Ako dlho varíte morcadellu?

2. sep 2024

Asi divná otázka ale robím to 1x a neviem ako dlho to varit nikde to nepíšu

yosi
2. sep 2024

Je to hotové jedlo. Stačí prehriať na požadovanú teplotu

viestta
2. sep 2024

Zohrejem a je uvarene. Vsak v tej plechovici sa to varilo minimalne pol hodiny na 120° uplne do mrtva, takze co na tom chces este dovarat?

yosi
2. sep 2024

@viestta Tie kusiská mäsa 😋

autor
2. sep 2024

@viestta zohrejes v mikrovlnke či na sporáku ?

viestta
2. sep 2024

@yosi nemam to rada, ked u nas dojde az na toto, tak to je jasny dokaz bezbreheho zufalstva

viestta
2. sep 2024

Vykydnem do hrnca a zohrejem na sporaku.

yosi
2. sep 2024

Ja ti poradím niečo lepšie keď máš chuť variť. Na oleji otestovať cibuľku, pridať pol kila mletého, zaliať paradajkovým pyré, nejaké korenie, prípadne konzervu fazule alebo orestované huby. Necháš povariť kým omáčka nezačne hustnúť. Za rovnaký peniaz máš oveľa viac omáčky a kvalitnejšej. A trvá to fakt pár minút

larinka552
2. sep 2024

Ja ju vzdy pridam na koniec do paradajkovej omacky, pockam kym zovrie a vypnem.

yosi
2. sep 2024

@viestta Ako kedysi sme to robili na internáte. Ale teraz? Veď keď som v obchode tak už radšej zoberiem pol kila mletého ako plechovicu kde je viac zeleniny ako mäsa

autor
2. sep 2024

@yosi ja mám 22 byvam sama varím si sama a dostala som chuť na niečo takéto rýchle nerobím moc z konzervy

autor
2. sep 2024

@viestta ďakujem

yosi
2. sep 2024

Veď pohodička. Ja som tiež žil taký život. Nič ti nevyčítam. Normálne to daj do hrnčeka a ohrej na sporáku. Frajeri ohrievajú priamo v konzerve keď chceš ušetriť umývanie hrnca.

autor
2. sep 2024

@yosi už je aj zjedene 😂😂 urobila som tak že do hrnca povarila a bolo

belllinka
2. sep 2024

@yosi je to konzerva, cize mam ju doma a vytiahne sa vtedy, ked nie je cas ist do obchodu kupovat pol kila mleteho masa

hefo
2. sep 2024

U nás to (keď už k tomu príde, že treba niečo rýchlo) ani nezohrievame, ale také vlažné rovno z konzervy dávame na vrch ešte horúcich čerstvo uvarených cestovín. Prípadne sa to v hrnci zmieša s čerstvo odliatymi cestovinami...

jomarch
3. sep 2024

iba prehrejem v hrnci na sporaku, nech trosku pobuble. nerobim si ju casto, raz za sto rokov, je to taka moja guilty pleasure 🙂

hiro
3. sep 2024

Joooj, mam dobre spomienky na tu co bola pred 20 rokmi. Dlho som ju uz nekupil po sklamani ze tam nejake maso aj ma byt a nebolo tam nic 🙂
Ja mam doma zasobu roznych paradajkovych omacok niektore pasirovane a niektore kusky takze ked mam na to chut vyberiem zo 3ks tychto koncerv, zbehnem par metrov pre kilko mlete hovadzie/miesane, staci k tomu este cibula, cesnak, koreniny, trosku byliniek a za par minut je to hotove. A s masom :D Inak este tam rozbijem zo 2 vajcia na konci - tu silnu chut paradajok to potlaci a je to mozno aj lepsie.

belllinka
3. sep 2024

@hiro v normálnej morcadele niekdy ani maso nebolo, sú a vzdy tam aj boli iba sójové fazulky. Maso je v morcadele premium.

hiro
3. sep 2024

@belllinka No, pisu ze bolo odvzdy (teda od 1985)... "je mäsovo-sójová omáčka"
https://tatrakon.sk/produkt/morca-della-omacka-...
https://sk.wikipedia.org/wiki/Morca-della

belllinka
3. sep 2024

@hiro áno, ale iba 7 % v normálnej a v tej premium 27 %

lenkakravcova
6. sep 2024

My kupujeme túto. 😀 Chutí úplne rovnako (keďže anj v tej "originál" toho mäsa veľa nie je, teda tych zomletych druhotriednych granuliek z bravčového ktoviečoho).

slavomira236
8. sep 2024

Ja som to mala rada ale deti to nechcu tak uz nekupujem.