Ahojte. Dnes idem robit len druhýkrát maslovo-pudingový krém (robila som ho zatiaľ len raz a zrazil sa mi) do medovníkového rezu. Poraďte grify, ako na to, aby sa nezrazil. Rovnaká teplota všetkých surovín + prešľahať maslo s cukrom + prešľahať aj puding. to som minule splnila a aj tak sa zrazil. A ešte sa opýtam - má sa šľahať puding a po lyžiciach pridávať vyšľahané maslo s cukrom alebo naopak (šľahať maslo a po lyžiciach pridávať puding)? Ďakujem
Ja robím tak, že vymiešam maslo s trochou cukru, a po lyžiciach pridávam vychladeny krém, nechávam ho vychladiť pri izbovej teplote
@norika84 ahoj, krém sa zráža aj vtedy, ak je pomer masla k tekutej/pudingovej časti menší. Zrazením sa oddelí voda od masla a vznikne taká hrčavá nerovnomerná masa. Aby sa ti krém pekne spojil, stačí ho na vysokom výkone ohriať na 15-20sekúnd v mikrovlnke a znovu prešľahať na vysokých otáčkach ručným šľahačom. Ak to nepomôže hneď na 1x tak postup opakovať 🙂
Ja pri pudingových krémoch dávam celý obsah cukru do pudingu už pri jeho varení a puding pri chladnutí miešam a zamiešam doň aj malý kúsok masla, ktorý sa jemne rozpustí a na pudingu sa vďaka tomu nevytvorí "koža". Potom si vyšľahám maslo do peny a postupne zašľahávam puding. 🙂
Ja dávam vždy maslo( Heru- podľa mňa je lepšia čo do konzistencie do plniek) do pudingu ešte teplého a málokedy sa mi zrazí, niekedy ani nevymiešam Heru, ale rovno odkrajujem z kocky a cukor rozpúšťam v pudingu a spolu vymiešam šľahačom... Držím palce 🙂
Ja tiez davam polovicu masla do pudingu,este kym je teply. Ale ak by sa ti aj zrazil,nic hrozneho, supni na par sekund do mikrovlny a zas rozslahaj, po zrazeni nebude ani stopy 🙂
ked sa zrazi, treba nahriat nad parou a krasne sa spoji...
@darina1952
@timikaj1
@kasiopeja01
@mia265
@zuzana_pe
dakujem
alebo treba pridat do seknuteho kremu lyzicu horucej Cery a premiesat, tiez sa potom krem spoji.. Pokial sa zrazi slahackovy krem, to neodporucam nahrievat nad parou lebo zostane riedky..
Kukni sem :http://bonvivani.sk/clanky/zrazeny-krem , odskúšané 🙂