Ahojte dievčene,
idem piecť tortu (kakaové korpusy, krém -marcarpone, tvaroh a šľahačka). Chcem sa Vás opýtať aké ovocie by sa hodilo do takejto tortičky? Rozmýšľala som nad mandarínkami a višňami (kompóty).
Ak máte nejaké overené kombinácie ovocia do takejto torty, tak mi ich prosím napíšte.
Budem Vám veľmi vďačná. Ďakujem a krásny deň! ❤
@barborka106 prosim ta ako urobis ten krem? Vyslahas slahacku a rucne vmiesas tvaroh a mascarpone? A kolko slahacky vyslahas?
Lebo aj ja budem piect synovi a tato kombinacia sa mi paci a ovocie by som dala čucoriedky, maliny, jahody...len neviem ci mrazene alebo cerstve...
@ichbinich ďakujem krásne za inšpirácie ❤
Mne sa tam hodia asi najviac maliny😉
@barborka106 ja by som dala cerstve maliny. Tie kompoty sa mi tam moc nehodia, najma teraz, ked je vsade vela cerstveho ovocia 🙂 a mascarpone krem s malinami je jeden z naj podla mna. Ja ked robim, tak sa po torte len tak zaprasi 🙂
Ja som piekla s mascarpone krémom a čerstvými jahodami a bola vynikajúca. Krém som spravila z 500 g mascarpone, 500 g šľahačkovej smotany, vanilka, cukor, šťava v jedného citróna a jeden stužovač do šľahačky a bol úžasný.
@mata1001 ja ju robím náledovne a mám ju overenú, je skvelá a svieža.
Najskôr si vyšľahám šľahačku s práškovým cukrom. Vyšľahanú šľahačku jemne vmiešam k Masrarpone a nasledne prídam jemný, roztierateľný tvaroh. Ak sa vám zdá, že je málo sladká, tak kľudne pridajte este cukor 🙂
jahody
@barborka106 a vyslahas len 1 slahacku a 1 mascarpone a 1 tvaroh alebo 2-2-2kusy zo vsetkeho?
Dala by som maliny.
@mata1001 podľa množstva krému, ale davam vzdy radšej po 2x, lebo tento krem roztieram aj na vrch aj boky torty 🙂
Maliny alebo cucoriedky
Kompot by som nedavala, skoda takto v lete
Takuto tortu robievam casto, vacsinou davam jahody, maliny, cucoriedky. davam aj dovnutra a zdobim nimi aj vrch torty
do kompotu by som ai nesla a posluchla by som tuna kocky a sla do cerstveho ovocia. cucoriedky, ribezle, ergese , jahody, maliny fakt je mnoho takehoto ovocia, ktore mozes pouzit
Sem sa mi pýtajú maliny.
@barborka106 dakujem
Mozes oboje, co si napisala, alebo ine cerstve bobulove ovocie. Teraz je dobry vyber, vsetko krasne zrele, mozes spravit aj akoby lesnu zmes 🙂
Banany by pasovali tiez,a le tie by som nedala teraz v lete, nech ostane taka svieza.
Alebo file z pomaranca, plus kandizovane kusky pomaranca a posekane pistacie ak ju chces extra luxusnu 🙂