Žienky koľko podľa Vás vydrží majonézový šalát? Dokedy ho skladujete keď sa nezje?
Ďakujem🤗
Ja ho robievam na štedrý deň tak okolo.obeda a dnes sme ho jedli posledný deň.. ešte trocha ostal tak to asi muž dorazí večer...
@mondolina Podla mna zalezi od toho ake erstve su vajicka.
My sme drzali max. tak 3 dni ale raz sa mi stalo ze som dostala salmonelozu zo salatu co mal len 24 hodin.
@andreatytler
Majonéza hellmans, nie doma robená.
@andreatytler ja vajíčka nedavam,iba majonézu
@mondolina a myslím takych 5 dni v pohode,tam sa nema čo pokaziť
my robime falosnu majonezu - z varenych vajicok 🙂 takze vydrzi dlhsie a chuti este lepsie 🙂
@79viktoria79 ak sa dava surova cibula, niekto dava aj sparenu, tak viac ako 48 hodin by som ho uz nejedla.Majonezu tiez nikdy nedavam doma robenu
@elizabet173
Bez cibule
@mondolina Aha... tak kupena majoneza je v pohode. Mne to akurat pride take vodave ked je dlhsie ako 3 dni.
@mondolina aj tak maximalne dnes by som ho jedla, ak bol urobeny 23. vecer. Ja robim 24. rano a dnes sa dojedol.
5 dní nechávam ja, ak som dala majonézu kupovanú, nie robenú z vajec.
@mondolina ked sa nezje? Take aj existuje aby sa salat nezjedol? 🤪
@elizabet173 Ja dávam aj surovú cibuľu aj varené vajíčka, kupovanú majonézu, a vydržal nám už aj 7-9 dní.
@asia83 ja by som to nejedla, aj preto, ze po troch dnoch sa mi to zda stare, aj preto, ze nechcem jest tolko dni po sebe to iste. Dame si na Stedry den na veceru, na druhy den a malokedy na dalsi, ak teda zostane. Nechcem jest tyzden to iste. A ten salat podavam k vysmazenemu masu alebo rybe a smazeneho nam naozaj po dva dni staci. Moj syn by to vedel aj odborne vysvetlit, preco nie, ale nemam ho po ruke. Kazdy ako uzna za vhodne, ja urcite nie.
@elizabet173 Ja nevyhadzujem jedlo, potraviny. Je jasné, že nám išiel hore krkom, nebol už čerstvý, atď. No dojedli sme ho. Tento rok som urobila polovičnú dávku a zjedol sa za dva dni. 😉
23.12 sme spravili s včera sme ho dojedli. Ale nebol už najlepší tak 3 Max ho skladať je ideálne.
@asia83 ja tiez nerada vyhadzujem potraviny, preto varim v malych mnozstvach.
mimo temu, ale nerozumiem dalsiemu - pisu baby, ze si ohrievaju rybu na druhy aj treti den. Ryba je hotova za 6 minut.. potom znovu ohrievat, nechapem, ako to moze niekto jest aj na druhy ci treti den.
@mirage tiez nechapem, ved ani s tym salatom sa nehram tri hodiny, iba treba mysliet na to, ze treba zemiaky uvarit skor.
24.1.2 sme ho robili a uz je len zbytok zajtra sa doje , ak nie smer kos