Aké pohostenie pripraviť pre kamarátku s deťmi?

16. sep 2024

Chystá sa k nám kamoška s deťmi (2 a 4). Chcem ich niečím pohostiť, samozrejme okrem nejakých chlebíčkov. Možno pre niekoho blbá otázka, ale mám dospelé deti. Už si ani nepamätám čo mali radi keď boli malé.

luciferka93
16. sep 2024

Ja mam 3 ročného a keď príde k nám návšteva s deťmi tak určite musím mať dáky džús /čajík uvarený, ovocie nakrájam do misky ako banány, jablká (podľa sezóny), alebo určite nič nepokazís dákym kolacom ako bábovka. Naposledy som deckami robila palacinky, to bolo radosti 😃Niekto chystá aj chrumky a slané pochutiny ale mne sa to nepáči, to by malý bol iba pri tom 😃😃 A keď návšteva odchádza dám deťom lízatko, cukríky, tyčinky (niečo malé proste, vždy sa potešia, ale vždy sa spýtam rodiča lebo niekomu to môže vadiť 😃)

moonlight1210
16. sep 2024

Zavolaj jej a spytaj sa na alergie pre istotu. Dnes ich ma uz dost deti.
Aby si nenachystala nieco, co dane dieta nesmie jest.

Pripadne ti mozno povie, ze nic slane a sladke z obchodu, ako chrumky, cokoladove keksiky a spol., lebo to detom este nechcu davat.

milanemila
16. sep 2024

U nas vzdy najviac ide nakrajane ovocie, ked pridu kamosi malej zo skolky alebo na detskych oslavach. Jahody, maliny, jablcka, banan, ananas, hrusky, hrozno, jednoducho co maju aktualne v obchode, to im nakrajam na velku misu a ked chcem sladkost, tak im to trosku pofrkam roztopenou cokoladou. Co sa tyka slaneho, tak sice to nie je vrchol zdravej stravy, ale este ani jedno dieta nepdmietlo pizzu sunka+kukurica 🙈 a aj rodicia su s tym ok. Deti maju radi jednoduche veci, kt poznaju, cize z mojej skusenosti na navstevach nezjedia taky krpci nejake natierky a chlebicky, kde je vselico. Zvyknem dat zvlast nakrajane pecivo a na misu do ruliciek sunku, syr a nakrajanu zeleninku. Neudene korbaciky a mini parenicky mali naposledy uspech no a uplne obycajne slane tie dru tycinky neslane.
Moje deti jedia zdravo a fakt zjedia vsetku zeleninu od brokolice az po spenat, ale ked k nam maju prist ine deticky, tak sa snazim najst taku zlatu strednu cestu, nech to nie je extremne nezdrave, ale zas aby si kazdy vedel vybrat nieco. Na pitie vacina deti co bola u nas pili vodu a zvyknem kupovat tu jablkovu stavu co maju v onchode v chladnickach a to riedim doma vodou, nech nemaju kilo cukru v sebe :D
Mali sme uz aj tak, ze som nakupila korpusy na pizzu a deti si oblozili ako chceli a upiekli sme, to sa aj zabavili a ku podivu ani nejaky katastrofalny bordel nespravili (ale tak to zas ty nemusis riesit, my sme to na detskej oslave takto spravili)
Alebo sa jednoducho opytaj kamosky co lubia/nelubia nech nie si v strese. Urcite nemusis riesit nejaky velky objem, take male deti si trosku dzobnu.

zuzubb007
16. sep 2024

Nakrájané ovocie, detské sušienky, kukuričné chrumky ficia u tak malých detí a stačí aj tak len zobnu zo všetkého 😀, a džúsik pomarancovy

sashka22
16. sep 2024

Garantujem Ti, že s palacinkami si ich získaš 😅

betulinka1
16. sep 2024

U nás milujú navstevy s detmi lievance a aj dospelí sa na ne vrhnú. Ochutia si čím chcú, lekvár, nutela, rozspustená horká cokoláda, ovocie, slahacka.

luciaruz
16. sep 2024

Ja som spravila pukance a isli sa vsetci za nimi utĺcť 😀

earlgrey
16. sep 2024

@sashka22 Moju dcéru by si palacinkami ani ničím sladkým nikto nezískal 🤣

autor
16. sep 2024

V živote som nebola na návšteve kde by ma pohostili palacinkami, lievancami či 🍕. Navyše si to neviem predstaviť podavať v obývačke keď budú sedieť na novom gauči.

milanemila
16. sep 2024

U nas mame obyvacku spojenu s kuchynou a mame aj velky jedalensky stol, takze ziadne dieta nejedlo na gauci 🙈 no zeny ti tu napisali, co malo u deti uspech, ale ved ked sa ti to nepozdava, tak sprav chlebicky s parizakom a salamou 🤷🏼‍♀️

h2
16. sep 2024

Nakrájaj dobre zrelé banány na kolieska a daj medzi dve detské piškóty. Niekto to ešte polieva čokoládou, ale netreba. Len sa to musí urobiť v predstihu a uložiť na pár hodín do uzavretej dózy, potom piškóty zmäknú a bude to super. Naukladáš na tácku, do každej zapichneš špáradlo, alebo nejaké farebné zapichovadlo, ako na jednohubky a len sa tak za nimi zapráši.

autor
16. sep 2024

@milanemila u nás je kuchyňa na prízemí a obývačka na poschodí