Aké zákusky sa zvyknú piecť na svadbu?

14. apr 2023

Ahojte, aké zákusky sa zvyknú piecť na svadbu?A koľko ks sá počíta na hosťa?A do výslužky?Budeme mať cca 50 hostí, zákusky klasika na stoloch, nie Candy bar.dakujem za odpoveď

simonah73
14. apr 2023

ved sa spytaj cukrarok vo svojom okoli, tie urcite vedia ako velka ma byt mala ci stredna vysluzka a zaroven Ti povedia aj cenu.

dominikagier
14. apr 2023

3-4ks max na osobu... Rôzne ja som z dediny a pečieme bratislavské rezy, sunqiuckove rezy, štrúdle! (top toto určite), venčeky, parížske rožky, medový rez, punčový rez, ruské rezy, opitý izidor, mätový rez, orechové rezy, rôzne linecké... A mnoho ďalšieho

dominikagier
14. apr 2023

Ono je to rôzne ake si želáš budeš mat, cena momentálne o 0.80 centov vyššie...

janka1011
14. apr 2023

Pečú sa rezy aj suché. Na hostinu sa počíta 5ks na osobu a výslužky, no to je ťažká téma, už som tu v jednej diskusii čítala aj 5ks že dávajú, čo je u mňa úplne smiešne. U nás sa dáva blízkej rodine viac, vzdialenejšej menej, ale cca tých 30 kusov na rodinu plus fľaša vína. Ale už som aj také videla, že nedávali nič.

deti95060810
14. apr 2023

@janka1011 pamätám tú diskusiu kde sa jedna dáma pýtala ohľadom zákuskov... že 5 ks do výslužky mi príde veľmi málo...
moja mama dávala do výslužiek aj 1/4 torty...teda tortu + zákusky - ale nie 5 ks....

marsmykkok
14. apr 2023

To je na tebe, či chceš klasiku (punčák, venčeky, parížske rožky a spol) alebo zvolíš moderné niečo (tie nanuky, makronky, cupcakes a podobne) A pokiaľ viem, svadobné sú mini, teda mne 4 kusy na osobu na celú hostinu, ktorá trvá aj 12 hodín mi príde žalostne málo. Ako bežný milovník sladkého poje aj na bežnej oslave aj 6-8 kusov veľkých zákuskov. Pri tých mini by som volila na osobu 6 a viac kusov. A výslužku, zase by som nedávala napríklad 5 kusov na osobu a dať nejakej vdove tetke 5 a rodine s tromi deťmi 25... Zase by som išla podľa vzťahu rodinného a 1-2 osobám dala viac, veľkým rodinám ubrala. Nech to proste nie je pár kusov alebo velikánska krabice len kvôli počtu osôb. Aj tak napríklad dar ti jedna osoba dá do obálky 100, tá 5 členná rodina možno 150-200, takže by som robila tie krabičky nie veľmi rôzne.

janka1011
14. apr 2023

@deti95060810 presne tak, aj moja mama ráno po svadbách rozkrájala torty a rozdala