Ako dosiahnuť kvapky na koláči?

11. sep 2024

Ako dosiahnem takéto kvapky na koláči?

sissy27
11. sep 2024

toto sa spravilo, keď mama dala koláč so snehom do chladničky 😀 ale nebol to cieľ, len vedľajší efekt.
Inak podľa mňa stačí pokvapkať napr. javorovým sirupom

martul
11. sep 2024

To je skaramelizovaný cukor. Vyslahaj bielky s cukrom, natri navrch kolaca a daj piecť

viestta
11. sep 2024

je to vyzrazana vlhkost na neprepecenom snehu na kolaci alebo na zemlovke

anos18
11. sep 2024

Na druhý deň to tam bude

autor
11. sep 2024

@martul recept mi je samozrejmý , len teda som chcela vedieť ako dosiahnuť tie kvapky

autor
11. sep 2024

@sissy27 takze po vychladnuty treba fo chladničky , skúsim Dakujem

viestta
11. sep 2024

Ked nemas prepecene blieka, tak sa ti to spravi aj ked ho nechas v rure alebo aj na linke postat.

vavaska
11. sep 2024

Tento koláč, mimochodom náš obľúbený, je aj pre mňa veľká záhada, raz sa spravia krásne guličky, raz úplne mini a inokedy skoro žiadne...doteraz som neprišla na to v čom to väzí...skúšala som šľahať bielka nad parou, aj bez pary, prikryť, aj neprikryť, dať do chladu, aj pri izbovej teplote...ale vždy to vyšlo inak...ale na jednu vec som prišla, že pri šľahaní snehu treba dať cukor čím skôr, aby sa v bielkach dobre rozpustil, vtedy je guličiek viac...ak má niekto nejakú "fintu fň," tak sem s ňou...🙂

handykate
12. sep 2024

@vavaska DETTO

autor
13. sep 2024

Tak vôbec sa mi nepodarili kvapky ani jedna 🙈

simulienka2207
13. sep 2024

A mne sa zas take urobia a mam z toho nervy 🙂 bezne na zemlovke napr... A u niekoho to je ziadane 🙂

guiseppinka
13. sep 2024

Krystalovy cukor do snehu. Ja som ho robila kedysi davno. Neviem kde mam ten recept od kamosky, ale tam to bolo aj vysvetlene, ze ako tie kvapky docielit.

viestta
13. sep 2024

@simulienka2207 ja ti poradim fintu na sneh bez cukrovych kvapiek. Vyslahas trochu sneh, potom pridas 1 lyzicu krystaloveho cukru na 1 bielko a vyslahas do husta, ked je vyslahany pridas maizenu a ocot. Original recept je na 4 bielky lyzica maizeny a lyzica octu, takze ak mas menej bielkov, tak das menej. Este preslahas s maizenou a octom, natries na plech a das zapiect. Ruru treba stiahnut na 140 a asi pol hodinku zapekas. Vcera som robila zemlovku, do rana stala na linke a ziadna kvapka. Ocot mozes dat obycajny alebo jablcny, necitit ho. Ak chces mozes ho nahradit citronovou stavou.

nesana
13. sep 2024

Ja ho robievam každý rok a vždy sa tie kvapky spravia keď ho dám do chladničky.

simulienka2207
13. sep 2024

@viestta skusim niekedy..musim kupit maizenu, uz 100 rokov som ju nepouzivala 🙂