Pomalicky sa chytstam urobit si zoznam receptov a teda aj nakup na vianocne kolaciky. Ake kolaciky peciete na Vianoce? :}
ahoj ja robievam tradicne linecke kolieska,strojcekove rozky,vanikove rozky,suhajdy 😉
Linecke, vanilkove rožky, grilážky, medové rezy a orechovo-žltkové rezy.
hlavne medovnicky 🙂
ja budem robit slonie slzy, suhajdy a nejake tie linecke kolecka lepene dzemikom pre malu :D
medovnicky, anjelske ocka, skoricove kolieska, kokosky, salkove kosicky, fukane kokosove rozky, 1200 trubiciek atd, vlani som robila 10 druhov, bolo toho do 800ks a vsetko sa zjedlo ako kazdy rok 😀
ahoj, zo drobného pečiva medovníčky, vanilkové rožky, rafaelo guľky, linecké zliepované pečivo, kokosky- toto robím každý rok, plus minulý som robila aj pudingové keksy, veľmi chutili, z krémového som prvý krát skúsila marlenku, bola výborná a mala aj veľký ohlas 🙂. Ináč z krémových koláčov mi dáva mama, ja jej zas z drobného pečiva- takto si pomeníme a máme viacero druhov všeličoho 🙂
pri takej téme sa cítim trápne,nie že by som nepiekla,ale tak skoro dopredu o tom ani nerozmýšľam...ja ešte nemám kytku na babkin hrob ani,šak do piatku času dosť 😀 ...ale skús ananásove guľky a vínové keksy......a kopu dobrých receptov mám z mimibazaru
Nesmejte sa, ale kedze moj maly a ja mame alergiu na BKM a vajcia tak ja peciem:
Jablkovu strudlu, jablkovy kolac, muffiny a este zhanam recept na linecke kolaciky bez mlieka a vajec 😀
ja peciem vzdy medovnicky, linecke, vanilkove rozky, gastanove gulky a sloniu slzu (manzel ju zboznuje). a popri tom vzdy nieco nove - nieco s mandlami, medovy orechovy zakusok z mmb (je fantasticky) a vzdy si pokupim kopec casopisov a vyberiem co sa mi paci🙂
linecké, linecké striekané, waflové, medovníčky, rafaello, vanilkové rožky, orechy plnené, kokosky, smotanové pečivo. No a plus niečo také mäkké ako banánové guľky alebo nejaké rezy šťavnaté.
linecké koláčiky,vanilkové rožky,kokosové ježy a ešte nejaké 🙂
linecké, kokosové guľky, nepečená roláda z marína keksov
Tie slonie slzy...viete mi niektorá napísať čo o je a ako sa to robí? Ja mám toho roku rozmyslené akurát tak šuhajdy :D
No, syn uz zahlasil, ze chce robit auta-keksy 😀 Tak vanilkove linecke cesto urcite 😉
Vanilkove rozky, bez tych nie su Vianoce 😉
A ostatne sa musime dohodnut, lebo budeme slavit Vianoce vo velkom, tak sa dohodneme, co bude robit svokra a co svagrina, aby sme nerobili to iste 3 krat 😀
@mimikas: Kamarat, co ma alergiu na mlieko, pecie keksy so slnecnicovym margarinom. Nejaky tuk uplne bez mlieka urcite existuje aj na Slovensku. Vajicko vynechaj alebo daj nahradu, co sa da tiez kupit. Mozno nebudu take krehke ako s vajickom, ale skusit mozes. A robila som uz aj slane linecke cesto s olejom. Uz sa nepamatam,ci tam slo aj vajicko, ale na moje prekvapenie to slo super a dalo sa to vyvalkat (robila som slany kolac).
ahoj, ja kazdy rok peciem vinove slane kolieska (nielen na vianoce ale aj ked robime nejaku party tak je to take dobre na zahryznutie) tu je recept:
250g hladkej múky
250g palmarin
8lyžíc vína
Štipka soli
Urobíme cesto, do chladničky 5 hodín chladiť.
1 vajíčko na potretie,
trošku tvrdého strúhaného syra
pizza korenia
cesto vyberieme z chladničky, vyvaľkáme na hrúbku 4mm, vykrajujeme kolieska, potrieme ich vajíčkom, posypeme syrom a pizza korením.
Pečieme na 180-200 , 10-15min