Ahojte ako dlho piecť kura? Chcem ho klasicky natrieť maslom a korenim a podliat vodou len neviem ako dlho piecť .hodina a pol na 180 °c?
Ano,1 1/2 hodiny by malo stacit.Ja davam este 2-3 nakrajane zemiaky a cibulu.Môzes dat potom k prilohe.Vody malicko,pusti si dost stavy😉
@tundra cibuľu dám tiež milujem ju takú tepelne upravenu 🤭
@niekto2hy skúsim vďaka
Peciem na 180 stupnoch 30 minut, potom obratim a zas 30 minut, potom pridam cesnaky, obratim a poslednych 30 minut.
Niekedy este 5 minut dam funkciu horny gril kvoli chrumkavej kožke.
Vobec nezakryvam.
A vzdy peciem spolu so zemiakmi. Ryzu potom zvlast a máme kura s ryzou aj zemiakmi😁 kompot
Tak cca hodinu a 15 minut, nezakryte, 200 stupnov, v polovici pecenia prestrihnem na polovicu, nech je vsade chrumkava koza
Pečiem 1 hod 20 min pri 180 oC zakryté a potom odkryjeme pridám teplotu na 230 oC a pečiem 10 minút, počas tých posledných desať minút polievam šťavou kožu ( lyžicou naberám stavu pri kurcati a popolievam ) aspoň 3x , aby sa fajne prepiekla a bola chrumkavá. Ja dávam aj mrkvičku na plátky a potom ozdobím ryžu...dáva sladkú prichut, tak robila moja mamka.
Kurča pečiem tak, že prerežeme hrudník a celé roztiahnem na pekáč, takže pečie pekne aj zvnútra.
A potom 30-40min odkryt a na 190st.C.