Ahojte, robím poriadky v mrazničke. Niektoré veci tam už skladujem dlhší čas (cca 2 roky), ide o rôzne druhy mäsa, klobásy, párky atď. Chcem sa spýtať, či okrem toho, že tieto potraviny nebudú mať dobrú kvalitu môžu byť aj zdravotne závadné. Je mi jasné, že pri dlhodobom mrazení sa stráca kvalita, najmä chuť a vôňa. Neviem, či tieto potraviny rovno vyhodiť do koša, alebo by po tepelnej úprave ešte mohli byť jedlé. Ďakujem
@viestta áno, ale ja som už "prešvihla" tú odporúčanú dobu skladovania v mrazničke, tak mi ide o to, či je to aj napriek tomu ešte vhodné na konzumáciu alebo s tým rovno do koša.
Vsak vyskusaj, ale zdravotne zavadne nebudu
@viestta ďakujem 🙂
Nebude tomu nic, tiez som parkrat takto dlho mala veci v mrazaku. Ale uz si davam na to pozor, aby sa to stihalo priebezne spotrebovat a nerobim velke zasoby.
ja už takéto vyhadzujem, ale párky, klobásy keď šupneš do nejakého zapekaného jedla, by sa možno ešte dalo...
Nanajvýš to bude suchšie a zľahka stratí intenzitu chuti. (osobná skúsenosť)
Dala by som to len do jedal ktoré prejdú poriadnou tepelnou úpravou
Mne sa stalo, že po roku bolo mäso z mrazničky už stuchnuté a celé jedlo smrdelo, nedalo sa potom zjesť. Mleté mäso po roku v mrazničke v koložvárskej kapuste mi spôsobilo aj žalúdočné ťažkosti.
Ak je na mäse výrazné spálenie mrazom, alebo už smrdí za mrazničkou, vyhodila by som ho.
u nás sa o toto stará dospelý syn, ktorý už býva sám, a to spôsobom: "Mami, toto tam vidím už dlho, bude to už staré, zoberiem si to, dobre?" Pritom je samozrejme jedno, či to, na čo má chuť, tam je 3 mesiace alebo 3 dni...
@danica2711 az ked byvaju sami, zistia, kolko minu na jedlo a kazda uspora dobra.
https://www.topchladenie.sk/liebherr-zaujimavos...