Aké jedlá pripravujete počas sviatkov?

17. dec 2024

Ahojte, idem si po inšpiráciu, aké jedlá pripravujete počas sviatkov. Na Štedrý deň mame klasiku ryba, šalát. Ale skôr ma zaujíma čo pripravujete tie ostatné dni.

Ďakujem 🤗
Želám prijemne sviatky v kruhu rodiny.

earlgrey
17. dec 2024

Špagety, špenát a zemiaky, vývar, vyprážaný syr a hranolky, grilované kurča a ryža...atď. bežné jedla

ivik4
17. dec 2024

Knedla mäso kapusta, živanska... atd na co mame chut

simsalabim
17. dec 2024

My zvycajne nevarime a dojedame zvysky ☺️

tiezjedna
17. dec 2024

My rybu nemáme, máme kapustnicu a rezne a vínnu klobásu + šalát 🙂 ďalší deň zatiaľ neviem presne, ale určite bude losos, údené, chlebíčky, vývar, vichyssoise, šošovica s klobáskou a vajíčkom, sushi, chobotnica, tuniak a prílohy ešte uvidím 🙂 Nejak výrazne sa neodkloníme od jedál, ktoré varím väčšinou cez víkend a ktoré máme radi.

ssimusska
17. dec 2024

Na Vianoce máme kapustnicu, kapra rodeného v rúre so zemiakmi alebo lososa. Varíme len toľko aby sme to v ten deň zjedli, maximálne ďalší deň. Ostatné dni na čo máme chuť. Domáca pizza, šaláty, kuracie na prírodno, gyros v tortile a vedela by som písať toho ešte dosť. 😀

btus
17. dec 2024

My sme jedávali 3 dni to isté jedlo. Navarilo sa na Štedrý deň ( kapustnica, zemiakový šalát, vyprážané file) a už 25 a 26 sa nevarilo. Ako som sa vydala a 26 musíme ku svokrovcom na obed, tak býva kačka, hus, alebo sviečková alebo kura.

melanta
17. dec 2024

Na štedrý deň bude tento rok majonézový aj kyslý zemiakový šalát, kuracie rezne a filety tresky (filety, nie file). Prvý sviatok vianočný bude wellington, druhý sviatok vianočný pečené kačice, kapusta, domáce lokše a knedľa. Bude nás týždeň 10 dospelých a 3 deti, takže musím plánovať. Ostatné dni plánujem grécky obed (suvlaki, tatziki, grécky šalát), paella, stroganov, budrgundské kovädzie.

rybiatko123
17. dec 2024

Štedrý deň mame kapustnicu, rezne a šalát, to zvyčajne dojedáme na druhý deň, na Štefana robíme kačku s lokšami a kapustou. To tiež dojedame další deň a potom budeme mat lososa, steaky 😊

januska12323
17. dec 2024

Na štedrý deň klasika šalát a ryba, kapustnica, ďalšie dni dojedame a potom morka s knedľou, červená kapusta, keď sa zje to už normálne jedlá ako inokedy.

lindous
17. dec 2024

Na 1. sviatok vianočný sa dojedá kapustnica, šalát, rezne, ryba a na druhý väčšinou pečená kačica, s kapustou a knedľou… potom tie dni medzi tým nič špeciálne, na čo je chuť a na Nový rok mávame sviečkovú najčastejšie 😊

katica06
17. dec 2024

Na štedrý deň sa navarí kapustnica , šalát a ryba, kto nezje rybu kuracie prsia. A ďalej nič užívame si sviatky. Dojedáme zvyšky znie tak blbo, ale je to tak.
Vianoce u nás nie sú o otrocve v kuchyni ani o upratovaní až do vysilenia, Ježiško predsa nechodí na inšpekciu. Uvedomila som to, keď pred pár rokmi museli skoro zostať na sviatky v nemocnici 100km rodiny, no predsa nás s dcérkou pustili domov. U mňa neboli okná umyté, nebolo poupratané, ani navarené, ani napečené. No predsa to bolo najkrajšie Vianoce.

lucia13022023
17. dec 2024

Ma štedry deň máme grilovaného lososa, šalát, pečene zmeiaky.
Ostatné dni sa stravujeme bežné - ryby, steaky, zeleninové šaláty, cestoviny..

miriamzba
17. dec 2024

@melanta super menu, až sa mi sliny zbiehaju. U nás kapustnica, ryba, mayo šalát, ako dezert cukroví, ovocný šalát, vianocka; 1.sv.vianocny: ryba a pecene zemiaky, na 2.sv. kacica so zemiakovym knedlikom a kapustou