Ahojte, ako dlho je fakt reálne možné skladovať doma zavárané ovocie? kompóty? lekváre? Z roku 2009,10 sú ešte vôbec jedlé? Vďaka a pekný deň 🙂
@biibiana
@zuzinka1989 dobra otaka baby, tiez by sa mi zisla odpoved 😀
len či nám aj niekto adekvátne odpovie 😀 ja pocujem z jednej strany, ze cim starsie tym lepsie..ale na strane druhej niekto tvrdi ze max. 2-3 roky tak neviem 😒
@biibiana lekvar moze byt este v pohode, ak bol naozaj dobre uvareny (dlho a s cukrom, nie narychlo s tymi zelirovacimi gebrajzmi),ovocie uz skor nie..ved otvor, pozri pripadne mikroosidlenie 😀 , a ked tam ziadne nebude, ochutnaj a uvidis. vyhodila by som "vyblednute" alebo inak podozrive kompoty.
@klincek a uhorky atd? nevies? 😀
@hviezdicka111 to iste, len v zelenom 😉
my mame aj 2008 aj ovocie, uhorky, kapiu... a su dobre, ak je dobre chytene viecko tak nevidim ziaden problem, a tiez to zistis na chuti, ved ked sa ti nieco nezda tak radsej nezjedz, stalo sa mi ze aj jogurt 10 dni do DS a bol uz chyteny, musela byt asi niekde dierka na vrchu alebo co.
@hviezdicka111 ale vazne-sladke veci vydrzia dlhsie, uhorky byvaju po 2 r. uz hnusne, makke a bez chuti. aspon nase..
@klincek no ja mam aj starsie, lebo nejak sa mi ich podarilo nechat prilis vzadu v polickach a dako sme si nevsimli ze sme popapali najskor nove.... 😀 ale este som ich nechutnala...asi budem musiet daky pohar otvorit, co to spravi 😀 pripadne pouzijem muza na ochutnavanie 😝
@hviezdicka111 ved vyskusaj, a ak bude problem, prides na to hned🙂
Ja som minule objavila lekvar z 2002. Dobry bol. Inac, kym to nezmenilo harbu, viecka drzia nemal by byt problem. Ja mam take skusenosti, ze co sa chce pokazit (z akychkolvek dovodov, nedrziace viecko, nedostatocne vysterilizovane...) to sa pokazi za prvu zimu. Co prestalo prvu zimu, uz vydrzi. Akurat uhorky a calamady stracaju farbu a tak ich viac ako 2 roky neskladujem.
@biibiana tak toto by aj mna zaujimalo 😀