Ahojte maminy, zaujímalo by ma koľko krát za deň ma papať 6 mesačné dieťatko? Koľko krát mlieko a koľko príkrm. Môj syn ma pol roka, papáme príkrmy od polovice 5 mesiaca. Náš jedálniček je nasledovný: ráno vypije mliečko 210ml, potom za 3 hodiny papa presnidávku, potom zeleninový, alebo mäsový príkrm, potom o tri hodiny znova mliečko a večer spapá kašu. Medzi tým pije čajík. Váži 9kg, lekárka mi povedala, že je príliš veľký, že mu mám dať menej papať, že ho prekrmujem... zaujíma ma váš názor, ďakujem.
ahoj, mam tiaz polrocne dieta ... dievcatko. Je dojcena, tak isto zacala jest prikrmy v 5a pol mesiaci .. najskor len zeleninove, az po cca 3 tyzdnoch sme pridali maso. Teraz ma 6 a pol mes. ... jedava na obed masovo-zeleninovy prikrm, a vecer o piatej prosovu kasu s ovocnym pyre. Inak iba mliecko cca 6 - 7 x denne /zapocitala som aj nocne krmenie./ caj nepijeme zatial ... vazi 7 800 g.
@iwiny85 zacali sme ked mal 5 a pol mesiaca. no, ked my sme mali 6mesiacov sme papali takto: cely den mliecko - kedykolvek - kojila som ho(nie UM).
na desiatu ovocie(ovocne pyre)-okolo 10.30
na obed zvacsa zel.polienku alebo okolo 13.30
na veceru pyre (ovocne, zeleninove) okolo18.30
a to bolo vsetko... dnes ma 1,5roka a ma okolo 9,5kila 🙂 este stale ho kojim🙂
myslim, ze by si mu mala varit ty a nie kupovat predsnedavky - je v nich zbytocne vela soli, cukru a pridanych latok ktore nepotrebuje, presne tak ako v UM :(
ahoj, ja mám tiež skoro polročného synčeka a začala som prikrmovať asi pred týždňom, na obed zeleninový príkrm a na večeru nejakú kašičku... inak stále iba mliečko,čajík nepijeme, boli sme na poradni pred týždňom a malý vážil 6400g a doktorka vravela, že akurát 🙂
ked je na prikrmoch od polovice 5. mesiaca, to znamena, ze si zacala prikrmovat, ked mal 4 a pol mesiaca, dobre to chapem, ze? cize prikrmy papa uz 1 a pol mesiaca... idealne je podla mna prechadzat na dalsi prikrm namiesto mlieka raz za mesiac, to co pises je sice trochu viac, ale zda sa mi to celkom v norme, co moze byt na tom vela, ked papa iba 5x denne? mnohe deti stiahnu este aj zo dve flasky v noci a je dobre...
my mame zajtra presne 6 mes.. dva mesiace prikrmujeme.. nie je dojceny. važi 7,8 kg presne no je aj dost dlhy.. vecicky na 9 mes su mu dlzkovo dobre.
papame takto.
rano po zobudeni / okolo 6 hod / mliecko cca 150-180 ml / viac nevypije /
na desiatu / cca 10 hod / postruhane jablcko alebo s bananikom,
na obed / 12 hod / ako kedy .. niekedy len mliecko 150 a niekedy prikrm, napr brokolica so zemiacikom, alebo morcacie masko s vyvarom, ale potom sa tak pol hodku spolu hrame a dokrmim ho este cca 100 ml mlieka ako kedy....
ked sa zobudi / cca 15 hod / mliecko papame
vecer / 19 hod / papame prikrm, mliecnu ryzu na dobru noc / instantnu s prichutami /
zobudi sa potom napr este okolo polnoci na mlieko
iwiny85 môj papá presne to isté, akurát nemá presnídavku a má pol roka a 11 kg,a to tak pribral len z môjho mliečka 🙂))a doktorka vravela že pekne priberá
Ahoj, náš má 6 mesiacov a tri týždne, má 80cm a 9450g a našej doktorke sa zdá byť malý v poriadku 😀 jasné, je veľký ako ročné bábo, ale čo už? papáme ráno mliečko, desiata výživa alebo jabĺčko, alebo banán, obed ryža so zeleninkou, alebo zeleninový mix, olovrant ovocie, alebo zeleninka a večer mliečko, alebo kašičku. Náš odmieta pomaly ale isto mlieko, a tak nám MUDr. kázala vymeniť za mliečne výrobky, biely jogurt s ovocím alebo kašičky, tak skúšame. večer papá naposledy o cca desiatej (zo spania, chodí spávať približne o osmej) a potom spí do siedmej - osmej rána 😀 nemyslím, že ho prekrmuješ... 😉 😉 😉
ahoj, my budeme mať o týždeň 6 mesiacov a naposledy v poradni sme mali 7600g a 67cm. Malý je od 2.mesiaca na UM a prikrmovať sme začali na konci 4.mesiaca a papáme takto:
vstávame najneskôr okolo 7 a pije mliečko 150ml viac nevypije aj som skúšala viac , ale sme to zbytočne vylievali
okolo 10 papáme zeleninku (mrkvu, petržlen, paštrnák, brokolicu, špenát, zemiak) alebo ovocie, keď má chuť dostane čajík
okolo 15 mliečko alebo sem-tam mu uvarím polievku, ale tie sa mi moc neosvedčili, nechce ich, tak som s ním vybabrala uvarím zeleninku, mäsko a rozmixujem to na takú redšiu kašičku a s lyžičkou to pekne spapá (z fľašky pije iba mliečko a čajík, inak nič iné nevypije)
okolo 17:30-18:00 mu dávam kašičku Hami, zasa lyžičkou a tesne pred spaním okolo 19:30 ešte dostane troška mliečka asi 120ml
a v noci sa budí asi raz okolo 3:00 na mliečko
V noci ti uz nepapa nic? Nepises kolko meria. Ja neviem ale tak male babo obmedzit v jedle? Ved on papa len ked je hladny, ked mu das menej, zas si bude pytat asi v noci. Mozno by som kasu vymenila za mlieko. Nemyslim si, ze obmedzit prijem stravy tak maleho dietatka je riesenie. Keby si mu davala sladkosti, smotany, a hovadiny, tak ok. Mam pocit, ze pokial zdravo dieta stravujes, myslim male dieta, tak to kolko pribera asi velmi matka neovplyvni.
Moja sice v tom veku nepapala nic len mlieko tak na jedlo neodpoviem,ale co sa vahy tyka ... Dieta nebude nasilu jest keby nechce tak uz neotvori pusu. To ho mas akoze nechat hladovat? Ja som kvoli takemu tabulkovemu pristupu k vahe zmenila dr ked mala 3mesiace. Ale my sme mali opacny problem. Moja ma 3 roky aj 2mesiace a ma 12,8kg 😕 🙄 😀
moja malinka ma 6 mesiacov a tri dni.papkame.
ranajky-mliecko.ale ak vypije malo tak viem ze mleicko nechce tak dam kasu z ovocim.
desiata-vyziva,alebo jablcko,alebo bananik-ake ovocie uz moze
obed -zeleninovy prikrm+masko+ryza alebo miesto ryze zemiak.
olovrant-kasa ovocna vacsinou oda hami lebo pijeme to mliecko.-alebo som dala vyzivu ci jablcko mxovane +tie baby kekse co predaju v dmke bezvajecne-tie zalejem mliekom to sa rozpusti a to zmixujem z tym ostatym
vecera -nliecko lebo chodime spinkat o siedmej ci aj skvor......
potom v noci este trikrat hore papame mliecko.niekedy predam na oklamanie aj kasu par odmeriek iba na zahustenie.niekedy zje niekedy nie.potom musim aj ta mlieko.ale vacsinou v noci ani nevie co papa.ale ani od kasicky nespinka.
My budeme mať o 6 dní pol roka....malá mala naposledy 7kg ked sme boli v poradni asi pred dvoma týždnami
Ráno vstávame o 5tej vypije 150ml mliečka UM
Do 7mej spinká a ked vstane tak sa pohráme o 8 pol9 vypije znovu 150ml UM a znovu spinkáme do 10h
O 10h má desiatu ovocie väčšinou a čajík a ide sa von
O12h máme obedík, polievočku(brokolicovu, karfiolovu, cuketovu, vývar zeleninkový)
Za polievočkou jej dávam ešte aj druhe ako kašu s kur. masom alebo rizoto, zemiačik uvarený s kalerábom alebo s mrkvou alebo kupujem príkrmy zeleninovo mäsove alebo UM
Za obedom hned ideme spinkať, spí aj 3 hodiny ale dnuka doma.
O 15h- 16h olovrant ovocie(broskynu, jablko, hrušku alebo puding, už sme skusili aj kravske mlieko a v pohode, piškotky,čajíi. Alebo umele príkrmy ovocne alebo UM
Poobede ideme von do 18h 18.30h potom sa kus zase pohráme vyšialime aby dobre zaspinkala
O 19h 19.30h sa kupeme masírujeme a papáme UM večer vypije 180ml a neskor kus čajík ešte
Ona je dobručký anjelik, velmi dobre dietatko mám som na nu hrdá 🙂
V noci sa už nebudí spí pekne až do rána, dva krát ju síce prebalujem ale nezobudí sa 🙂
Ahoj, tak my sme zacali papat, ked mal maly zhruba o 10 dni 6 mesiacov, teraz ma 6 aj tyzden a prikrm papame len raz denne, na obed mu robievam zeleninovu alebo zeleninovo maskovu kasicku, sem tam mu dam pocmulkat mesiacik jablcka alebo rozok (to skor na zabavu), je stale kojeny, takze mliecko ma kedy chce a aj po papani prikrmu mu vzdy mliecko ponuknem... ale teda u kojenych deti je to asi trosku ine... mam casopis od Mama a Ja (http://forum.mamaaja.sk/vyziva/) a tam je toho dost o prikrmoch popisane, vlasne ako by malo vyzerat cele stravovanie deti az do skolskeho veku a su tam aj nejake tie recepty, podla mna fajn citanie, hlavne pre mna "mamu zaciatocnicku" 😉