Ako majú chutiť crinkles?

20. dec 2024

Baby ako majú chutiť crinkles? Ja som ich po upečení ochutnala a boli fajnee mäkké. Po chvíli stvrdli.. Tak teraz neviem.. Chutia dobre aj sú krásne popraskané ale neviem či majú byť mäkké alebo tvrdé.

petracandle
20. dec 2024

Zvonku chrumkavé a vnútri mäkké. Mala si ich možno o 2 min kratšie piecť

autor
20. dec 2024

@petracandle akože oni sa dajú zjesť aj teraz ale sú skôr ako sušienky. Dala som do dózy už. Neviem nejak spraviť aby zmakli? Dať čosi do tej dózy.. Alebo ich z nej vybrať.. Viac sa mi páčili keď boli mäkšie

petracandle
20. dec 2024

Oni nemajú byť ako sušienky 😃 už nezmäknú (aspoň myslím). Bolo ich treba piecť o kúsok kratšie.

autor
20. dec 2024

@petracandle a ako dlho ich odporúčaš piecť? Ja som robila podľa k. Horvathovej a piekla som 12 min

simca06022011
20. dec 2024

Ono kazda rura je ina... to proste si treba vyskusat.. niekomu treba 10minut, niekomu 15, niekomu 20.. ja som vcera piekla tycinky, ze piect 10minut a moje tam museli byt takmer 20 :DD

moonlight1210
20. dec 2024

Len testovat a dat si poznamky do receptu podla svojej rury.

Teraz to s nimi skus ako s pernikom. Dat k nim do dozy napr. jablcko.
Len zase riskujes, ze mozno zmaknu cele. Aj na povrchu. Tak neviem.

lutam12
20. dec 2024

Milá autorka, ja pečiem crinkles z bezlepkovej múky Liana - s kypriacim práškom, pečiem 170 stupňov a 10 minút. Koľko g múky toľko čokolády - 225 g múky a 225 g čokolády. Sú popraskané a zvnútra mäkké/ ostávajú mäkké aj keď ich dám do dózy. Keď som ich upiekla z klasickej múky, po upečení boli tvrdé. Ja som bezlepková preto som skúsila - ostatní členovia nemajú obmedzenia,ale uznali ze z bezlepkovej múky sú chutnejšie.

soldi
20. dec 2024

ja robievam zo spaldovej muky, 170 stupnov, 11 minut a su makkucke. naposledy sa mi podarilo zachranit posledne kusy az do tretieho dna a boli stale makke. 🙂

stankadu
20. dec 2024

Ja by som ich vybrala z dozy na tacku. Nabuduce trošku kratšie piect.

autor
20. dec 2024

Vyberiem z dozy a keď do zajtra nezmäknú urobím nové

t1nusa
20. dec 2024

skús k ním dať do dózy jabĺčko ak sú moc tvrdé… inak by mali byť z vonku chrumkavé a vnútri vláčne

terezka1947
20. dec 2024

@soldi prosím ťa,z ktorej konkrétne špaldovej ich pecies?a môžem poprosiť recept?uvažujem,že ich upečiem tieto Vianoce....

soldi
20. dec 2024

robim podla lenivej kucharny a pouzivam spaldovu bio hladku
https://www.countrylife.sk/mouka-spaldova-hladk...

recept:
https://www.lenivakucharka.sk/crinkles/

nelka93
20. dec 2024

Crinkles nemajú byť tvrdé ako sušienky. Ja ich pečiem cca 8 minut na 180° a sú makkucke aj tyzden

autor
20. dec 2024

Baby ja asi urobím nové 🤦 skúsila som dať do dózy ešte jablko ale oni celé tak zmakli.. Také suu divné.. Vôbec nie sú chrumkavé zvonka a vláčne zvnútra.. Ani nejdem debatovať o tom. Urobím nové.. Alee kuknite sa tie čo sa vyznáte prosim na recept na crinkles od kvetky horvathovej.. Robila som ich podľa nej.. Je ten recept ok?

autor
20. dec 2024

Suroviny :
180 g trstinový alebo kryštálový cukor
30 ml olej
30 g maslo
60 g kakao ( ja som použila holandské)
2 ks vajcia
120 g hladká múka
1 ČL kypriaci prášok
+ práškový cukor na obaľovanie

Postup :
Zo surovín vypracujeme cesto a dáme vychladiť do chladničky na minimálne 3 - 4 hodiny. Z vychladeného cesta robíme guličky, ktoré bohato obalíme v práškovom cukre.
Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej (teda ventilátor) rúre pri teplote 180 stupňov celzia približne 12 minút.

autor
20. dec 2024

Takéto sú po tom co boli v dóze s jablkom.. Aj ten praskovy cukor vidíte že je akoby navlhnuty.. Nepáčia sa mi.. Ale chuťovo sú ozaj výborne

nikto_v
20. dec 2024

Recept je v pohode podla mna skor kratsie piect ak si ich mala tvrde

terezka1947
20. dec 2024

@soldi ďakujem

autor
21. dec 2024

Ďakujem, ste veľmi milé ❤️ dnes urobím nové ale nemám tusene5kedy ich vybrať z rúry.. 8 min nebude málo? Mala som 12 ale ozaj sú tvrdé a pre sušené.. Bojím sa že aj 10 bude veľa...