Ahojte,
Ako ho skladujete v chladničke a ako dlho vydrží?
Vdaka.
@patka06 ďakujem a keď ho vyberiem z toho pôvodného obalu? Napr že každý deň by som kúsok z neho len spotrebovala?
Ahoj, ak myslíš surové tak ja skladujem v mrazničke a ak idem niečo z neho spravit tak vyberiem nech sa rozmrazi...a ak už sú kuracie rezne napríklad tak do dózy s vekom a snažíme sa tak do 2-3 dní skonzumovať
vtedy zabalím do folie a dám do uzavretej plastovej misky
ak ho vyberiem z nádoby tak jeden deň, ináč do mraziaka
My ho nechávame 1 maximálne 2 dni. Je to predsalen kuracie mäso
ja keď kúpim, naporcujem, nechám si v chladničke len to, čo spotrebujem v ten deň alebo na druhý, potom vytiahnem vždy pred tým, ako budem potrebovať., Môžeš zamraziť menšie porcie, aj keď vás je viac, rozmrazia sa rýchlejšie
Ja to praktizujem tak, ze vsetko varene a drzane v chladnicke sa musi najneskor na 3.den skonzumovat. Surove maso treba na 2. den spotrebovat. Ak to tak nemozem urobit, tak maso napacujem marinadou alebo len solou, ciernym korenim, cesnakom a trochou oleja. Vtedy vydrzi o den dlhsie. Inak len do mraznicky.....
Kuracina zvykne rýchlo osliznúť a začať zapáchať,takže v originál obale v chladničke max. do druhého dňa a potom z neho varím,inak hneď do mraziaka.
@jaja20 ďakujem. Keď uvarím na druhý deň , dokedy je také varené mäso dobre?
podľa toho, o aké jedlo ide, najlepšie je čerstvé, ale napr. sote, perkelt aj na druhý deň, na tretí by som to nejedla, už len preto, že nemienim jesť stále to isté a najmä preto, že kuracie mäso je rýchlo hotové, tak máš najlepšie urobiť si vždy čerstvé
Tak ,ako píše elizabat173,tiež varím na max. 2 dni,potom nám to už nechutí. Ale keď si to hotové jedlo zmrazíš,tak vydrží aj 3 mesiace.
@jaja20 sorry, odpovedala som za teba
Keď ho vyberies z tej dózy, treba ho nastoliť a dat do nálevu. Nasolene ti vydrží ďalšie 3 dni. Soľou sa mäso konzervuje a zabraňuje sa kazeniu.
tak ako prinesiem z obchodu, vydrží pokojne 4-5 dní