Aké zákusky pečiete na Vianoce?

Včera o 12:52

Ahojte, každý rok na Vianoce pečiem suché pečivo, to je fajn, to budeme piecť aj tento rok. Ale čo sa týka zákuskov, vždy robím punčák, dobošku a parížske rožky. Tento rok by som chcela nejakú zmenu, čo sa týka zákuskov. Máte nejaké nápady prosím? Medové rezy mi doma nezjedia, takže nie veru nie. Punčák a doboška je super, že vydržia keď ich urobím 23.12. aj na návštevy, ktoré chodia 26.12. takže niečo také trvácnejšie prosím. Budem veľmi rada za každý nápad. Ďakujem.

deti95060810
Včera o 13:00

pečiem rôzne zákusky a zvyknem ich obmieňať...
nanukový koláč, rolády - kokosová, tvarohová, kávová, ... medový krémeš - ten radšej len na 2 dni, šatôčky z lístkového cesta, kokosový zákusok, kokosové guľky, ovocné rezy - navrch je želatína alebo puding, opitý Izidor, šuhajdy - tie vydržia dlho, vranovský krémeš - treba 10 vajec, juhoslovanský krémeš, piškótový krémeš....

autor
Včera o 13:02

Ďakujem za nápady, niečo z toho asi vyberiem. Mňam, normálne som dostala teraz chuť na sladké. :D Šuhajdy inak robievam aj ja každý rok, tie máme radi. A aj plnené košíčky, no tie vydržia tak dva dni, dávam tam mascarpone a ovocie alebo hocijaké plnky ktorými sa aj tartaletky plnia.

charlottha
Včera o 13:03

zltkove rezy, metrovy kolac, obliz prst, opity izidor. ale u nas skor ide to suche, to je take praktickejsie 😀

frzeiovn
Včera o 13:05

Ja pečiem slonie slzy, nepečenú roládu, burizónové guľky, citrónové rezy, perníky, kokosové rožky, linecké koláčiky, a vždy vymyslím ešte niečo nové, dcéra je bezlepková tak musím prispôsobiť...

autor
Včera o 13:05

@charlottha Hej, suché aj u nás ide, to pečiem tak 5 dní pred Vianocami, len sme veľká rodina a potrebujem aj nejaké zákusky napiecť pre hladošov.

autor
Včera o 13:08

@frzeiovn tie slonie slzy sú super, mňam, to možno urobím. A citrónové rezy by tiež asi mali úspech, Ďakujem za inšpirácie. No veru, pre bezlepkáčov treba prispôsobiť pečenie, mám kolegyňu a ona robí napríklad veľa veci z madľovej múky, aj linecké raz priniesla a chuťovo boli brutálne dobré. Skombinovala nejak zlatý klas a mleté mandle - no robila to vraj od oka a bolo to úžasné.

autor
Včera o 13:10

Baby, zlaté ste, ďakujem veľmi pekne za nové nápady. Mne už dochádzajú naozaj nápady. Veľmi sa teším tento rok na pečenie, hoci skombinovať to s prácou bude asi náročné, no teším sa.

biba_18
Včera o 13:22

ja milujem milujem orechové štangle so žltkovou polevou ...

bolarazjedna
Včera o 13:27

Mamina zvykla marlenku robit a určite vydrží tých pár dní, keď je to v chlade. Pláty vieš upiecť aj dopredu. A keby náhodou sa to nezje, mamina zvykne marlenku aj medové rezy zamraziť, keď sa rozmrazia, sú ako čerstvé

0silvia0
Včera o 14:11

Ja robim medove rezy, kokosove rezy a kakaovu marlenku.

snehovakralovna
Včera o 14:53

@biba_18 mne sa vlani nepodarili

miricka77
Včera o 15:14

Napríklad zerbo rezy vydržia dlho a nám to veľmi chuti.ja robievam aj laskonky,medové platy,suhajdy a plno suchých. U nás suché idú najviac a netreba ich opatrovať v chladničke.

autor
Včera o 15:24

@miricka77 prosím a vedela by si mi dať recept? Ešte som ich nerobila veru.

autor
Včera o 15:24

@miricka77 myslím tie žerbo rezy. Ďakujem krásne

simca06022011
Včera o 15:32

robime zerbo a flodni. Okrem toho len kokosove gulky, parizske rozky, grilaz a dost. uz nerobim ani suche :D suhajdy neviem ci budeme robit, zalezi ci zozeniem tolko orechov :DD Skor tento rok vymyslam, co slane narobit :D aspon za krabicu...

A este ma napadlo bejgli... :DD nieco ako zavin nas (orechovy, kakaovy, makovy, jablkovy... sa robi, robila som aj gastanovy :DD)

autor
Včera o 15:41

@simca06022011 a slané myslíš že vydrží tie tri dni? Nejaké pagáče alebo čo slané máš v pláne piecť? Lebo to je super nápad aj s tým slaným.

adik64
Včera o 15:44

Kokosove jeze, zltkove rezy

simca06022011
Včera o 15:46

neviem praveze, dakedy sme doma robili take slane suche "tycinky" = iba sa vyvalalo nejake slane cesto, a viem ze tam isla rasca/syr atd.. musim najst recept (takym kolieskom sa cesto krajalo..). To urcite vydrzalo aj cele sviatky, mama to robila na krabice plne este pred vianocami.
Potom som rozmyslala nad plnenymi, nieco ako toto len s inou plnkou (sunka/syr, "pizza"... ) : https://varecha.pravda.sk/recepty/pecivo-s-ples... = to len take male na zahryznutie, suche miesto tyciniek/chipsov...
pagace robievame ale to potom skor uz ako sa silvester blizi, na vianoce nie je na to chut ... skvarkove, syrove, zemiakove :DDD

biba_18
Včera o 17:21

@snehovakralovna ja to nerobím, iba to mám strašne strašne rada, ja by som určite zjedla aj nepodarené ☺️

marca12
Včera o 17:30

Sunquickove rezy,makove rezy.

lalenka33
Včera o 22:38

@frzeiovn mohla by som ťa poprosiť o recept na tie citrónové rezy? Ďakujem

earlgrey
Včera o 23:40

Ktorÿ recept na suché koláče je váš overený a ten naj? Ja som piekla minulý rok a mne sa napr. linecké koláče trusili, rozpadávali...veľmi krehké boli...poradíte? Ďakujem