Aké jedlo môže a aké nemôže dieťa papať pri hnačke?

sedmolinka
27. dec 2011

Poradťe mi prosím nejaké "chutné" recepty pri diete pre skoro trojročného synčeka, ktorý má strašne rád mliečne výrobky, ale teraz ich nesmie papať.
Dnes sme boli u lekára, ktorý nás poslal na infekčné do nemocnice, ale našťastie si nás tam nenechali. Dostal asi nejakú virozu zo vzduchu, má teplotu a miernu hnačku, sťažuje sa na bolesti bruška v oblasti pri žalúdku, zatiaľ sme nevracali a dúfam, že ani nebudeme. Lekárka nám odporučila dietu, kúpili sme probiotiká Biogaia, tak snáď sa to bude lepšiť 🙂

dzenetka
27. dec 2011

Ahoj, no my sme mali podobný problém niekedy v októbri. Bola to tiež nejaká viróza. Postupne to prišlo na synčeka, ktorý bude mať 4 roky aj dcérku, ktorá bude mať 17 mes.. My sme, ale aj vracali, potom hnačkovali. Lekárka nám tiež dala diétu. Tak sme prvé dni papali len zemiaky, ryžu, varené jabĺčko, banán. Malému veľmi varené jabĺčko nechutilo, tak som mu k zemiakom dala čučoriedkový kompót, to mu veľmi chutilo. Po jednom dni som už dala ráno aj pečivo. To sme myslím dodržiavali tak štyri dni a potom sme postupne pridávali iné jedlá.