Aké jedlo najradšej varíte pre návštevu?

22. sep 2023

Príde mi návšteva a chcela by som nápad čo navariť také jednoduché ale vcelku dobre, niečo iné ako rezne napríklad. 🙂 S čím máte dobrú skúsenosť

wade
22. sep 2023

chilli con carne + ryza + syrove tortily 🙂 take party jedlo

anjelicek26
22. sep 2023

obed ci vecera? Najradsej robim velky wok s polievkou a cinske cestoviny a vkladame dnu rozne druhy mäsa, cestovinu a zeleninu kazdy sam alebo teda klasika velke raclette... ale tak ja varim pre hosti skor, ze je to pomaly celovecerna akcia sedime, jeme, pijeme vino, debatujeme... tak taketo jedenie je vdacne ak teda nerobim len finger food a chcem nieco teple

eva_eva
22. sep 2023

Ak mám niekoho hostiť, tak dám upiecť kuracie stehná a k tomu kapustové halušky. Kým sa spraví mäsko, urobím halušky a kapustu. Pomerne rýchlo hotové. Ale inak si s tým hlavu moc nerobím, nejaké bagetky, nátierky, zelenina, oriešky. Len také niečo, aby bolo niečo na stole.

prabinka
22. sep 2023

Takisto som za nátierky, tie má proste rád úplne každý podľa mňa a nič nimi nepokazíš 🙂 Sú fakt rôzne a ja osobne na nich milujem to, že ich je asi milión a zakaždým vieš spraviť inú 😀

tykat
22. sep 2023

Ak chcem niečo "na istotu" čo sa varí samo, tak pečené mäso, kapusta a knedľa.
Mäso - krkovička, pliecko alebo kačacie prsia/stehná, k tomu kuracie prsia/stehná (kvoli deťom ak nejedia bravčové, kačku...)...nakrájam na hrubšie plátky/kusy, okorením (soľ, grilovacie, cesnak, rasca, 2 velké cibule, olej, poriadne podlejem), šupnem ráno do rúry na 150st na 2-2,5h, potom 30min na 220 posledných 5 min na gril.
Kapusta podľa chuti, biela červená, kyslá, aj červená zo sklíčka je vynikajúca, na cibuľke s karamelom, jabĺčkom, červ.vínom...,
a knedľa, prípadne lokše, zemiakové gule (kupujem hotové v dedine)
Pivko, kofola, birel...
Ešte sa nikto nesťažoval resp. už sa dopredu pýtajú či bude toto jedlo 😂 Varí sa to samé a ja nemusím skákať okolo šporáka ale sa venujem návšteve,

tykat
22. sep 2023

Alebo... nedávno som skúsila a je to 👍
Bravčová panenka (fakt to trvá 15min.) rozrezem na 2 kusy, naložím do oleja, nameliem čierne korenie, soľ, rozmarín, nechám marinovať (aj cez noc) ale stačí ráno. Vyhrejem si rúru na 220st. Hodím na dobre rozpálenú panvicu (ideálne takú čo ide do rúry). Opečiem minútku z každej strany. Pridám navrch rezy masla, rozmarín a šupnem do rúry na 10min zapiecť. Časy presne dodržať. Preložím na drevenú dosku prikryjem kovovou miskou a nechám cca 10min postáť.
K tomu pečené americké zemiaky a omáčku (smotanová, nivová, brusnicová, sampinonova...). Mňamka veľká.

gejb
22. sep 2023

Cestoviny - penne s maskom, alebo s bolonskou omáčkou, alebo cestovinový šalát na studeno.

kvadrinkaaa
22. sep 2023

Segedin alebo maďarsky guláš. Ja kupujem u nas v neďalekej restike domácu knedlu, takze o to menej roboty 😀

btus
22. sep 2023

pečené kura, ryža, pečené zemiaky, alebo francúzske zemiaky, sviečková, grilované mäso so zeleninou. Závisí od toho, či je to len tak návšteva, alebo slávnostný obed. Hocičo, čo ma napadne. 🙂

dundulica
22. sep 2023

ja som najradšej keď nikto nepríde 🙂 no ale zajtra máme oslavu dám piecť krkovičku, spravím opekané zemiaky, ryžu, čalamádu, upečiem jeden sladký osúch, slivkový a jeden slaný, smotanový, a robím gaštanovú tortu

lubina
22. sep 2023

Ja rada robim poke bowl, ryzu uvarit je jednoduche a ku tomu vela zeleniny, vajicko, alebo slaninku, v tomto je poke bowl velmi variabilne jedlo, takze ho vies urobit pre kazdeho podla jeho chuti.

slavkadi
22. sep 2023

obrátené rezne a gratinované zemiaky k tomu

simsalabim
22. sep 2023

Falafel v tortile (hummus, nakrajany falafel, rozna cerstva zelenina, grilovany baklazan....)

autor
22. sep 2023

Prídu svokrovci na obed a chcú nejakú špecialitu. Ja totižto doma nevarím, to robí manžel, ja ostatné domáce práce jeho to baví, ja radšej pečiem a im trhá žily, že som im ešte nikdy nevarila, tak preto sa inšpirujem.

sashabb
22. sep 2023

😂 sorry, ale toto by u mňa neprešlo.

lindous
22. sep 2023

Bežne kura pečené, v tejto hodovej sezóne by som asi kačku upiekla, knedľa, lokše, kapusta 😊 alebo potom dobre spravená panenka… ale teda len preto, že oni chcú špecialitu by som sa nepretrhla alebo pretrhla a spravila jedlo, ktoré svokre až tak nejde 😅😂

zeldia
22. sep 2023

Správ maďarsky guláš, len to treba dlho varit hovädzie ak nemáš cas najlepsie rezne a zemiaková kasa plus uhorková šalát. Svokor bude rad.
Na špeciality sa chodí do reštaurácii predpokladám že nepracuješ ako šéfkuchárka v 5* hoteli.

autor
22. sep 2023

@lindous ja ich mám rada, oni nie sú zlí 😄 len niekedy majú takéto požiadavky, aby si dokázali, že sú lepší ako ja. Neriešim to, len nemám zapotreby sa s nimi potom dohadovať tak to radšej prekusnem spravím ako chcú ved aj tak to bude zle 😄 ale žijem s ich synom, nie s nimi

tykat
22. sep 2023

Jaaaa by som im taku specialitu uvarila 😁
Napr. chobotnicu. A ako predkrm zabacie stehienka alebo slimaky.
Je to specialita? Je.

autor
22. sep 2023

@tykat rozmýšľala som, že by som svokrovi spravila šalát, je trochu pri sebe. 😄

zeldia
22. sep 2023

@tykat slimáky kúpis v lidli to sa len zohreje aby sa rozpustilo maslo🙂 inak super nápad na “špecialitu”

tykat
22. sep 2023

@zeldia noooo parada, a specialita za par minut 🐌🐌🐌

queen_mary
22. sep 2023

Na jesen sa hodi kacka, hus, lokse,... alebo divinove ragu a karlovarsky knedlik, divinovy gulas

hortenziaj
22. sep 2023

Sviečkou beriem ako také slávnostné jedlo, to podľa mňa zvládneš, a vieš to pekne nastylovat. Polievku nezvyknem, vývar nemusím moc.

hortenziaj
22. sep 2023

Inak keď je to tak, tak by som sa nejako nepretrhla a uvarila špagety s morcadelou, nech majú radosť ze aká si kuchárka

ivec16
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gaabriela2212
24. sep 2023

Taka klasika rezne a zemiakový šalát, pečene kuracie stehna a ryžu s pohankou,vývar.Raz dva navarene aj pre viac ľudí. Ak prídu iba tak posediet ze nevolam na obed tak nátierky, oblozenu misu, šaláty, kuracie stripsy...

alienkami
24. sep 2023

Ak chceš niečo nezvyčajnejšie, kúp hlávku kapusty a krkovičku, rozrež kapustu napoly a potom ju nakrájaj na asi 3cm pláty. Mäso tiež nakrájaj na pláty. Vymasti veľký pekáč, naukladaj kapustu, osoľ, okoreň a na vrch daj pláty ochuteného mäsa. Prikry a daj upiecť. Mäso pustí šťavu do kapusty a bude to eňo-ňuňo. Pred koncom môžeš odkryť aby sa mäsko pripieklo.
PS: kapusta môže byť aj kyslá - bude to tradičnejšie. K tomu varené / opekané zemiaky (ku kyslej kapuste asi radšej knedľu)

mia2906
24. sep 2023

Ahoj! Ja som na tom tiež rovnako, varím minimálne, neznášam to..😁 mám len pár jedál čo robím. Mäsové jedlá robí muž. Ja by som to nevedela tak ani ochutiť. Ja rada upratujem. Keď prídu svokrovci vari buď muž alebo svokra navarí a donesie, sú tak zvyknutí. Ako si napokon pochodila?

eva233
24. sep 2023

Ako ak to nechceš zobrať ako recesiu ze naozaj chobotnica a slimáky... Asi by som išla do niečoho overeného.... Radšej klasika na istotu ako by som si mala urobiť hanbu... Oni podľa mňa chcu len vedieť ci je o ich syna "dobre postarané" takže by som im navarila kľudne aj cestoviny so syrovou omáčkou a pri tej príležitosti im povedala, to co si písala sem. Ze ty robíš doma to to a to a a muža baví variť takže on robí to. Vy ste nová domácnosť a robíte veci ako vyhovujú vám takže či sa im to páči alebo nie je to vaša vec.... Ale teda aby si sa nenarobila a viac menej išla na istotu tak pečená kačka k tomu domáci knedlik/kupovaný napr v masiarstve a červená kapusta alebo pečene stehná s ryžou a výpekom pekne naservirovane k tomu uhorka/calamada a pripadne dobry vývar a je.