Ahojte, chcela by som sa opýtať ako dlho varíte malú bielu fazuľu? Ak ide do polievky. Ďakujem
@rebeka1211 Ja som "objavila Ameriku" s fazuľou v konzerve, odvtedy už suchú fazuľu nekupujem.
@jarmila2010 no to mi je jasne kým nie je mäkká. Namočenú som ju mala celu noc. Ja som sa pýtala kolko cca ju varíte kým vám zmäkne.
@h2 vidíte a to ma nenapadlo do budúcna budem vedieť ďakujem za radu 😀
@h2 mne ta nechuti...je moc rozvarena...
@rebeka1211 ak si ju mala namočenú uvarí sa spolu s ostatnou zeleninou, netreba dlhšie
@rebeka1211 Keď už ju máš namočenú, tak ti to asi teraz nepomôže, ale do budúcna určite odporúčam.
Čo sa varenia suchej fazule týka, tak záleží na tom, či varíš v tlakovom hrnci, alebo normálne. Ja už používam konzervovú tak dlho, že si nespomínam, ale bez tlakového hrnca sa varí dlho, možno aj 2 hodiny.
Ďakujem všetkým sa odpovede 😘
@rebeka1211 no kym nezmakne, ale ani boh nevie, ako dlho to potrva 😃 kazdopadne - ak sa ti zda, ze uz ju varis dlho a stale nic, tak pridaj stipku sody bikarbony a do 5 minut ju mas makku.
@rebeka1211 strukoviny nemaju presny cas lebo zavisi od toho ako je stara starsiu budes vaarit dlho.. cas presny neviem ja varievam v tlakovom hrnci 30-45 minut
@rebeka1211 to sa nedá takto napísať, niekedy hodinu, niekedy aj 2 hodiny 😅 ja som zvykla dávať trosku soda bikarbony
@rebeka1211 dve hodiny
@sissy27
@kavasmliekom O tej sóde už som počula. Nie je to potom v tej polievke cítiť?
@h2 nie, stačí trosku na špičku noža
@rebeka1211 neda sa povedat kolko sa ma varit, pretoze fazula moze byt starsia aj cerstva z tohtorocneho zberu, voda u vas moze byt tvrdsia ako u nas. A soda sa nema do strukovin pridavat, pretoze nici vitamin skupiny B, ktore strukoviny obsahuju. Samozrejme strukoviny sa varia v neosolenej vode, solia sa az pred dovarenim
Varim v tlakovom hrnci okolo 40 minutes.
@rebeka1211 V obycajnom hrnci cca hodinu a pol, a to aj nenamocenu.
ono je to velmi individuálne povedat ze varim hodinu alebo dve. Fakt treba ochutnavat a este stale sa moze stat ze 2 ochutnane budu makke a ostatne tvrde 🙈
Mne minule mamina odporucila dat do vody lyzicku soda bikarbony, vraj to pomaha pri maknuti...stale ale plati ze treba namocit vecer predtym a variť do zmäknutia
kym nie je makka?! 😀...len si ju treba dat na noc namocit do vody