Zaujímalo by ma aké mäso sa používa na originálne talianske lasagne. Hovädzie a bravčové?
Konkrétne aké hovädzie alebo bravčové? Pliecko, stehno, orech atď.
@lucik194 A konkrétne aké?
Ja dávam pol hovädzie a pol bravcove. A aké? Čo je práve v akcii 🤣 ok, pliecko
Bývalá kolegyňa talianka dávala do ragú zmes hovädzej hrude a bravčového bôčika (ale nie k 1:1, bôčiku iba kúsok)... ale predpokladám, že čo rodina/oblasť, to iné zvyky 😅
ja robím fake-ovú verziu s Morcadellou 😀 a je to rýchle a mňam
@lussy_s zaujímavé a kreatívne 😁
Pol na pol dávam hovädzie a bravčové
Dávam bravčové. S hovädzím mi to nechutí.
Dáva sa hovädzie, ale ja väčšinou robím bravcove
davam take hovadzie ake je u masiara v akcii
Ďakujem všetkým za pomoc ale ja chcem vedieť aké konkrétne hovädzie a bravčové má ísť do originál lasagne 🙂
dávam hovädzie. To ktoré chytím v mraziaku a vyberiem. ( Kupujem raz za rok od gazdov cca 20 kg, a mám na nich napísané len: guľáš, rezne, steak, polievka). A ktoré konkrétne? Aby nebolo veľmi mastné, aj tak to pomelieš. Originál je hovädzie.
Mleté hovädzie, keďže ide o pomlete mäso ktoré sa pomaly varí 3 hodiny môze byt trochu mastnejsie ako na guláš (močing-lýtko, pliecko). Origos recept počíta s chudšími hovädzím pre chuť a talianskou bravčovou pancettou - slanina,bôčiko koli mastnote ktorá túto chuť naviaže
Čiže akékoľvek mäso ktoré použiješ by malo byt aj trochu mastnejsie. A vzdy platí ze čím kvalitnejšie ingrediencie tým lepšia chuť
ja dávam zmes hovädzieho a bravčového, ale to je odpoveď, ktorá sa ti zjavne nepáči. Dobrá rada: vygoogli si originálny recept na lasagne a všetci sme spokojní
hovadzie s vyssim obsahom tuku, u nas tomu zodpovedaju rebra a slabina, pripadne hovadzi krk alebo predne
@danica2711 To som urobila ale všade sa píše mix hovädzie a bravčové a ten mix čo je v obchode nechcem kupovať. Chcem si mäso pomlieť doma.
Takže preto som chcela zistiť aké mäso mám kúpiť. 🙂
Každý má svoj recept
Ale ja robím z hovädzieho zadného a bravčové orech nemám rada tučné mäso pozor hovädzí krk je dosť výraznej vône.Davam masovú slaninku a niekedy iba hovädzie aj na bolognske
@luccija ❤️ Ďakujem
Skús si pozrieť recepty Andrea Ena U Taliana na IG on často robí lasagne a bolognske
hovadzie