Ako dlho vydrží rozmrazené mäso v marináde?

8. nov 2020

Dobrý deň,

Prosím vás, naložila som mäsko kuracie do marinády, rozmrazené teplou vodou poobede vo štvrtok, ale zhoda okolností náhle sme museli vycestovať a dnes sme sa vratili. Mäsko v miske zavrete na kocky marinadou obalene.
Radšej vyhodiť? Alebo?... Iba pre info.. Nakoľko na internete nájdem všelijaké názory od 2 do 6dni, že maso vydrží v marinade oveľa dlhšie

Ďakujem srdečne za rady. Ak máte skúsenosti.

sapetka
8. nov 2020

No ja by som vyhodila. Jednak podla mojho vkusu bolo zle rozmrazene a tak dlho rozmrazene maso by som uz nejedla

autor
8. nov 2020

@sapetka inokedy rozmrazujem iba v chladničke.. Ale vravim ponahlali sme sa, nakoľko so starkou bolo zle leteli sme k nej na vikend a nečakane som ani nestihla to maso dorobiť
Preto sa len informacne pytam. Ďakujem

evaachesa
8. nov 2020

Vyhodila by som ho

deti95060810
8. nov 2020

však ovoňaj...ak zapácha tak vyhoď. Pozri konzistenciu....ak sa ti bude vidieť všetko OK, tak upeč zo dva kúsky .... Možno to bude Ok...
ťažko mi radiť, pretože tak dlho mäso som ešte nemala v marináde... 😉

luciador
8. nov 2020

Jednoznačne vyhodiť a dupľom keď je kuracie.

veronikaszabova
8. nov 2020

Urcite vyhodit

pribinak
8. nov 2020

Kuracie mäso nie je až tak drahé aby som riskovala nejaké žalúdočné problemy. Od štvrtku je to dosť. Vyhodila by som to.

meluela
8. nov 2020

to uz je dost dlho a este v teplej vode rozmrazovane (lepsie je nechat rozmrazit cez noc v chladnicke). neriskovala by som

blumie
8. nov 2020

Tiez by som vyhodila od stvrtku je dlho, najdlhsie robim kuracie rozmrazene 2 dni a to rozmrazujem v chladnicke. Keby nie je v marinade tak vidis, ze je na nom taky povlak.

majamat
8. nov 2020

neviem aka je to marinada. ja mam recept, kde sa maso marinuje 6dni a postupne sa vybera a opeka,. no ja som to 6 dni este nikdy neskusala,a le nejake 4dni ano. vola sa to koreniste reszne. no tam je v marinade vlemi vela korenin, co zrejme posobi ako konzervacia masa a aj vajec, ktore tam tiez idu.

autor
8. nov 2020

Ďakujem žienky. Vyhodili sme ho predsalen🤗

andreatytler
9. nov 2020

@majamat Ta stiplava vajickova marinada je skvela ... ja to robim s bravcovimi reznami. Clovek ma cerstvo vyprazeny rezen 3-4 dni za sebou iba s minimalnou namahou. Tiez si myslim ze to korenie a sol to maso konzerbuju ale ja sa zase bojim toho suroveho vajicka a tiez som to nikdy nedrzala dlhsie ako 3 dni.

majamat
9. nov 2020

@andreatytler je to vyborne, mala by som ich neikedy urobit.

zania
9. nov 2020

Ak mozem poradit,nikdy nerozmrazuj v teplej vode. Vzdy v studenej vode alebo chaldnicke. Pritomnost tepla startuje v mase procesy,ktore nemusia byt prospesne.
Aj ladove ruky nesmies dat hned do teplej vody 👍

majamat
9. nov 2020

ked uz mame tuto temu. ja rozmrazujem malokedy maso v chladnicke, lebo sa mi jednoducho nerozmrazi. v studenej vode ano, ale s tym, ze uz predtym sa zacalo rozmrazovat v chlandicke,a lebo pri izbovej teplote. proste to trva nekonecne dlho a nechce sa rozmrazit.