Ahojte, viete niekto ako spravne a hlavne chutne nalozit hermelin do oleja?
Dakujem za vsetky rady.
ja vzdy ked nakladam syr, tak ho krajam na platky, a okrem cesnaku davam aj cibulu nakrajanu na platky. obycajnu, alebo aj jarnu.
a este mam recept, ked sa dava medzi hermelinove platky jablko na platky a trosku cibulky. tiez je to dobre. 🙂
a zalievam olivovym a slnecnicovym olejom, tak pol na pol.
a odlezanie - riadim sa podla vyzretosti syra. ked idem nakladat hermelin, tak v obchode sa vzdy zahram na inspekciu, a kupim ten, co je najdlhsie v zaruke, aby ked ho krajam, este nebol rozteceny.
ja ho prekrojim pozdlzne, cize z jedneho kolecka mam dve
baby mnam-toto som este nerobila,vzdy si nakladany kupujem 🙂
joooj,toto by som aj ja zbodla,len skoda ze nemozme kvoli malej plesnive syry,len klasicke/bolo by mi luto ju provokovat,lebo syry lubi/. 😅 ☹
dakujem,
este by som sa chcela opytat, aky je postup pri uskladneni. Staci to iba uzavriet vieckom, alebo aj niako zavarit?
Cize kludne mozem iba nakrojit hermelin, natlacit prisady, co ste spomynali, zaliat olejom / ked dam napoly olivovy a slnecnicovy, tak je to v poho? / lebo olivovy je dost drahy, a dat to do chladnicky?
Davate tam aj niake bylinky?
Mnam uz sa tesim.
žienky a na nakladané olomoutske syrečky nemáte nejaký recept ? jooj ja ich milujem 😝 😝 😝
ved olomoucke su fajne aj tak... 😵
ale mozno by sa mohli rovnako ako hermelin si myslim... 😉
Ja robim takto: kupim tak 8-10 Hermelinov, posypem grilovacim korenim, na drobno nakrajam por, vsetko spolu riadne zmiesam, zalejem olejom a zasijem riadne hlboko do chladnicky 😀 , samozrejme manzel nesmie tusit, zesom nakladala, inak je hned po nom. Necham minimalne 5 dni v chladnicke, idealne tyzden, syr je potom taky jemny, rozteka sa, mnamka 😎
Michalka, dolezite je, aby bol Hermelin ponoreny v oleji... Zavarat to nemusis, ja to davam do takej vacsej plastovej nadiby, prekryjem kuch. foliou a zavriem vieckom 😉 Ja olivovy na toto nepouzivam, davam obyc. olej...
aj ja davam obycajny slnecnicovy olej,raciol, alebo co je doma, zakryjem do plastovej misky a zaklad je zasit do chladnicky 😉
nevesta a tie hermelíny nalkadáš celé či ich režeš, lebo píšeš že všetko riadne zmiešaš ale neviem čo všetko zmiešaš asi mi nezapína ☹
cele kolecko prerezes na polovicku pozdlzne..cize z jedneho mas dve kolecka
Stresmenka, ja to nerezem, poukladam si hermelin do tej misky, pod neho tocha poru, na vrch nasypem korenie, potom zase por, aj medzi, ak sa zmesti a zalejem obyc. olejom 😉 Ono sa to tym samo premiesa (stecie) 😉 A hlavne riadne schovat 😀
Mnam - uz dlho som hermeliny nenakladala.
Ja davam - kolko hermelinu tolko cibule
A vrstvim: na trojuholniky syr, posypem grilovacim korenim, na to vrstva cibule , cesnak ....s stale vrstvim
A trocha noveho korenia, bobkoveho listu a samozrejme zalejem olejom (davam slnecnicovy lisovany za studena).
A nacham stat pri izbovej teplote - najlepsie 24 hodin.
Potom ak sa nahodou nedoje tak do chladnicky, ale to uz nie je ono.
A k tomu chlebik z domacej pekarne .... 😉
Super na dietu 😒 😉
roasha - da sa nakladat aj obyc syr - eidam, alebo parenica, uplne najlepsia je zmeska. Aj ked priznavam, ze ja vzdy na vianocnych trhoch kupim nakladany v peknom pohariku a ked vyjeme syr, tak do toho nalevu nalozim este raz 😉
kisska - a nakladas do oleja, alebo sladkokysly nalev ...?
Hod nejaky receptik - overeny 😉
dakujem
kisska,tak to budem musiet skusit,ja som to este nerobila. 🙂
petrulla do oleja a podobne ako pisu baby hore, cesnak, chilli, bobkovy list... co ma kto rad 😉
No - asi na vikend nalozim 🙂))
ja si tiež nakladam- krajam ho na kocky,rychlejšie zmakne v tom oleji...striedam vrstvu cibule,hermelínu / gril.korenie,cesnak/ ,zalejem celé olejom..dam do chladničky na dva tri dni-dlhšie nevydržíme 😀
skúšala som pridavať všeličo,feferonky,paradajky,papriku...čo chutí .. a na tom oleji ked usmažíte kuracie prsia tak sú vybornééé.
baby neviem ci poznate syr hermelinek "sedlčanský pepa" ja ho kupujem v krabicke su tam 4 kusy plus sacik s korenim na nakladanie a aj navod, ja pridavam aj cesnak ine nic samozrejme olej , je to velmi chutne a jednoduche a najlepsie ze uz na 5 den chuti vynikajuco a stoji ta krabicka nejakych 80 KC 😉
to vazne? a da sa to kupit aj tu na Sk, alebo chodis na to do ciech? 😝
to je na 4 ks veľmi dobra cena a ešte aj s koreninami,aj mna by zaujímalo kde to kupuješ... 😉
Ahojte, vsimli ste si, ze Kaufland ma teraz v akcii spominane polotovary na domaci nakladani plesnivec? 😝 😝 😝 Cena necele 4€, len uz som dnes bola v jednom, kde ich UZ nemali 😉
Kupujem to v cechach v kauflande ale ako kisska pise aj na slovensku to je v kauflande u nas teraz konecne otvorili novy kaufland tak uz nemusme po to pelasit do ciech 😀 ale da sa to korenie namixovat aj samostatne vypisem co vsetko tam je v tom saciku cierne drvene korenie,cesnak suseny granulovany, horcica biela cela, jedla sol, cibula susena granulovana, cili paprika drvena, korenie zelene, korenie biele cele, pretrzlenova vnat, korenie cele cervene- to je opisane z toho saciku ale ozaj sa to oplati viacej kupit uz take hotove namixovane aj so syrom 😉
inak skusala som nakladat aj ovci syr feta a teta je to podobne muz ked som to robila trosku ohrnal nos ze co to uz moze byt ale potom tak jedol ze sa mi ledva uslo odporucam vynikajuci syr kupovala som ho v tescu 😵
Caute baby, ja mam rada tento recept http://receptyodmiky.sk/nakladany-hermelin/
V podstate som ho tak robila aj predtym
Ahojte, prosimvas, vyuzivate niektora potom ten olej na nieco? Je mi luto ho vyliat..
ahoj.
ja davam kopu cesnaku, feferonky, alebo chilli, bobkovy list, korenie ...
a musi to odlezat v chladnicke minimalne tyzdne...co malokedy vydrzi,lebo sa to vzdy zje, kym prejdu chute. Takze uz som poucena, vzdy ked to robim, tak nikomu nepoviem a schovam to do chladnicky a vytiahnem az po par dnoch,