Ideálne niečo "bezkostné" a nemám vôbec rada lososa a pstruha, aj keď viem, že to sú veľmi obľúbené druhy 😁. Ďakujem za každý tip.
Za mňa jedine pangas na masle.
Steaky z tuniaka s citronovym korenim, len na rychlo ogrilovane na grilovacej panvici
U nas losos 🙂 a par podkoviciek kapra, kto co chce.
My mávame vždy kapra, ale odkedy sme raz mali od rybára jedného takého, čo bol strašne cítiť za bahnom (muž to zjedol, ale pre mňa nepožívateľné), tak robievame aj inú ďalšiu rybu. Väčšinou je to losos, ale už bol aj sumec, zubáč, šťuka...
Keď som bola malá, mávali sme kapra, len kým žila babka, ktorá ho dokázala zabiť. Potom už nemal kto, nikto toho nebol schopný 😁, tak sme mávali vždy filé z tresky.
U nás sa kupuje losos filety... Potriem soľ korením na ryby a na masielku opražím🥰
Raz som dostala od rybára filety zo sumca a amura, a to že bolo mňam, žiadne kostičky, čistá rybka,veľmi dobre, ináč u nás tiež losos🙃
Tiez losos, keďže zjedia aj deti. V rure do 12-13 min hotove. K tomu rovno pecene zemiaky, bataty.
Fajn je aj hoki na panvici na masle, bez kosti tiež je
U nás zubáč a pstruh. Mňam... Ale aj treska je chutná.
U nas losos v teplovzdusnej friteze, iba pokvapkany citronom a popraseny korenim na ryby.
Sumcek africky 🙂
Mrazené kvádre z tresky, rozmrazené v mlieku, obalené v klasickom trojobale. Nijaký extra kulinársky zážitok, ale deťom to chutí najlepšie. A riziko kostí v hrdle je minimálne.
V detstve sme to mávali od určitej doby tiež, kapra si matne pamätám ešte niekedy zo škôlkarskeho veku ako plával vo vani, ale už nie ako vyzeral na tanieri.
Lososa, grilujeme na masle. Ale keď to nie, tak steak s tuniaka
Ja som za tradične Vianoce raz ročne... Čiže kapor podkovičky a deťom sumcek africký alebo tilapia.
my sme vzdy smazili kapra a file, tento rok budem piect lososa, lebo to smazenie ma uz nebavi
Ja vzdy kazdu rybu namocim aspon na den a noc do mlieka./robim to aj s divinou ci pecienkami/
Nikdy to nepachlo ale veru rybiu chut to tiez nestratilo zeby to bolo mdle...
My tradicne kapra.
Proste,bez kapra nie su vianoce.
Mam svagra rybara,vzdy donesie...
uz sa stalo,ze mi muz 23.12.doniesol o 23 vecer 3 cerstvych,este nevypitvanych kaprov...to bolo "radosti"😆😅
Kym jeho napinalo, ja som ich cistila .no..
Aj tak isli do mlieka..
Takze mavame vyprazaneho kapra.muzovi ho stahujem z koze-,tu on nechce.
Ostatni jeme aj s kozou.
Mavali sme ale donedavna aj stuku,pstruhy...kym muz sa naucil na kapra/,naucil sa prave koli tomu moceniu v mlieku/
Ked som jedni vianoce nasmazila misu stuky a len par kuskov kapra,a nakoniec by ho bol jedol hlavne moj muz ,uz ostavame pri kaprovi.
Ale ako sa pise vyssie,robievame cez rok aj tuniaka ci lososa na bylinkovom masle,pecenu stuku aj kapra,napr.aj cheky su uzasne alebo candart...
Cize ozaj na vianoce sa da vybrat,komu co lepsie chuti.
Ajj mecun je mnamka.
Pangacius ci tilapia...no neviem.
To som jedla kedxsi ako dieta,led bol.taky booom
Asi by som to uz nejedla..
Najpodradnejsia ryba ...
Inak,aj na lososa treba dat pozor,odkial je
Lebo proste ryby z tych chovnych stanic,to je humus
Budeme mať halibuta a filé 😁
Koľko tipov, ďakujem 😀
Na Vianoce robievam lososa, ale inak moje deti milujú aj filety z tresky.. len takú že opecenu na oleji/masle, osolené, podliate vodou prikryté pokrievkou a keď sa voda odparí, je hotovo.. tak robím aj lososa..
Losos na masle jedine
Nerozumiem ze kopa ludi tak skvelu rybu znici vyprazanim
Ale asi som Ti neporadila tiez kedze ho nemusis 😄
Ja zas nemusim vsetky ostatne ryby
Kapor, jedine kapor v trojobale .
@h2 je obrovsky rozdiel medzi kaprom od miestneho rybara a kaprom kupenym a vylovenym cca 1-2 mesiace pred Vianocami. Kapor zije v bahne, preto smrdi. Otec bol rybar, jedneho sme tak vyhodili. Ten kupeny je preplachnuty v sladkej cistej vode a za ten cas, kym ho kupis, uz za bahnom nesmrdi. Ja ho nikdy v mlieku nemocim.
Tuniak steaky, stačí osoliť, okoreniť, nejaké bylinky, pokvapkať citrónom a opiect na masle .Prípadne nejakú omáčku k tomu, citrónovú,holandskú.
tak ja práve lososa 🙂 ale mám rada aj kapra (len komu sa s tým chce babrať, ja nevyprážam, tak mne teda nie...). a dieťa nemá rado ryby - jediné čo je ochotné zjesť sú rybie prsty - tak kupujem tie a pečiem v rúre ... ale nie tie mleté alebo drvené, ale celé kúsky. z tresky ...