Pekny vecer prajem,
Som uz dost stara😆, ale stale som toto nepochopila.
Ked si v restike objednam pecene kacacie stehno s dusenou kapustou, alebo kotletu, alebo hoc aj pecene kura, proste akekolvek jedlo, ktore sa bezne doma pripravuje minimalne 2 - 3 hodiny, ako je mozne , ze to mam na stole do 20 min ???
Je to vsetko mraznene a len to rozmrazia ?
Mam na mysli beznu restiku, kde maju v ponuke vacsi vyber jedal.
A chapem, ze ked je to ako denne menu od 11 do 14, ze to maju cca rozpocitane a pripravia ocakavanych 50 porcii.
Ale ked to maju normal v jedalnom listku a mozem si to objednat aj o 20.00 vecer .
Ako to teda je ?
Je to cerstve alebo rozmrazovane?
Dakujem za odpovede vsetkym z gastro oblasti. ☺
ked ma restauracia spickovy KONVEKTOMAT,tak nie je problem rychlo pripravit jedlo.a potom taka restauracia nepotrebuje varit z mrazenych predpripravenych polotovarov.napr.jedlo ,ktore doma peciem v rure aj 2 hodiny,tak v kovektomate upecies za 15min.
Dakujem za odpovede
@susitko presne.... v súčasnosti ich využíva aj dosť veľa veľkých školských jedální.
@susitko konvektomat ale neuvari za 15min. Ano, doba varenia/pecenia/dusenia je ovela kratsia, ale z 2hod.15min. nebude. Skrati sa mozno o 30% az polovicu - toto mam z gastroprednasky, kde som bola pred pol rokom, kde boli najnovsie konvektomaty za mozno 20tis.eur, ale ani jeden neurobil jedlo za 15 minut. Ale mozno existuju este spickovejsie a drahsie - ale o tych ifo nemam
Cca vedia koľko si ich ľudia objednávajú a sú už pripravené a robia sa v konvektomate.
Minútky karé, kuracie sa robia za pár minút
Omáčky majú spravené hrubova, zelene korenie..
@blondiee83 zalezi od typu stroja(mame jeden z najnovsich),typu jedla,sposobu pripravy a podobne.ale naozaj u nas v restike sa vari len z cestvych surovin.a jedlo ,ktore peciem doma dlho (napr.pecene koleno),tak tam je to sup sup.
Mikrovlnka s programom pečenie
Odpoviem ti ako to bývalo u nás kedysi dávno keď som robila v gastre napr kotletu spravia a la minút, pečene kuracie stehno bežné v jedálnom lístku okrem menu som ja osobne nevidela a ani by som si ho nikdy nedala. Možno tak smažené lebo to vo friteze za 20-25minut urobíš pokiaľ je mäso rozmrazene. Co sa týka kačky tak bývajú pred pečene a zavakuovane a následne sa zohrialo v steameri. Každá reštaurácia vie zvyčajne ktoré jedla z lístku ako často idú. Za mňa reštaurácia ktorá ma veľa na jedálnom lístku nevráti čerstvé veci ale polotovary. Napr na hamburgroch, zemiakových plackaxh, hranolkach vieš hneď ci sa jedna o polotovar alebo spravené a la minúte.