Ahojte. Viete mi poradit ako dlho vydrzi jogurtova plnka so zelatinovym stuzovacom? Taktiez sa chcem opytat ci mate skusenosti s plnkou mascarpone+slahacka do velvet torty a ci je korpus s cmarom menej trvanlivy. Dakujem Vam za Vase rady.
Dakujem velmi pekne za odpoved. 🙂
@monyque:
2-3 dni vydrzi urcite. My zvycajne robime plnky, ktore su zahustovane zelatinou, vecer, aby boli na druhy den hotove. Ak nieco ostane, tak to ja aj na druhy-treti den este v poriadku. Ale stale je to samozrejme chladene.
Plnka mascarpone plus slahacka je v pohode. Ja by som ju ale tiez zahustila zelatinou a nechala minimalne 4 hodiny stuhnut, aby sa dala dobre krajat. Neviem, aku velvet tortu mas na mysli. Ja poznam americky red velvet cake, ale sama som to este nerobila.
Korpus s cmarom by nemal byt horsie trvanlivy ako napriklad s mliekom. Lebo vsak upecene je to aj tak aj tak...
Celkovo torty s plnkami v chlade urcite vydrzia tri dni. Ale je mozne, ze moc "vlhke" plnky by navhli aj koprus.
Ak chces tu tortu robit na specialnu prilezitost, tu s plnkou by som robila na tvojom mieste vecer pred. Den-dva popredu mozes spravit napriklad cokoladovu tortu 😉