Aké jedlo na týždňovku?

nadide
22. okt 2022

Ahojte baby poraďte čo nabaliť aké jedlo na týždňovku aby vydržalo do piatku alebo ako čo pripraviť ďakujem.

0silvia0
22. okt 2022

@nadide na tyzdnovku komu? Nabalit zajtra a dotycny to nabalene ma jest do piatka? Ma moznost si nieco pripravit, ohriat?

evica17
23. okt 2022

@nadide kolegyňa zavarala mužovi a synovi ,keď chodia do zahraničia a oni to jedia potom. Také mäsové jedlá s omackou ako guláš,segedín,perkelt a iné. Prílohy si dorobia sami,prípadne kúpia chlieb,knedľu. U teba ak sú to týždňovky,na prvé dni navarené normálne a zvyšok toto závarene by bolo ideálne,tyDen jesť jedlo,no neviem,aby sa to zbytočne nepokazili.

nerya
23. okt 2022

Mama vždy rezne robievala a babka zavarala mäso

ukulela
23. okt 2022

@nadide ono to zavarane maso je citlive, treba to zjrst, nie skladovat dlhsie. Tiez je dolezite, ako jedlo prevaza. Cestovna chladnicka? A tiez, ci si ma ako mavarit prilohu.

luciannka83
23. okt 2022

Ist sa normalne najest do vyvarovne/ restiky?

lamara55
23. okt 2022

@nadide je tam aj rýchlovarná kanvica?
- Na ráno, alebo večeru napríklad instantná kaša, dá sa do nej dať oriešky, ovocie, ja pridávam aj konopný proteín a škoricu, kocku čokolády. Následne zaliať horkou vodou.
- Mám rada tiež do fľašky dať ryžové rezance, rôznu nakrájanú zeleninu (napríklad jarnú cibuľku, cesnak, mrkvu, kukuricu atď., do toho tofu, alebo tempeh (dá sa.dat hocičo čo má človek rád), pridám ešte miso pastu, alebo zeleninový práškový bujón z Dmky, zalejem horúcou vodou a mám polievku.
- obdobne sa to dá robiť aj s kuskusom, len tam treba pridať aj olej, aby sa tak nezlepil
- šalát, ak sa pridá napríklad fazuľka (z konzervy, alebo z fľašky), alebo hrášok, do toho kľudne nakrájať syr, slnečnicové semiačka a do toho nakrájať zeleninu.
- kupujem aj jedlá z webovej stránky jedzhned.sk sú tam uvarené jedla, ktoré len sterilizovali. Ja ich koľko krát ani neohrievam 🙂
-

rachel36a
23. okt 2022

Tyzdnove jedlo...neblazni...vedrestiky funguju...moj muz robi cely zivot tyzdnovky a ani ma len nenapadlo balit mu jedlo na tyzden...max si vezme na pondelok, ak je vela navarene...ostatne dni si stravu kupuje

jaskolka
23. okt 2022

Na týždeň neviem si predstaviť, že čo by mohlo byt, aby vydržalo. Tak na 2 dní rezne, guláš, segedin, a podobne, ale dlhšie? Zavárané mäso z domu? A týždnove pečivo z domu? 🙈
To ide kam na tu týždňovku, na nejakú púšť, kde nie sú ani obchody?
Veď všade existujú reštaurácie, vyvarovne, bufety, alebo jednoducho si kúpit hotové jedlo,to aj studené prinajhoršom sa dá jesť, a nie týždennu stravu z domu. Kde by ju skladoval? Za nejakú otravu jedlom tých pár usetrenych eur nestojí

mirro
23. okt 2022

@nadide rezne, pečené mäso