Aké zdravé dobroty dávate deťom?

adoela
7. sep 2014

Ahojte, poradili by stemi, aké zdravé dobroty dávate deťom k narodeninám, meninám, vmikulášskych balíčkoch alebo na detských oslavách?

simca06022011
7. sep 2014

Ak myslis, cudzim detom... tak mam na narodeniny/meniny overene "bio" lizatka :P A inak ak myslis doma, tak nic specialne, urobi sa riadna domaca torta, bez tych kadejakych umelin a farbiv, ovocie a je hotovo, naaranzuje sa to, dostanu minnie vyzdobu a urobit to radost 🙂 Do mikulasskych balikov mojmu dietatu davame kinderko -ak je nejake limitovane, tak to... , mandarinky a nejaku malu hracku (kedze je mala, tak vela sladkosti jej v ziadnom pripade naraz nedam:P) Overene je aj ovocie v cokolade napichane na spajdliach (urobi sa z toho "jezko")

meluela
7. sep 2014

@adoela vacinou veci z dmka
muesli tycinky, spaldove burizony, detske keksiky, cukriky z ovocnej stavy, susene ovocie a oriesky (je ale problem najst kvalite), ovocie, dzusiky bez cukru riedene vodou, piskoty ... (teda skor vyber niektorych z tychto veci - potom to vsetko odlozim a vytahujeme postupne z balicka)
na oslavu domacu ovocno-tvarohovu torticku ci ine domace kolaciky

dejnas
7. sep 2014

v prvom rade ovocie 🙂 inak sme začali kupovať mlsnosti napr. v dm - špaldové sušienky, celozrnné keksíky a pod.... dcérka má alergiu na kakao, nakupujem často v obchodoch, ako "zdravienka", či "norbi up date"... sú tam čokoládky sladené napr. stéviou, bezlepkové koláčiky a iné veci... doma pečiem tiež hlavne zo špaldy, sladím napr. javorovým sirupom, dajú sa kúpiť (alebo vyrobiť) aj nesladené džemy
samozrejme - výnimočne - a práve na takéto sviatky dostanú aj "klasickú" sladkosť, ako napr. kindervajce...
inak sa počas roka snažím kupovať prevažne zdravšie alternatívy

adoela
autor
7. sep 2014

@simca06022011 Prosila by som, čo sú bio-lízatká akde sa predávajú?

lilysk
8. sep 2014

@adoela Tieto vyrobky som zacala pouzivat a som max spokojna - nakupim viac a potom mam aj ked prideu nejake dievcata na navstevu - dcera je bezlepkova tak je to super ,ze aj ona moze 🙂
http://detskastrava.eu

simca06022011
8. sep 2014

@adoela no v bio obchodoch, resp. so zdravou vyzivou maju rozne z javoroveho sirupu a pod. Ale nam sa osvedcili tieto : vhttp://www.iherb.com/Yummy-Earth-Organic-Pops-A...
Vlastne nie su bio, ale organic ale su strasne fajne... kupovala som ich malej na meniny a ostalo aj na mikulasa a vianoce do jasliciek minuly rok :P Inak velmi nic... mali sme zauzivane ze v sukr.jasliach bola normalna party, doniesla sa torta alebo muffiny, ovocie mali v jaslickahc, tak to nakrajali k tomu oni (vela druhov)... a robili sa krasne kadejake balicky, kde sme taketo drobnosti davali. Ale teraz sa to asi nebude dat v statnych organizovat 🙂)

qtinka46
12. sep 2014

Tak na narodeniny poradím parádnu, rýchlu nepečenú tortu: potrebujeme:biely jogurt,vanilkový cukor, piškóty, ovocie. Do formy poukladáme piškoty zalejeme jogurtom rozmiešaný s vanilkovým cukrom (na 1 jogurt 1 vanilkový cukor) na to poukladáme ovocie a vrstvíme do výšky akú potrebujeme a dáme zachladit, Dobrú chuť :P

saska112
23. sep 2014

@adoela ahoj , ja som napr. naucila dceru jest nektarinku (alebo teraz jablko-podla sezony) nakrajane na mesiaciky a posypane skoricou...zboznuje to ! 🙂

saska112
23. sep 2014

teraz som si vsimla ze si sa pytala na narodeniny/meniny...moja odpoved moc nezapada....
mala by byt moznost vymazania prispevku !!!! 😀

evadolna3
30. sep 2014

ja davam bio vyzivu od Ovka.. alebo robim take balicky vyzivu, ovocie, piskoty.. podla toho pre koho, aka prilezist atak 🙂