Ako má vyzerať jedálny lístok 6 mesačného dieťaťa?

iwiny85
13. mar 2012

iwiny85 Ahojte maminy, zaujímalo by ma koľko krát za deň ma papať 6 mesačné dieťatko? Koľko krát mlieko a koľko príkrm. Môj syn ma pol roka, papáme príkrmy od polovice 5 mesiaca. Náš jedálniček je nasledovný: ráno vypije mliečko 210ml, potom za 3 hodiny papa presnidávku, potom zeleninový, alebo mäsový príkrm, potom o tri hodiny znova mliečko a večer spapá kašu. Medzi tým pije čajík. Váži 9kg, lekárka mi povedala, že je príliš veľký, že mu mám dať menej papať, že ho prekrmujem... zaujíma ma váš názor, ďakujem.

katkas1
13. mar 2012

ja taketo reci ignorujem, pretoze ich z duse neznasam, ja dam detom jest tolko kolko im chuti, jedia 5x denne, ved staci ze im idu zubky alebo ochoreju a vtedy jest nechcu, takze nevidim dovod preco by som im nedala napapat. Podla mna je vas jedalnicwek v poriadku, pokial sa dieta neladuje sladkostami a takymito hlupostami tak sa vobec netrap aky je velky, ved on to vybeha neboj sa, aj u nas to tak bolo 😀

lukaemma
13. mar 2012

suhlasím s katkas1,váš jedálniček je myslím v poriadku...my máme 5 mes.synčeka a ten má cez 9 kg 😝 ,zatial ho iba kojím a doktorka nám povedala,pokiaľ ho iba kojím je to v poriadku...tak uvidíme ako na tom bude ked začne papať 😕 ...aj moja staršia dcerka bola taký papkáč,teraz má 4r a 8mes.a má 26kg a doktorka povedala,že je to ok,že sa vitiahne,tak si už z toho nič nerobím,pokiaľ sú zdrave nech papajú 😎

vulka
13. mar 2012

Naša dcéra bude mať 6 mes tento piatok a zatiaľ len kojíme.Ale 200 ml by naraz určite nevypila. Váži 6,4 kg.Kojíme 8x za seň.

iwiny85
autor
14. mar 2012

Ďakujem za odpovede. Nepapáme žiadne sladkosti, ani mu nič neprisladzujem alebo niečo podobné... Ja som tiež toho názoru, že je to v poriadku koľko papá. Prospieva, nič mu nechýba, tak neviem prečo ho mám obmedzovať. Pozerala som to aj v kadejakých hmotnostných tabuľkách a podľa toho je v norme. Má presne 68cm, čo je presne na jeho vek a horná hranica hmotnosti pol ročného dieťaťa (chlapca) je 9700g a od toho máme ešte ďaleko 🙂.

ichbinich
14. mar 2012

@iwiny85:
Jedalnicek je v poriadku.
Co sa tyka hmotnosti, su lekari, pre ktorych je 50-percentil to prave, a su lekari, ktori sa drzia 25-percentilu.
Teda lekarka syna mojej kamosky vravela, aky je chudy, lebo nebol presne na 50%. A lekar mojho syna dokonca zapisal nadvaha(!!!), ked bol plne kojeny, a bol presne na 50% 🙄 . Tak si vyber... Teraz je na 25-percentile a lekar mi hovori, ze ma idealnu hmotnost...

Takze, neries to, ked je zdravy a prospieva a nema tazku nadvahu, tak je to v poriadku. Kolegova dcera bola dost tazka, tak im lekar odporucil vynechat kase a dat vecer iba mliecko a to stacilo, aby sa hmotnost napravila, resp. nestupala prilis. No a potom zacala chodit a bolo po probleme... To iste bude aj u tvojho synceka, ked sa zacne hybat, lozit a potom chodit, tak to vsetko vybeha...

iwiny85
autor
14. mar 2012

Včera večer som mu nedala kašu, iba mliečko a musím povedať, že mu bohato stačilo a prebuval celú noc. Skúsim to takto a uvidíme ako sa to upraví. 🙂

kkatrina
14. mar 2012

@iwiny85 takúto otázku si už dlhšie kladiem aj ja. Moja dcérka má 6,5 mesiaca a na polročnej poradni mala 8100 g a 68 cm. Dr. povedala že je to v poriadku nakoľko polročné dieťa má zdvojnásobiť svoju pôrodnú váhu čo v našom prípade platí. My prikrmuje od ukončeného 4. mesiaca pretože malá mi nechcela piť mlieko. A s tým sme mali problémy doteraz, aj sme z H.A. mlieka prešli na klasickú bebu. Takže my ráno mlieko ledva 150 ml, desiata ovocná - jablko, banán,alebo kompót alebo výživa či kupovaný ovocný príkrm - striedam jej to. Obed mlieko - tiež cca 140 ml, potom okolo druhej mäsovo-zeleninový príkrm, o piatej jej dám buď mliečny príkrm nestlé čo sú tie náhrady jogurtov, alebo rovno kašu a potom podľa tohoto príkrmu večer bud kašu alebo len mlieko. Ale aj po kaši v postielke musí mať aspoň 60 ml mlieka. No a prespí celú noc.
Po mlieku mi vydrží maximálne dve hodiny. A od tohto týždňa som jej začala variť už aj polievočky. Ja som hľadala riešenie že čo na raňajky pretože do minulého týždňa mi ráno vypila ledva 100 ml mlieka a samozrejme hneď bola hladná. Som rada že sa to upravilo a raňajky zatial nemusím riešiť 🙂

dioska99
15. mar 2012

ahojte, moj syncek ma sedem mesiacov a desat a pol kg, takze drobcek to nie je . ale vobec neriesim ci je podla tabuliek. proste mu chuti , je aj dost dlhý takze nie je obezny a vobec by som sa netrapila nejakymi tabulkami. ono sa hovori ze ked deticky zacnu lozit a neskor chodit ta vaha sa im upravi. my papame rano 240ml mlieka potom mame az obed zeleninkovy prikrm, /davam uz aj kuracinku/ na olovrant mame ovocie a na veceru mliecko 240ml. krpcek nespi celu noc /od narodenia zle spava/ takze si vypyta este asi o druhej rano a to vypije 240ml mlieka. rezim som prisposobila uplne podla jeho predstav , tak ako , kedy a kolko si ziada tolko dostane. chcem mu teraz na veceru skusit dat nutrilon good night s ryzovymi vlockami tak uvidime ci ho to zasyti .
takze s tou vahou babetka sa netrap je to uplne v norme a kasli na tabulky, hlavne ze mas zdrave dieta ktoremu chuti papat, co by za to niektore maminky dali.

inka1903
7. aug 2012

Moj drobcek ma 4 a 3tyz vazy 8.kg ja mu davam to co mu chuty a koľko chce podla mna kazde babo spapka tolko koľo potrebuje a kolko zvladne,moj prespi pekne celu noc vstava tak o 7hod rano.

martina1401
12. sep 2012

boze.a my mame 6 mesiacov 75 cm a 11 kil :D a doktorka sa z neho tesi,aky je fajnucky jak z reklamy 🙂))) zatial iba kojim a raz denne mu davam ochutnat nieco nove.bud vyzivku alebo varenu zeleninu s maskom,ryzu atd...

bublinka83
27. sep 2012

@martina1401 Matka aj ja budem mat asi takeho svalovca my mame tiež 6m a okolo 73 cm a cez 9kg a zjedol by aj mna keby mal zuby 🙂 co vidi na jedenie aj on chce nema s nicim problem 🙂

dedenini
8. okt 2012

ahojte mamicky..moja dcerka ma 6 mesiacikov a papka rano 240 ml. potom kolo 12 prikrm , zeleninkovy, alebo ovocny, alebo kasu, no hocico... potom asi kolo 3 az 4 papka mliecko 240 ml , medzi tym pije cajik a vecer krupicku... a prespi celu noc... nieje to malo ze pije mliecka len dva krat za den?? JEJ to staci.. je zdrava a spokojna... no priatel mi vravy ze je to malo... ze pre jej lepsi vyvoj by mala pit viac, ze lebo tam je vela potrebnych vyzivovych latok pre nu... takze staci to? nevadi ze len dva krat pije mliecko? dakujem za rady...

verronicka
8. okt 2012

@dedenini moj maly ma tiez 6mes. a ja mu davam mliecko rano (ako sa zobudi o 7-8hod.) aj na desiatu mliecko (ale on vypije max.120-150ml) na obed prikrm zeleninovy mu kupujem alebo som mu uz aj varila (mrkvicku, zemiak) a rozmixovala, olovrant zase mliecko (tiez nevipije vela ako kedy 120ml) a vecer kasu to okolo 6- pol siedmej hod. a pred spanim mliecko ale to zase vypije len max. 120-150ml. v noci sa mi budi 2x okolo polnoci a nad ranom a to pije mliecko. Tiez neviem ci je to tak staci a ci je to tak ok... 🙂 ale ak to zratma tak vypuju mlicka rovnako len moj nevipije tak vela naraz 🙂

zzuzka148
11. okt 2012

moja dcérka má 6 mesiacov a týždeň 🙂 , zrovna dnes sme boli u doktorky,váži 7,35kg a meria 75 cm. Keď sa mi narodila,mala len 2,85kg,takže ten dvojnásobok svojej váhy do polroka splnila... a náš jedálniček - ešte kojím,takže ráno mliečko,na desiatu má kašu,obed zeleninový príkrm /alebo polievočka/, olovrant umelé mliečko / nakoľko jej už to moje nestačilo/ a večer umelé mliečko. Ale ešte ku každej strave jej ponúknem prsník,či náhodou nemá málo ;) no a niekedy si ešte vytiahne,inokedy nie...ale taktiež zdieľam názor,že keď si dieťa vypýta,treba dať ... už aj odmalička to tak bolo u nás... čisto kojená bola malá do 4,5 mesiaca a dovtedy,keď si zapýtala,vždy som jej dala "pocuckať" 🙂 a ešte som zabudla,keď tu píšete koľko vaše deti vypijú mliečka 🙂 no moja keď vypije tých 90 ml,aj to jej trvá asi zo 10 minút,som rada 🙂 a myslím si,že stravy má dosť,keďže pekne rastie a aj od malinka pekne spinká,takže nevieme čo je to nočné vstávanie..akurát len občas máme problém so zaspávaním,ale to potom dobehne na druhý deň,keď spinká skoro do obeda...ale aj tak platí,každá mama pozná svoje dieťa najlepšie 🙂

ivetoy
5. nov 2012

Tak nasa ma sest a pol mesiaca a vazi 6 kil aj nieco,podpriemer...
Zacala som prikrmovat na 5 a pol.Podla mna je to vec metabolizmu,lebo nasa papka>>> rano o piatej mliecko dojcim,potom o osmej zas dojcim,o 10 zje ovocnu vyzivu s piskotami,dam aj tvaroh niekedy...potom okolo 12 dojcim..ide spat na dve hodky...ked vstane,dam je dost statocnu misku so vsakovakou zeleninou,vela druhov..plus maso...a PLUS K TOU ESTE SI CHCE CICNUT MLIECKA!!...potom opat dojcim ked na nu pride,lebo so zeleniny je skoro hladna i ked je tam maso...a okolo 6 je dam kasu..a o 19:15 ju kojim 30 a 40 minut na dobru noc...a potom spi do rana do piatej ....a takto to ide kazdy den....a vazi len 6 kil.....takze to bude v inom...
Podla mna neprekrmujete.....

ivetoy
5. nov 2012

Este som chcela podoknut,ze si myslim ,ze sa NETREBA BAT ROZNORODOSTI, moja 6 apol rocna dceraka okusila uz ZELENINU AKO-CERVENA REPA,MRKVA,PETRZLEN,RUZICKOVY KEL ,BROKOLICU,KARFIOL,POR,CIBULU,CESNAK,KARELAB,ZELER,TEKVICU,HRASOK...
A ROBIM TO TAK,ZE UVARIM MASOVY VYVAR KDE NAHADZEM VSAKOVAKU ZELENINU...A POTOM JEJ UOBIM DO SACKOU MALE PORCIE ,KDE VSETKU ZELENINU Z KAZDEHO DRUHU PRETLACIM CEZ PUCAK NA CESNAK AJ MASO...A ZAMRAZIM...A TAK KED MAME NA OBED NIECO INE TAK JEJ DAVAM Z MRAZNICKY.......chuti jej vsetko...doobeda papka ovocie..a vecer kasicku,krupicovu klasicku s medom,kukuricnu,ryzovu....striedam..

jennyka
13. nov 2012

mam otazocku... kolko moze vypit cajiku 6mesacne babatko?? myslim ze chce pit az moc. su 3 hodiny a vypil uz 650ml.
mam strach ze je to moc. no ked sa mu dam len troska napit tak place. nepaci sa mu, ze mu vezmem flasku. aj ho kojim a aj prikrmujem. papa zatial len zemiacik, mrkvu, kuracie masko, presnedavku s piskotom, banan, jablko, a niekedy mu dam aj kasu hami malinovu alebo bananovu....
co mu mozem este pripravit? zda sa mi, ze mu davam to iste dakujem za vsetky rady 🙂

ivetoy
21. nov 2012

@jennyka Este som chcela podoknut,ze si myslim ,ze sa NETREBA BAT ROZNORODOSTI, moja 6 apol rocna dceraka okusila uz ZELENINU AKO-CERVENA REPA,MRKVA,PETRZLEN,RUZICKOVY KEL ,BROKOLICU,KARFIOL,POR,CIBULU,CESNAK,spenat,KARELAB,ZELER,TEKVICU,HRASOK...
A ROBIM TO TAK,ZE UVARIM MASOVY VYVAR KDE NAHADZEM VSAKOVAKU ZELENINU...A POTOM JEJ UOBIM DO SACKOU MALE PORCIE ,KDE VSETKU ZELENINU Z KAZDEHO DRUHU PRETLACIM CEZ PUCAK NA CESNAK AJ MASO...A ZAMRAZIM...A TAK KED MAME NA OBED NIECO INE TAK JEJ DAVAM Z MRAZNICKY.......chuti jej vsetko...doobeda papka ovocie..a vecer kasicku,krupicovu klasicku s medom,kukuricnu,ryzovu....strieda

lenkaleg
2. apr 2013

Ahojte....chcela by som od vas radu 🙂....citam tu vseliake nazory , skusenosti.....atd......mam 6,5 rocneho chalaniska. V noci sa dva krat zobudi a vypije kazde budenie maximalne 150 ml nutrilonu. Rano (mi sme uz hore o 6-7hod )uz nechce pit mliecko, cize mu dam cca okolo 8 hod (podla toho ako je hladny) ovocny prikrm, bud mu ja spravim alebo mu dam hippku, potom je na obed zeleninovo masovy prikrm, tiez bud mu ja uvarim alebo to isti hippka a potom uz nechce jest vobec mliecko , vydrzi aj 6-7 hodin nejest a potom pred spankom spapa kasu.
Tak sa chcem spytat, preco pocas dna vobec nechce mliecko, odmieta ho....tak mu poobede dam polku banana, niekedy mu to zmiesam s 30 ml mliecka. No to je velice malo. On by mal pit normalne mliecko pocas dna. Viete mi poradit co mam robit? Mam mu dat mliecne kase od nestle, myslim tie v kelinku ako jogurt. Niekedy si mi to tak pride, ze by chcel jest len s lyzickou. Dakujem za RADU 🙂)

saan
2. apr 2013

@lenkaleg
Ahoj, vidí sa mi, že máme posledné dva dni, ten istý problém ako vy.... mlečko cez den neukazovať... a večer keď dám kašu do flaše, tak sa pajedí a chce len lyžičkou.... Ale čítam, že máte 6,5 mesiaca? či 6,5 roka? 🙂 Čítala som, že od 6 mesiacov by malo bábo prehajať bez papania. my papame 1X v noci....potom mi papal aj ráno mliečko... no teraz nás zlostia zúbky budí sa, tak papame 2X v noci a ráno mi nespapa ani 20 ml mlečka.. :( teda som zvedavá čo nám poradia 🙂

lenkaleg
2. apr 2013

Ano ano 6,5 MESIACA...nejako som sa pomylila 🙂).....presne, aj mi mame taky problem. Cez den mlieko ani vidiet ale cajik tak to ano. V noci sme uz par mesiacov 2x hore, v tedy papa mliecko. Zubky nam tiez idu, no cez den byva niekedy mrzuty, ale to sa da vydrzat, nie je to nic strasne. Inak aspon sa vyspite ked 1x v noci je hore.
Nie vsetko co citame na internete je presne tak a spravne. Poznam 2 rocneho chlapca a doteraz papa 3x v noci mliecko alebo granko 🙂
Ja som sa pytala aj pediatricky, ze preco mi nepapa, no nejak sa nevyjadrila, povedala, ze ked v noci papa mliecko tak to je dobre, lebo mliecko potrebuje, je tam vela vitaminov. A ze asi mu cez den staci to, co spapa.
No uvidima SAAN co nam zeny poradia 🙂)

vevora
17. apr 2013

Ja mam dvojicky...ked som riesila kolko papaju - len som bola nestastna ze malo papaju, lebo aj malo papavali... ked som to prestala riesit, ze proste spapaju kolko chcu aj zacali pekne papat a su spokojnucky... 🙂 ( musim poklepat) ... Maju 5mesiacov ukoncenych (1 den)... Ich jedalnicek je rano okolo 8 hod. spapaju 210ml HA , to maju ranajky...desiata - okolo 10hod. vyziva lyzickou (pol pohara 80ml...aby vladali spapat obed pekne na 12tu ... Ked spapaju menej mliecka na ranajky tak desiatu im dam skor ale celu vyzivu (ono to robi 160ml...) ale uz ju davam do flasky...obed im robim kase (zemiak, mrkva, brkoklica...huste - 210ml...opat papaju cez flasu, olovrant maju 180 mliecka HA (dakedy kase , ale kupene - vanilkova, babanova ... ) a vecera 210mliecko HA... Lyzicku este radi nemaju , ked im idem dat papat lyzickou 3 spapaju a potom nechcu placu a nechcu ani z flase... tak sem tam skusim...pomalicky si zvykaju na lyzicku... Kase na dobru noc su podla mna blbost ( aspon pre nas) , lebo su deti po nich smadne a budia sa v noci , nespokojne su...ked spapaju na veceru nutrilon ak nespia do rana , tak sa nad ranom zobudia...cca okolo 4tej... dame im mliecko ale vela nespapaju...pocas dna spapaju tak cca 60ml cajiku jeden . ako kedy... 🙂 ...naucila som sa ze je blbost riesit kolko spapaju, pokial prospievaju... ja sa akurat snazim o pravidelnost, aj sa mi vyplaca (aj v spinkani od ranajok do desiaty sa im venujem na 100percent, medzi desiatou a obedom idu buvat-ja si zatial poriadim....zacinaju pekne sami vstavat na obed...a potom ideme vacsinou von na prechadzku zvyknu spinkat, ak malo buvaju vonku potom poobede buvaju este doma - po prechadzke....okolo 6 na pol hodku prechrapnu...do kupania sa s nim venujem a ked ich okupkam sa napapaju a ako lahnu tak buvaju 🙂 ... spapaju kolko im dam...a je im to akurat...narodili sa v termine, vahu mali na dvojicky peknu...

lenkaleg
19. apr 2013

Vevora tak to mas super......tebe papaju mliecko aj pocas dna.....mne neche papat mliecko pocas dna. Rano mu dampvyzyvu, pretoze mlieko mi uz nevypije (budu sa o 6tej). Potom mu spravim okolo 10tej ja nieco ovocne, ale len pol banana alebo jablka a do toho mu dam aspon 30 ml mliecka....a lyzickujeme, z flasky mi to nezje. Potom papa na obed, striedma mu to, bud mu spravim zelenenikove alebo zeleninkovo masove alebo na striedacku hippku. Poobede mu dam tiez ovocnu presnidavku okolo 15-16 hod alebo mu zasa spravim ovocie s 30ml mliecka. A nakoniec si da vecer o 19tej kasu. Budi sa dva krat za noc. Okolo pol noci a okolo 4-5 rano. To mi po kazde vypije 170 ml mliecka. (pocas dna mi spi len pol hodinky a aj vonku len pol hodinky, chodim s nim kazdy den von. Ale uz zacal o tej 8smej rano spavat po 1 a pol hodke, aspon ze tam:_:))) Vevora odporucate mi dat namiesto kase mliecko? Myslite ze vydrzi spat dlhsie v noci a nebudit sa? Ci.....sice kazde dieta je ine. Moj maly chlapik sa narodil o 11 dni skor, ale inak na to , ze nepapa mliecko cez den, nam pribera a rastie pekne. Ma 7 mesiacikov a vazi 8500 g. Za mesiac teraz pribral 600 g.

vevora
20. apr 2013

@lenkaleg ja detom davam na vecer kase od nestle alebo hipp...alebo ake...na dobru noc....teda skor uz nedavam, rozne som poskusala...ale deti su po nich smadne a zobudia sa na smad a aj spia nekludne...podla mna budenie v noci je skor o zvyku...ja som robila chybu mnoho krat v noci zamrncali a ja som hned davala flasu a aj to malo spapali....a to stacilo dat cumel....posuchat chvilu chrbatik a bolo ... pekne buvali do rana alebo sa zobudili nad ranom a aj ten interval budenia na papanie si predlzovali, pradlzuju same....teda najprv sa prebudili okolo pol noci a na papanie o 4tej, potom sa prebudili okolo druhej a na papanie pred piatov...az zacali spat celu noc...este sa niekedy nad ranom zobudia...to po nutrilone...kasu uz na vecer nedavam....ked som davala 2-3krat v noci papali a aj to malo...zacala som im teda davat caj, lebo cez den papali pekne nepotrebovali v noci papat nechcela som aby boli tucny...po kasi sa mnoho krat zobudili aj po dvoch hodkach a nie a nie uspat a mne neslo do hlavy . ved spapali kasu na dobru noc maju spat...ma ich to nasytit viac ako nutrilon ....po nutrilone dlhsie a krajsie spali...caj som im davala boli proste smadny.........a to ze nechce mliecko, neviem, ale keby ho naozaj nechcel tak ho nechce ani v noci... skuste zmenit mliecko... 🙂 dufam vam vsetko dobre dopadne 🙂

lucia006
21. apr 2013

@iwiny85 moj syncek ma o 3 dni 6mes, a jedalnicek ma asi takito:rano mliecko 180ml poto za dve hodinky vyzivu scerstvych dvoch jablk ,potom zasa mliecko o dve hodky na obed pomixovanu zeleninku dakedy smaskom dakedy samotnu zeleninu,ale viacdruhov naraz.a potom este dvakrat flasu mlieka do vecera niekedy zamenim na veceru kasu ale nie casto 😉 a vazi 9kil 🙂

kenvelka007
24. apr 2013

Lucia006 ako robis vyzivu s jablk?povaris ich alevo lennastruhas na jemno?

denisauk
8. máj 2013

@lenkaleg
ahoj Lenka
chcem sa spytat, tiez mam 6.mes dcerku
ake cajiky davaj pit svojmu babatku? zijeme v zahranici, tak neviem ci tu dostaneme kupit tie nase slovenske.

kohanides
8. máj 2013

Ahojte maminy. Pripajam sa k debate. Moj drobec ma pol roka, ma krasnych 9kg a papa setko co vidi. Rano vypije mliecko - 150ml, na desiatu dostane ovocicko - robila som jablckovu vyzivku tak pol flasticky vyzivky a napr. polovicu popuceneho bananika ci pol hrusticky a troska pisktoy mu tam vsypem. Na obedik dostane zeleninku s maskom alebo len zeleninku, na desiatu mu robim niekedy kasicku s ovocim alebo len kasicku alebo ovocicko a na veceru mu spravim mliecko s kasou - 210ml..a v noci ked sa okolo 2-he ci 3-tej zobudi tak mliecko cca 150ml. Ak sa niekedy stane, ze je este hladny (hlavne po obediku, tak mu dam mliecko) A samozjreme vzdy mam po ruke flasku s cajikom alebo vodickou. A reci, ze pol rocne dieta ma 9 kg pustam druhym uchom von. Co mu nemam dat papatt? Mam ho nechat hladneho? Pokroky robi kazdym dnom, je silny a hlavne zdravy ako valibuk a to ma tesi najviac na svete 😀

zuzanockamt
8. máj 2013

@kohanides kvoli vahe sa nestresuj, syn mal okolo polroka tiez tak nejako a teraz ho musim doslova nutit jest, nejde sa vobec za jedlom pretrhnut ... je skor chudsi teraz (pri vyske cca 98 cm ma asi 14,8 kg) - spageta 😀

silvim
22. máj 2013

Ahojte,
som velmi rada tomu, co tu citam a docela ma to upokojilo ohladom nasho papania. Nas drobcek bude mat tento tyzden 6 mesiacikov, My papame rano o 7, 210 ml mliecka, potom okolo 10.-10.30 mame ovocie(banan alebo hrusku atd), potom obedik (polievocku a zemiaciky s maskom), Potom o 5 mame veceru (nejaku tu kasu Sunarku) a este pred spanim o 7 vecer mame mliecko 210ml. A spinkame az do rana do 7. Medzi tym pijeme vodicku alebo mrkvovu stavicku alebo aj mliecko, podla toho ako sme hladny. Znepokoju ma vsak jedna vec, ten nas drobcek je to totiz stale hladny! Ja sa obavam, ze ho vela krmim, zakazdym ked dopapa uplne place, co by este jedol, capa po lyzicke, flaske.....on az upln nervaci, este som nieco take nevidela!.je mi ho strasne luto lebo asi musi byt hladny. Ale mne sa zda, ze dost papa. Neviem kolko meria a urcite vazi cez 8 kg. Doktorka mi hovorila, ze mam byt rada, ze mi papa. Myslite, ze mu mam davat viac, aby ked sa napapa neplakal???? Co si prosim myslite??? Dakujem