Ak pečiem hneď mäkké perníky ako dlho vydržia mäkké a chutné?
@jaskolka čiže ak teraz napečiem, uskladním s jablkom vydržia kľudne do Vianoc áno?
@rraspberry kým sa nezjedia
Zalezi od receptu.
@rraspberry mne vydržali, ono je fakt, že recepty sú rôzne, tak jedine vyskúšať
@rraspberry môžeš hodiť recept? Ja co som skúšala tak boli tvrdé ako kamene 😀
@mamusa123456789
750dkg hladká múka
350g práškový cukor
1 prášok do pečiva
4 vajíčka
125dkg maslo
perníkové korenie
piecť 6 minút na 200
a ty máš aká recept keď máš medovníky tvrdé?
Vobec k nim netreba davat jablko,su rovnako makke od prveho dna,aj po 2 mesiacoch.
@iwesska aký máš recept?
@rraspberry Robim z dvojitej davky:
800g hladkej muky
200g prask.cukor
6 lyzic medu
4 vajicka
2 lyzicky sody bikarbony
200g masla
od oka a podla chuti korenie do pernickov
@rraspberry ďakujem vyskúšam... to som našla na nete a piekla podľa neho a boli katastrofálne, ani zapísaný ho nemam
Mne vydržali v podstate mäkké stále, možno neboli potom.az také vláčne, ale nestvrdli. Pripadne môžeš dat do dózy k nim kúsok jablka, zaručene budú mäkké.