nechce sa mi varit nalev,len tak cukor nasypat do pohara,ale neviem kolko,a tusim niekto dava aj rum 🙂
Ja dávam 3-4 polievkové lyžice kryštálového cukru (ako máš rada sladké, ja mám radšej menej cukru, dávam tri lyžice, ale marhule sú dosť kyslé, takže rozmýšľam, že môžeš dať aj tie 4), zalejem horúcou vodou, zavriem a sterilizujem. Skúšala som aj so studenou vodou, ale potom sa mi stalo, že som neodhadla sterilizovanie a kazili sa, takže lepšia je horúca voda. Pre chuť môžeš pridať do každého pohára klinček. A viem si predstaviť dať do každého aj za lyžicu rumu, treba experimentovať. 🙂
Ak sú marhule sladšie, ako som mala ja tento rok, tak dávam 3 lyžice kryštálového cukru, tieto lyžice rozdelím postupne pri plnení pohára. Potom pohár zalejem čistou vodou, zavriem a sterilizujem 20 min. pri 80 st.
klasika podla Ludmily Dullovej - uvarit sirup zo 400-500g cukru na 1 liter vody a zaliat nim polene marhule nahusto natlacene do poharov. zavieckovat, sterilizovat tych 15-20 min. ziadne umele konzervanty pri tomto pomere netreba. 😉
ja robim tiež ako ikke len sterilizujem 10 min mam rada tvrdšie ovocie a dobre sa s nim pracuje na kolače 🙂
http://varecha.pravda.sk/recepty/zavarane-marhu...
PS: ujo Google nájde všetko 😉 🙂