Pekný večer, chcem sa spýtať ako máte usporiadané ( resp. v čom máte uložené) suroviny a jedlá v chladničke. Neviem, či je to tým,že máme už 10 ročnú chladničku, alebo tým, že neviem skladovať správne suroviny a jedlá v chladničke - no smrdí aj po vyčistení chladnička aj potraviny v nej.
Ako to riešite Vy? Rozmýšľala som nad kúpou nejakých hermeticky uzatvárateľných dóz, ale neviem, či to nie je len vyhodenie peňazí.
Dajte prosím rady 🙏ďakujem
hm, a ty teda nemas potraviny v dozach? ako ich skladujes? my mame vyse 15r chladnicku (vstavanu este po predch. majitelovi) a teda musim sa priznat, ze ju cistime velmi malo, ale nesmrdi. jedlo vsak skladujem v uzatvaratelnych sklenych nadobach z ikei.
Veci mám v obaloch alebo dózach. Bez obalu jedine vajíčka a nič nesmrdi. Uložené je ako je kde voľné, žiadny systém.
@owecka co napr. das takto navolno do chladnicky? nech si to viem predstavit 🙂 a aky je ten smrad? z toho jedla (napr. ze citis klobasu alebo co) alebo akoby sa nieco pokazilo? aj sa ti kazi jedlo? lebo ved to by si si vsimla.
hej, nadoby z ikea su take, ze sa z nich nic nevyleje. mam tieto https://www.ikea.com/sk/sk/p/ikea-365-doza-na-p... rozne tvary - sklo je lepsie ako plast.
Dá sa kúpiť aj pohlcovač pachov do chladničky. Ja som si kúpila v orione
pokial su to udene veci, tak ich bude citit bez ohladu na kvalitu chladnicky, tie citit
ja mam salamy, sunku, syry v takychto nadobach -
pochutkovu smotanu kupujem v sklenenej flaske, smotanu klasicku v umelohmotnych flasiach s uzatvaratelnym vrchnakom. Ovocie a zeleninu mam v nadobach s dvojitym dnom, dlhsie vydrzia.
Stara chladnicka. Kupili sme novu, americku a mozes tam mat olomoucke, klobasu a tuniaka a nic nesmrdi
@mamamasama a v com je americka ina, ako klasicka? Pohlcuje specialne pachy? lebo teda podla mna nie, mame, a cerstvu klobasu od masiara citit poriadne.
@deedol hej, hej, tie poznam. Napriklad sunku necham v tom obale ako kupim, cesnak mam polozeny, klobasy, slaninu nejedavame, syr detto necham v obale ako kupim, vajicka mam klasicky v obale, mlieko detto, zeleninu tam mam plus lekvar v sklenej nadobe, ako to tak pisem, asi naozaj to bude tou chladnickou. 😬
@owecka Zrejme ti uz dobre nechladi. S ulozenim potravin to nema nic spolocne.