Baby ako majú chutiť crinkles? Ja som ich po upečení ochutnala a boli fajnee mäkké. Po chvíli stvrdli.. Tak teraz neviem.. Chutia dobre aj sú krásne popraskané ale neviem či majú byť mäkké alebo tvrdé.
@petracandle akože oni sa dajú zjesť aj teraz ale sú skôr ako sušienky. Dala som do dózy už. Neviem nejak spraviť aby zmakli? Dať čosi do tej dózy.. Alebo ich z nej vybrať.. Viac sa mi páčili keď boli mäkšie
Oni nemajú byť ako sušienky 😃 už nezmäknú (aspoň myslím). Bolo ich treba piecť o kúsok kratšie.
@petracandle a ako dlho ich odporúčaš piecť? Ja som robila podľa k. Horvathovej a piekla som 12 min
Ono kazda rura je ina... to proste si treba vyskusat.. niekomu treba 10minut, niekomu 15, niekomu 20.. ja som vcera piekla tycinky, ze piect 10minut a moje tam museli byt takmer 20 :DD
Len testovat a dat si poznamky do receptu podla svojej rury.
Teraz to s nimi skus ako s pernikom. Dat k nim do dozy napr. jablcko.
Len zase riskujes, ze mozno zmaknu cele. Aj na povrchu. Tak neviem.
Milá autorka, ja pečiem crinkles z bezlepkovej múky Liana - s kypriacim práškom, pečiem 170 stupňov a 10 minút. Koľko g múky toľko čokolády - 225 g múky a 225 g čokolády. Sú popraskané a zvnútra mäkké/ ostávajú mäkké aj keď ich dám do dózy. Keď som ich upiekla z klasickej múky, po upečení boli tvrdé. Ja som bezlepková preto som skúsila - ostatní členovia nemajú obmedzenia,ale uznali ze z bezlepkovej múky sú chutnejšie.
ja robievam zo spaldovej muky, 170 stupnov, 11 minut a su makkucke. naposledy sa mi podarilo zachranit posledne kusy az do tretieho dna a boli stale makke. 🙂
Ja by som ich vybrala z dozy na tacku. Nabuduce trošku kratšie piect.
Vyberiem z dozy a keď do zajtra nezmäknú urobím nové
skús k ním dať do dózy jabĺčko ak sú moc tvrdé… inak by mali byť z vonku chrumkavé a vnútri vláčne
@soldi prosím ťa,z ktorej konkrétne špaldovej ich pecies?a môžem poprosiť recept?uvažujem,že ich upečiem tieto Vianoce....
robim podla lenivej kucharny a pouzivam spaldovu bio hladku
https://www.countrylife.sk/mouka-spaldova-hladk...
Crinkles nemajú byť tvrdé ako sušienky. Ja ich pečiem cca 8 minut na 180° a sú makkucke aj tyzden
Baby ja asi urobím nové 🤦 skúsila som dať do dózy ešte jablko ale oni celé tak zmakli.. Také suu divné.. Vôbec nie sú chrumkavé zvonka a vláčne zvnútra.. Ani nejdem debatovať o tom. Urobím nové.. Alee kuknite sa tie čo sa vyznáte prosim na recept na crinkles od kvetky horvathovej.. Robila som ich podľa nej.. Je ten recept ok?
Suroviny :
180 g trstinový alebo kryštálový cukor
30 ml olej
30 g maslo
60 g kakao ( ja som použila holandské)
2 ks vajcia
120 g hladká múka
1 ČL kypriaci prášok
+ práškový cukor na obaľovanie
Postup :
Zo surovín vypracujeme cesto a dáme vychladiť do chladničky na minimálne 3 - 4 hodiny. Z vychladeného cesta robíme guličky, ktoré bohato obalíme v práškovom cukre.
Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej (teda ventilátor) rúre pri teplote 180 stupňov celzia približne 12 minút.
Recept je v pohode podla mna skor kratsie piect ak si ich mala tvrde
@soldi ďakujem
Ďakujem, ste veľmi milé ❤️ dnes urobím nové ale nemám tusene5kedy ich vybrať z rúry.. 8 min nebude málo? Mala som 12 ale ozaj sú tvrdé a pre sušené.. Bojím sa že aj 10 bude veľa...
Zvonku chrumkavé a vnútri mäkké. Mala si ich možno o 2 min kratšie piecť