Ahote so m len začínajuca kuchárka prepáčte za takú blbú otázku , piekla som kuracie prsia v rúre asi na 160 stupnov 50 minut . Ked ho ich jedla nevedela som či su dobre upečené ... može sa mi niečo stať ak boli zle dopečené ?
vecna hadka u nas doma 😀 ja nechavam 20-30 min, moj chlap, ze to je vela, staci aj 10-15. (kocky masa)
zavisi, ale ake velke kusy mas, ci v celosti, alebo nakrajane.
a ako si ich robila v tej rure?
celé :/ mala som na tom broskyňu a syr
Pečene prsia sú suché jedlo, my to moc nemáme radi, prsia sú najlepšie na grile a krátko ale treba mat istotu že je kvalitne maso
To je dosť dlho ja ich robím, že prsia narežem, ale nie až úplne iba zárezy do tých dám mozzarelu, schwarzwaldsku šunku či masovú slaninku pre vôňu trocha podlejeme vodou do toho cesnak roztlačený a dusíme chvíľku a potom opekam
Tým, že ich narezes na tenšie sú rýchlo správene podľa mňa tak pol hodinku ja od oka robím , ale máme radi opečené .po 50 min museli byť hotove
Nabudúce ich narez na tenké plátky môžeš jemne naklepat ...ja mám rada mäso tenšie, keď mi dajú niekde celý kurací steak vadí mi to😊
Tak ak si ich už mala osmahnute a na nich broskýň a syr, tak to im fakt stačila len chvíľka, a nie hodina.
Ja pečiem kuracie prsia v rúre od na 200 stupňov cca 20 minút - na pekáč s ppaierom na pečenie poukladám na medailóny nakrájané, alebo tie vrchné kuracie prsia v celku - osolím, dám olivový olej a na ten istý pekáč zeleninu. Ale tradičné pečené kura v celku s kožou- to na 170 a cca 50minút pečiem (tie kusy mäsa sú väčšie, tak asi preto sa to tak dlhšie a je chránené mastnou kožou, tak asi preto nevyschne)
Kuracie prsia sú po rybe najjemnejšie mäso, takže minútka. Aj 20 min je veľa.
no ked v celosti, a na takom nizsom stupni (160) tak 50min je tak akurat by som povedala....
50min na kuracie prsia je dost, keby boli surove tak to hadam vidis ;)