Aké mäso sa používa na tradičné lasagne?

24. nov 2024

Zaujímalo by ma aké mäso sa používa na originálne talianske lasagne. Hovädzie a bravčové?

Konkrétne aké hovädzie alebo bravčové? Pliecko, stehno, orech atď.

lucik194
24. nov 2024

hovadzie

autor
24. nov 2024

@lucik194 A konkrétne aké?

pribinak
24. nov 2024

Ja dávam pol hovädzie a pol bravcove. A aké? Čo je práve v akcii 🤣 ok, pliecko

lindous
24. nov 2024

Bývalá kolegyňa talianka dávala do ragú zmes hovädzej hrude a bravčového bôčika (ale nie k 1:1, bôčiku iba kúsok)... ale predpokladám, že čo rodina/oblasť, to iné zvyky 😅

lussy_s
24. nov 2024

ja robím fake-ovú verziu s Morcadellou 😀 a je to rýchle a mňam

autor
24. nov 2024

@lussy_s zaujímavé a kreatívne 😁

ariannazara
24. nov 2024

Pol na pol dávam hovädzie a bravčové

andreakotesova
24. nov 2024

Dávam bravčové. S hovädzím mi to nechutí.

rachel36a
24. nov 2024

Dáva sa hovädzie, ale ja väčšinou robím bravcove

lucik194
24. nov 2024

davam take hovadzie ake je u masiara v akcii

autor
24. nov 2024

Ďakujem všetkým za pomoc ale ja chcem vedieť aké konkrétne hovädzie a bravčové má ísť do originál lasagne 🙂

btus
24. nov 2024

dávam hovädzie. To ktoré chytím v mraziaku a vyberiem. ( Kupujem raz za rok od gazdov cca 20 kg, a mám na nich napísané len: guľáš, rezne, steak, polievka). A ktoré konkrétne? Aby nebolo veľmi mastné, aj tak to pomelieš. Originál je hovädzie.

lujza123
24. nov 2024

Mleté hovädzie, keďže ide o pomlete mäso ktoré sa pomaly varí 3 hodiny môze byt trochu mastnejsie ako na guláš (močing-lýtko, pliecko). Origos recept počíta s chudšími hovädzím pre chuť a talianskou bravčovou pancettou - slanina,bôčiko koli mastnote ktorá túto chuť naviaže

Čiže akékoľvek mäso ktoré použiješ by malo byt aj trochu mastnejsie. A vzdy platí ze čím kvalitnejšie ingrediencie tým lepšia chuť

danica2711
24. nov 2024

ja dávam zmes hovädzieho a bravčového, ale to je odpoveď, ktorá sa ti zjavne nepáči. Dobrá rada: vygoogli si originálny recept na lasagne a všetci sme spokojní

viestta
24. nov 2024

hovadzie s vyssim obsahom tuku, u nas tomu zodpovedaju rebra a slabina, pripadne hovadzi krk alebo predne

autor
24. nov 2024

@danica2711 To som urobila ale všade sa píše mix hovädzie a bravčové a ten mix čo je v obchode nechcem kupovať. Chcem si mäso pomlieť doma.

Takže preto som chcela zistiť aké mäso mám kúpiť. 🙂

luccija
24. nov 2024

Každý má svoj recept
Ale ja robím z hovädzieho zadného a bravčové orech nemám rada tučné mäso pozor hovädzí krk je dosť výraznej vône.Davam masovú slaninku a niekedy iba hovädzie aj na bolognske

autor
24. nov 2024

@luccija ❤️ Ďakujem

luccija
24. nov 2024

Skús si pozrieť recepty Andrea Ena U Taliana na IG on často robí lasagne a bolognske