Ako dlho skadujete zaváraniny?

biibiana
12. mar 2014

Ahojte, ako dlho je fakt reálne možné skladovať doma zavárané ovocie? kompóty? lekváre? Z roku 2009,10 sú ešte vôbec jedlé? Vďaka a pekný deň 🙂

zuzinka1989
12. mar 2014

@biibiana tak toto by aj mna zaujimalo 😀

hviezdicka111
12. mar 2014

@biibiana
@zuzinka1989 dobra otaka baby, tiez by sa mi zisla odpoved 😀

biibiana
autor
12. mar 2014

len či nám aj niekto adekvátne odpovie 😀 ja pocujem z jednej strany, ze cim starsie tym lepsie..ale na strane druhej niekto tvrdi ze max. 2-3 roky tak neviem 😒

klincek
12. mar 2014

@biibiana lekvar moze byt este v pohode, ak bol naozaj dobre uvareny (dlho a s cukrom, nie narychlo s tymi zelirovacimi gebrajzmi),ovocie uz skor nie..ved otvor, pozri pripadne mikroosidlenie 😀 , a ked tam ziadne nebude, ochutnaj a uvidis. vyhodila by som "vyblednute" alebo inak podozrive kompoty.

biibiana
autor
12. mar 2014

@klincek no veď tak to aj mam v pláne...pravdepodobne ak tam už nastane nejaký ten proces kvasenia tak to snáď spoznám 😖

hviezdicka111
12. mar 2014

@klincek a uhorky atd? nevies? 😀

klincek
12. mar 2014

@hviezdicka111 to iste, len v zelenom 😉

denisafono
12. mar 2014

my mame aj 2008 aj ovocie, uhorky, kapiu... a su dobre, ak je dobre chytene viecko tak nevidim ziaden problem, a tiez to zistis na chuti, ved ked sa ti nieco nezda tak radsej nezjedz, stalo sa mi ze aj jogurt 10 dni do DS a bol uz chyteny, musela byt asi niekde dierka na vrchu alebo co.

klincek
12. mar 2014

@hviezdicka111 ale vazne-sladke veci vydrzia dlhsie, uhorky byvaju po 2 r. uz hnusne, makke a bez chuti. aspon nase..

hviezdicka111
12. mar 2014

@klincek no ja mam aj starsie, lebo nejak sa mi ich podarilo nechat prilis vzadu v polickach a dako sme si nevsimli ze sme popapali najskor nove.... 😀 ale este som ich nechutnala...asi budem musiet daky pohar otvorit, co to spravi 😀 pripadne pouzijem muza na ochutnavanie 😝

klincek
12. mar 2014

@hviezdicka111 ved vyskusaj, a ak bude problem, prides na to hned🙂

zita19
12. mar 2014

Ja som minule objavila lekvar z 2002. Dobry bol. Inac, kym to nezmenilo harbu, viecka drzia nemal by byt problem. Ja mam take skusenosti, ze co sa chce pokazit (z akychkolvek dovodov, nedrziace viecko, nedostatocne vysterilizovane...) to sa pokazi za prvu zimu. Co prestalo prvu zimu, uz vydrzi. Akurat uhorky a calamady stracaju farbu a tak ich viac ako 2 roky neskladujem.

biibiana
autor
12. mar 2014

@zita19 2002 ??? tak to je už silne kafé 😀 ale budiš ak vravíš, že to bolo ok..tak snáď aj tie moje z 2009 budú 🙂