Asi hlúpa otázka a viem ze mi napíšete "ako si zariadis, tak máš...", ale- Syn už mal rok, nemôžem pri nom jest absolútne nic ani v kuchyni, ani v obyvacke, vonku radšej do reštaurácií ani nechodím s nim.. Driape sa po mne, sklbe sa mi hore po nohách, berie mi tanier, saha na jedlo, odskakujem od taniera 20x, často preto jedávam v stoji a 3 minúty lebo sadnúť si a aspoň trošku ako clovek sa najesť, je nemožné. Občas jem keď ho krmim prikrmom, to je ôk ale nie totálne riešenie.. A občas mu dám kukuričnu chrumku do ruky aby som mohla jedlo zjesť... Nechcem ho stále cez jedlo zatvarat do ohrádky, odtiaľ na mňa vidí a viem ze bude vrestat, a hračky žiadne ho teraz nebavia lebo ma obdobie lozenia a zacina chodiť... Prosím ako to robíte, ako mam aspoň túto svoju základnu ľudskú potrebu naplniť aspon kus normálne?.....
Jeme spolu. On v stoličke dačo čo môže rukami a ja vklude za stolom. Ale chce aj z môjho taniera, tak mu dám,dovolím zobrať. Alebo jedz keď spí.
Veď ho daj do stoličky na kŕmenie a bud nech jedáva s tebou, teda ze budeš ho rovno kŕmiť alebo mu daj niečo, čo môže jesť vtedy on sám.
V reštaurácii tiež sú tie kŕmiace stoličky všade
No, ročnému asi tazko vysvetlíš, že sa potrebuješ najesť, aby bol pokojný a hral sa... Ale tak trpezlivo mu ukazovať a neustále ho upozorňuj, že nemôže sa po Tebe driapat, keď ješ. A nie len raz, ale koľkokrát na deň potrebuješ. A nielen pocas jedenia. Ja som zvyčajne moje posadila do stoličky a tiež im dala nejaku drobnosť na jedenie. Ovocie, zeleninu, Chrumky-keď to inak nešlo. Resp. ako píšeš, prikrm. Zatiaľ to nie je riešenie, ale o chvíľu mu k tomu dáš lyžicu a bude jesť sam, a Ty sa tiež najes. Toto je len obdobie. Musíš sa vyzbrojiť trpezlivosťou a vydržať. Ja som si tým prešla dvakrát, teraz ma tretia 10 mesiacov, takže onedlho opäť. Tvoj malý o pár týždňov bude omnoho mobilnejsi a uvidíš, že sa bude vedieť aj inak zabaviť, kým sa najes. Len toto obdobie vydržať. Držím palce.
Ved sa najedzte naraz. Obaja si sadnete, a ak sa vie, tak sa krmi sam a ak nie, tak aj to sa da celkom kulturne zvladnut, ze mu das do pusy a potom sebe a na striedacku krmis seba a jeho. Rocne dieta uz je zhruba to, co dospely, takze ak si chces napr. viac okrenint, to on nemusi vobec zistit, lebo zdanlivo bude mat na tanieri to iste, co aj Ty a nebude mat potrebu brat Tebe z taniera.
Moje obe deti keď mali rok, jedli už stravu ako ja a jedli ju samé. Nekŕmila som ich. Takze syn v stoličke za stolom a ja tiež a každý sme jedli svoju porciu. Na začiatku to bolo náročné, lebo neporiadok, ale treba vydržať a v 1,5 roku v pohode zjedol sám aj polievku bez nejakých veľkých zašpinení. Zo začiatku nech je aj rukami, ale nech skúša. Držím palce
Nikdy som s tým problém nemala, možno v začiatkoch, ale to som najprv dieťa uspala a v pokoji sa najedla. Mne sa osvedčilo rozdeliť hračky na 2 kopky. Ked ju nakrmim, tak vytiahnem tú druhú neopozeranú a venuje sa jej. Poprípade vytiahnem niečo z kuchyne, varešky, poháriky, lyzicky. Keď je veľmi neúnavná v dobíjaní pozornosti dám jej aj zo svojho jedla zobnuť, čo zvyčajne odmietne. No tanier mi nechytá, "nono, nesmieš" u nej funguje. A to najmenej obľúbené, zapnem niečo v telke. To je také obdobie, teraz má mala 15 mesiacov a vôbec to nerieši, sem tam pozrie čo jem. Všetko aj závisí od toho či ho nechávas aj samého pohrať, aby sa aj sám trochu zabavil, či si stále pri ňom. Mne robilo menší problém variť keď bola menšia😃
Normalne si sadni za stol, jeho daj do stolicky a daj mu keksik, piskotku, rozok, ovocie.
Mojej rocnej bezne dam aj z mojho taniera na ochutnavku. Normalne tam sedi kym my jeme - ranajky, obed, vecera.
Musi si zvyknut, ze ked sa sedi za stolom tak sa je. Niekedy ked je najedena a nic nechce tak sa hra s jedlom co jej dam, ale vzdy sedi v stolicke kym nedojeme.
Ja malu davam do choditka a s nohou ju drzim davam jej jest na zvlast tanieri a aj sebe
Jeho dam do stolicky jeho jedlo na tanierik a ja sa najem. Ak je po obede a ja jem neskor dam mu do misky kukuricne chrumky al piskotiky a on ich lovi lyzicou. Ja sa najem on zabavi.
S ročnou sme jedli spoločne pri stole, každá svoju porciu. Dostala lyžičku a pomaly si naberala alebo vyberala rukou z taniera a dávala do úst.. Ja som jedla systémom: raz mne raz malej, ak mala prázdne ústa, nabrala som jej ja. Úplne v pohode sme sa takto dokázali najesť.
Male deti sme posadili do detskej stolicky a jedli spolu.
Nechápem, prečo nejete naraz. Liepa sa po tebe, lebo aj on chce jesť, čo ty.
Odkedy deti začali s prikrmami jednoducho jedli s nami. Dala som do stoličky, dala im jesť a jedli samé, úplne maličkých som popritom dokrmovala. Ročné jedli viac menej to, čo mi, odoberala som im pred dochutenim, nakrajala, s polievkou pomohla, takže vizuálne jedli to, čo my (resp. ja, keď som bola sama doma.) takže nemali potrebu nám liezť do tanierov a dožadovať nášho jedla. To isté v reštaurácií, do stoličky, keď boli také malé len sme odobrali niečo z našich porcii, kým prišlo jedlo tak sa niečim zabávali, knižka, hračka, papier na čarbanie
Od prvych prikrmov je mala vo svojej stolicke (kym nesedela tak v kresielku) pri jedalenskom stole a uci sa s nami stolovat 😅
Pripravim jedlo sebe, jej a popri krmeni sa najem aj ja a cim dalej tym viac ju budem nechavat nech je sama. Neporiadok sa uprata 🙂
Jedli sme spolu, do vysokej stoličky a vlastný tanier. Ziadne driapacky a pod veci ktore opisujes.
Je dávali sme spolu. Sedela vo svojej stoličke a mala svoj tanier, lyžičku, a krmila sa ona à aj ja ju à aj seba... Myslím ze je od mala ist príkladom a jesť spolu pri jednom stole, lebo o niekoľko rokov to bude jeden z mála príležitosti kedy sa stretne rodina pokope
Naše deti chodia poobede ešte spať. Takže dám/dáme jesť deťom, uložíme ich spať a ideme sa najesť s manželom my. Keď nebudú poobede spávať, budeme jesť všetci spolu.
S rocnym sme uz jedli naraz...on vo vysokej stolicke a ostatni normalne. Popri krmeni som sa najedla aj ja.
Je to take obdobie, pockaj mesiac dva a bude inak. I ja som mala obdobie ze som ranajkovala postojacky, lebo pri 3 sa mi sadnut neoplatilo a najmensi stale len na mna sadnut a to som sa nenajedla. Neboj, bude i horsie ako riesit jedenie 😉
Take stolicky kam sa vlozi dieta aby tam chvilu sedelo a najedlo sa uz nie su in? Tanier pred neho, tanier pred seba a ides