Ahojte, idem si po inšpiráciu, aké jedlá pripravujete počas sviatkov. Na Štedrý deň mame klasiku ryba, šalát. Ale skôr ma zaujíma čo pripravujete tie ostatné dni.
Ďakujem 🤗
Želám prijemne sviatky v kruhu rodiny.
Knedla mäso kapusta, živanska... atd na co mame chut
My zvycajne nevarime a dojedame zvysky ☺️
My rybu nemáme, máme kapustnicu a rezne a vínnu klobásu + šalát 🙂 ďalší deň zatiaľ neviem presne, ale určite bude losos, údené, chlebíčky, vývar, vichyssoise, šošovica s klobáskou a vajíčkom, sushi, chobotnica, tuniak a prílohy ešte uvidím 🙂 Nejak výrazne sa neodkloníme od jedál, ktoré varím väčšinou cez víkend a ktoré máme radi.
Na Vianoce máme kapustnicu, kapra rodeného v rúre so zemiakmi alebo lososa. Varíme len toľko aby sme to v ten deň zjedli, maximálne ďalší deň. Ostatné dni na čo máme chuť. Domáca pizza, šaláty, kuracie na prírodno, gyros v tortile a vedela by som písať toho ešte dosť. 😀
My sme jedávali 3 dni to isté jedlo. Navarilo sa na Štedrý deň ( kapustnica, zemiakový šalát, vyprážané file) a už 25 a 26 sa nevarilo. Ako som sa vydala a 26 musíme ku svokrovcom na obed, tak býva kačka, hus, alebo sviečková alebo kura.
Na štedrý deň bude tento rok majonézový aj kyslý zemiakový šalát, kuracie rezne a filety tresky (filety, nie file). Prvý sviatok vianočný bude wellington, druhý sviatok vianočný pečené kačice, kapusta, domáce lokše a knedľa. Bude nás týždeň 10 dospelých a 3 deti, takže musím plánovať. Ostatné dni plánujem grécky obed (suvlaki, tatziki, grécky šalát), paella, stroganov, budrgundské kovädzie.
Štedrý deň mame kapustnicu, rezne a šalát, to zvyčajne dojedáme na druhý deň, na Štefana robíme kačku s lokšami a kapustou. To tiež dojedame další deň a potom budeme mat lososa, steaky 😊
Na štedrý deň klasika šalát a ryba, kapustnica, ďalšie dni dojedame a potom morka s knedľou, červená kapusta, keď sa zje to už normálne jedlá ako inokedy.
Na 1. sviatok vianočný sa dojedá kapustnica, šalát, rezne, ryba a na druhý väčšinou pečená kačica, s kapustou a knedľou… potom tie dni medzi tým nič špeciálne, na čo je chuť a na Nový rok mávame sviečkovú najčastejšie 😊
Na štedrý deň sa navarí kapustnica , šalát a ryba, kto nezje rybu kuracie prsia. A ďalej nič užívame si sviatky. Dojedáme zvyšky znie tak blbo, ale je to tak.
Vianoce u nás nie sú o otrocve v kuchyni ani o upratovaní až do vysilenia, Ježiško predsa nechodí na inšpekciu. Uvedomila som to, keď pred pár rokmi museli skoro zostať na sviatky v nemocnici 100km rodiny, no predsa nás s dcérkou pustili domov. U mňa neboli okná umyté, nebolo poupratané, ani navarené, ani napečené. No predsa to bolo najkrajšie Vianoce.
Ma štedry deň máme grilovaného lososa, šalát, pečene zmeiaky.
Ostatné dni sa stravujeme bežné - ryby, steaky, zeleninové šaláty, cestoviny..
Špagety, špenát a zemiaky, vývar, vyprážaný syr a hranolky, grilované kurča a ryža...atď. bežné jedla