Ahojte, ako dlho zvyknete variť domácu klobásu aby bola chutná a šťavnatá? Zvyknete ju potom chvíľku po uvarení nechať do piecť v tom istom hrnci alebo na panvici? Ďakujem
Varím zhruba 20 min. Potom už nepečiem. Ak pečiem klobásu v rúre, tak vždy len čerstvo zaúdenú (domácu), lebo keď trochu postojí, vysuší sa a upečená je tvrdá.
@aadaa66 Asi myslíš tento postup: Nakrájam na kolieska a smažím na horúcej panvici asi dve tri minútky, aby schrumkavela, stiahne sa, zmenší sa a akoby uzavrie. Takú použijem do určitých druhov polievok, čiže ju po usmažení varím.
@aadaa66 malokedy varim klobasu, ale ked ano, tak ju varim na panvici vo vode, voda sa odpari a necham ju zapiect akoby na tej vlastnej masti. ale ona je potom tazsia na stravenie. ale to je fakt malo, my mame radi nevarene :D
@aadaa66 ...podla toho aka to je klobasa...
Ak klasicka makka cerstva hned po zabijacke, tak len trosku podliat vodou a upiect v rure (moja mama tak piekla krvavnicky aj hurky, spolu s cerstvou klobasou).
Ak je taka suchsia, vyudena, uz na uskladnenie tak tam bud len tak "surovu" alebo potom uvarit v polievke.
Uz som mala aj taku ze najprv varit cca 45-60min a potom len narychlo opiect do chrumkava na troske masti.
Ked varim klobasu, tak potom ju uz nepeciem .. bud varim alebo peciem / smazim