Aké ryby a akým spôsobom ich pripravujete na Vianoce?

20. dec 2024

Ideálne niečo "bezkostné" a nemám vôbec rada lososa a pstruha, aj keď viem, že to sú veľmi obľúbené druhy 😁. Ďakujem za každý tip.

biba_18
20. dec 2024

tak ja práve lososa 🙂 ale mám rada aj kapra (len komu sa s tým chce babrať, ja nevyprážam, tak mne teda nie...). a dieťa nemá rado ryby - jediné čo je ochotné zjesť sú rybie prsty - tak kupujem tie a pečiem v rúre ... ale nie tie mleté alebo drvené, ale celé kúsky. z tresky ...

patus_2
20. dec 2024

Za mňa jedine pangas na masle.

viestta
20. dec 2024

Steaky z tuniaka s citronovym korenim, len na rychlo ogrilovane na grilovacej panvici

colsami
20. dec 2024

U nas losos 🙂 a par podkoviciek kapra, kto co chce.

h2
20. dec 2024

My mávame vždy kapra, ale odkedy sme raz mali od rybára jedného takého, čo bol strašne cítiť za bahnom (muž to zjedol, ale pre mňa nepožívateľné), tak robievame aj inú ďalšiu rybu. Väčšinou je to losos, ale už bol aj sumec, zubáč, šťuka...
Keď som bola malá, mávali sme kapra, len kým žila babka, ktorá ho dokázala zabiť. Potom už nemal kto, nikto toho nebol schopný 😁, tak sme mávali vždy filé z tresky.

ivanka12311
20. dec 2024

U nás sa kupuje losos filety... Potriem soľ korením na ryby a na masielku opražím🥰

rarararara
20. dec 2024

Raz som dostala od rybára filety zo sumca a amura, a to že bolo mňam, žiadne kostičky, čistá rybka,veľmi dobre, ináč u nás tiež losos🙃

pralinka86
20. dec 2024

Tiez losos, keďže zjedia aj deti. V rure do 12-13 min hotove. K tomu rovno pecene zemiaky, bataty.
Fajn je aj hoki na panvici na masle, bez kosti tiež je

nika23t
20. dec 2024

U nás zubáč a pstruh. Mňam... Ale aj treska je chutná.

simsalabim
20. dec 2024

U nas losos v teplovzdusnej friteze, iba pokvapkany citronom a popraseny korenim na ryby.

cyberk
20. dec 2024

Sumcek africky 🙂

hefo
20. dec 2024

Mrazené kvádre z tresky, rozmrazené v mlieku, obalené v klasickom trojobale. Nijaký extra kulinársky zážitok, ale deťom to chutí najlepšie. A riziko kostí v hrdle je minimálne.

V detstve sme to mávali od určitej doby tiež, kapra si matne pamätám ešte niekedy zo škôlkarskeho veku ako plával vo vani, ale už nie ako vyzeral na tanieri.

lucia13022023
20. dec 2024

Lososa, grilujeme na masle. Ale keď to nie, tak steak s tuniaka

anos18
20. dec 2024

@h2 a namáčaš to do mlieka? Vtedy by nemali smrdieť

kavasmliekom
20. dec 2024

Ja som za tradične Vianoce raz ročne... Čiže kapor podkovičky a deťom sumcek africký alebo tilapia.

h2
20. dec 2024

@anos18 Nenamáčam, nikdy dovtedy to nebolo treba. Viem, že mlieko tú pachuť stiahne, ale ono celkovo stlmí aj tú rybaciu chuť, ktorú mám za normálnych okolností rada. (Čiže ryba v mlieku je pre mňa celkovo bez chuti, mdlá.)

anos18
20. dec 2024

@h2 my sme kapra vždy namacali a mdly nebol.

reanda
20. dec 2024

my sme vzdy smazili kapra a file, tento rok budem piect lososa, lebo to smazenie ma uz nebavi

osky
20. dec 2024

Ja vzdy kazdu rybu namocim aspon na den a noc do mlieka./robim to aj s divinou ci pecienkami/
Nikdy to nepachlo ale veru rybiu chut to tiez nestratilo zeby to bolo mdle...
My tradicne kapra.
Proste,bez kapra nie su vianoce.
Mam svagra rybara,vzdy donesie...
uz sa stalo,ze mi muz 23.12.doniesol o 23 vecer 3 cerstvych,este nevypitvanych kaprov...to bolo "radosti"😆😅
Kym jeho napinalo, ja som ich cistila .no..
Aj tak isli do mlieka..

Takze mavame vyprazaneho kapra.muzovi ho stahujem z koze-,tu on nechce.
Ostatni jeme aj s kozou.
Mavali sme ale donedavna aj stuku,pstruhy...kym muz sa naucil na kapra/,naucil sa prave koli tomu moceniu v mlieku/
Ked som jedni vianoce nasmazila misu stuky a len par kuskov kapra,a nakoniec by ho bol jedol hlavne moj muz ,uz ostavame pri kaprovi.
Ale ako sa pise vyssie,robievame cez rok aj tuniaka ci lososa na bylinkovom masle,pecenu stuku aj kapra,napr.aj cheky su uzasne alebo candart...
Cize ozaj na vianoce sa da vybrat,komu co lepsie chuti.
Ajj mecun je mnamka.
Pangacius ci tilapia...no neviem.
To som jedla kedxsi ako dieta,led bol.taky booom
Asi by som to uz nejedla..
Najpodradnejsia ryba ...
Inak,aj na lososa treba dat pozor,odkial je
Lebo proste ryby z tych chovnych stanic,to je humus

andreakotesova
20. dec 2024

Budeme mať halibuta a filé 😁

autor
20. dec 2024

Koľko tipov, ďakujem 😀

jana_eyre_2
20. dec 2024

Na Vianoce robievam lososa, ale inak moje deti milujú aj filety z tresky.. len takú že opecenu na oleji/masle, osolené, podliate vodou prikryté pokrievkou a keď sa voda odparí, je hotovo.. tak robím aj lososa..

ivik4
20. dec 2024

Losos na masle jedine
Nerozumiem ze kopa ludi tak skvelu rybu znici vyprazanim
Ale asi som Ti neporadila tiez kedze ho nemusis 😄
Ja zas nemusim vsetky ostatne ryby

oli18
20. dec 2024

Kapor, jedine kapor v trojobale .

oli18
20. dec 2024

@h2 je obrovsky rozdiel medzi kaprom od miestneho rybara a kaprom kupenym a vylovenym cca 1-2 mesiace pred Vianocami. Kapor zije v bahne, preto smrdi. Otec bol rybar, jedneho sme tak vyhodili. Ten kupeny je preplachnuty v sladkej cistej vode a za ten cas, kym ho kupis, uz za bahnom nesmrdi. Ja ho nikdy v mlieku nemocim.

moony99
20. dec 2024

Tuniak steaky, stačí osoliť, okoreniť, nejaké bylinky, pokvapkať citrónom a opiect na masle .Prípadne nejakú omáčku k tomu, citrónovú,holandskú.