Aké polievky varíte deťom?

babajaga
20. júl 2012

Zienky,ake polievocky vase deti miluju?Uz sa mi zda,ze varim stale dookola tie iste,fazulova,sosovicova,hrstkova,karfiolova.....budem vdacna za napad.

anjelicek26
20. júl 2012

Hovädzia u nas najviac - hovädzie s kostou, cibulka, mrkva,petrzlen, kalerab, cervena repa
Slepaciu robim podobne
Zeleninova s kuriatkom - davam mrkvu, kalerab, kel, zemiaciky, cibulku, kuracie stehna

Mliecne nerobim, malemu to nerobi dobre na brusko a nejako polievkovy aj tak nie su, zjedia max. jedno jedlo.

mery.maja
20. júl 2012

Moj maly zase je velmi na polievocky.U nas este frci aj paradajkova,hraskova,vajickova,zeleninova,kapustna..... 😉

digysa
20. júl 2012

Sosovicova- americky recept (neskutocne dobra, da sa jest ako hlavne jedlo, lebo je husta/ nie mliekova)
Slepacia/Hovadzia
Fazulova (strukova fazula) mliekova
Karfiolova musi byt aj u nas
Zeleninova-vegetarianska bez masa

@babajaga asi sme na tom podobne

Ja by som tiez chcela zistit, ake robite plievky pre deti. U nas totiz polievky ficia nehorazne. Deti sa ich nevedia dojest. Tak sem s napadmi

miska58
20. júl 2012

tak u nas paradajkova,zeleninova,zeleninova s hubami,brokolicova,karfiolova,z cukiny,zemiackova,parkova alebo spekackova-tzv falosna gulasova,feniklova,hubova,rybacia s haluskami,mrkvova,a uz neviem no vela a samozrejme aj tie klasicke co su popisane vysie 😉

sabiatko
20. júl 2012

nas najviac lubi porovu, spenatovu, brokolicovu, gulasovu a klasika slepaciu. taka paradajkova a sosovicova mu moc nesmakuje.

jankavrutky
20. júl 2012

A ake velke mate deticky? Moj maly bude mat osem mesiacov a zda sa mi, ze mu stale dookola varim len zeleninovu, niekedy s kuracinou, niekedy so zltkom. Poradite mi nejaku dobru prenho? Je to moje prve babatko 😉 Dakujem

babullka1
20. júl 2012

tak u nás je top kurací vývar som sližikmi a haluškami ale inak robievam... brokolicovu,kelovu,paradajkovu,hráškovu-tú na dva sposoby..aj zo suseneho ale aj z cerstveho hrachu, gulášovu,hribovu,mrkvovu-kremovu,vajickovu.., 😉

lenka311
20. júl 2012

Moja malá miluje vývar z mäsa, najradšej morčaciu /ale aj kuraciu či bravčovú, do toho kúsok hovädziny či králika/ - so slížikmi, kopec mrkvy, zemiak a zbožňuje to mäsko... Je zaujímavé že pečené, dusené mi ho nezje /je večne len šťavu s prílohou/ ale uvarené v polievke - to si až tak vychutnáva...
Potom má rada ešte vajíčkovú - uvarené zemiaky s kmínom, zásmažka a rozšprudlované vajíčko do toho.
Všetky nakyslo - stručková, fazuľová, šošovicová....
U nás je večne polievka - potrpíme si na to aby bola, deň bez teplej polievky sa neráta - takto vždy fungovala aj funguje moja mama 😉 😉
Z nápadov ešte gulášová, držková, brokolicová krémová.... alebo vlastne pozri na tejto stránke, ja už ked neviem čo by som varila, hľadám inšpiráciu na tejto stránke:
http://www.mimibazar.sk/recepty.php?id=2

titkovamiriam
20. júl 2012

u nas je naj:
1.miesto kuraci vyvar so slizikmi
2.paradajkova
3.šošovicová
4.karfiolova s krupicovými haluškami
5.pohánkova
6.rascova
7.zo sucheho hrachu
8.fazulova s posuchom
9.hraskova s mrkvou a pustenými vajíckami
10.gulášova

a inak robím polievky so vsetkeho čo sa dá,z kazdej zeleniny,plodiny a podobne.a robim aj rozne knedlicky a zavarky 🙂

sampo
20. júl 2012

u nas je top mrkvova s ovsenymi vlockami, potom rozne zeleninove - z cervenej sosovice, brokolicova (kremove), kuraci vyvar, cibulova, fazulova a z ostatnych mi zje tak akurat cistu vodu 😅 takze ja tiez stale to iste dookola...

zitaje
20. júl 2012

U nas polievky tiez idu. Okrem spominanej klasiky (karfiolova, brokolicova, hraskova, kuracia, paradajkova, gulasova) este varim taketo:
mrkvovo-paradajkova s cicerom
sosovicova s bulgurom (bez mlieka)
zeleninova s cervenou sosovicou a jacmennymi krupami
pohankova so zeleninou
psenovo-cukinova
cibulova so syrom
zemiakova na kyslo

pe
22. júl 2012

u nas vedu jednoznacne vyvary - kuraci, zajaci, morcaci, ale aj ine zeleninove polievocky, mrkva+petrzlen+kalerab+brokolica+kukurica+hrasok - podla toho co mam a obmienam, a obmienam cestovinku - pismenka, mrvenicku, rezance, gagoriky... a dcerka sa vzdy zabavi 🙂

cornelia91
2. aug 2013

Neviem koľko majú tvoje deti rokov, ale snáď by im mohla chutiť táto špecialitka, Kešu polievka 🙂 Raz som ju len tak vyskúšala, lebo som bola zvedavá ako chutí a bola som milo prekvapená 🙂 Deťom chutila a mne takisto 🙂) http://dobruchut.aktuality.sk/recept/1504/kesu-...

freezii
7. aug 2013

túto varievem lebo je na 2-3dni, prvý den nepomixujem a druhý ju podávam s krutónami🙂
http://recepty.albumy.biz/2012/05/18/cuketova-p...
táto sa dá tiež mixovať aj na druhý deň:
http://recepty.albumy.biz/2011/09/26/brokolicov... (prípadne dolejem slahackou)
a túto nech urobím akokoľvek veľa sa zje vždy ale pozor z domácich paradajok a nie tých polystirénových z tesca apod.
http://recepty.albumy.biz/2013/06/08/paradajkov... (muž ju jedáva ku špagetám)

m_ij_ka
7. aug 2013

moje baby zbožňujú slepačí vývar so slížikmi, vajíčkovú polievku, šošovicovú,gulášovú, brokolicovú, zemiakovú polievku, 🙂

siska53
8. aug 2013

My varime rozne zeleninove, kde pridam napr. ovsenne vlocky, spaldovu hrstkovu, kde pridam zeleninu, slepacie/kuracie polievky, svokra i hovadziu. Syn miluje i mliecne polievky, takze podla toho, co mame - cukinove, tekvicove, brokolicova, porova, fazulkova.. Robila som i paradajkovu s karfiolom a avokadom. Zahustujem bud mastruha nym zemiakom alebo vlockami ci amatantom, malokedy mukou, a ak, tak uprednostnujem spaldovu muku.
A cornelia91, dakujem za tip na kesu polievku, vyskusam 🙂