Aké funkcie využívate na mikrovlnke?

6. okt 2022

Prosim okrem klasickeho ohrievania,rozmrazovania vyuzivate este nejaku funkciu v mikrovlnke?
Musim kupit novu tak ma zaujimaju moznosti ci incestovat do takej s viac funkciami.
Ďakujem

slavkadud
6. okt 2022

Vies co, my mame taku, ze sa tam da robit fakt kadeco, ale aspon teda ja ju vyuzivam len na ohrievanie jedla. Keby mam kupovat druhy raz, tak uplne len nejaku obycajnu.

katica06
6. okt 2022

Pečiem pizzu, koláč, prípravujem aj zapekané jedlá zemiaky, cestoviny, žemľovku, nákyp. Varím v ňej ryžu aj tarhoňu. Podľa mojich skúseností mám jedlo rýchlejšie hotové ako keby som čakala kým sa zohreje rúra, hlavne keď varím iba pre 2-3 osoby.

jaskolka
6. okt 2022

Mám úplne obyčajnú na ohrev jedla, nič iné by som ani v nej nerobila. Mám malú rúru na pečenie, fritezu, ryzovar nevidím dôvod, prečo používať mikrovlnku na niečo iné, ako je výlučne rýchly ohrev

lindous
6. okt 2022

Tiež máme takú s mnohými funkciami, ale vôbec ich nevyužívam 😅 raz som skúsila niečo grilovať alebo piecť a buď neviem ako na to alebo to proste nie je ono a niektoré veci ten čas potrebujú..

svokrinjazykmonika
6. okt 2022

Podľa mňa treba len tie dve základné veci, ohrev a rozmrazovanie. Viacej by som nešpekulovala 😁

stanulienkat
6. okt 2022

Tiež mám super truper s mnohými funkciami, aj s grilom. Nikdy som to nevyskúšala a ani to nepotrebujem. Stačí mi úplne iba na ohrev a rozmrazovanie.

yvanielka
6. okt 2022

My ju využívame iba na pukance 😀

baska_nice
6. okt 2022

vies co ani nie. ako mame tiez taku, ktora ma rozne funkcie, ale ked sa to tak vezme, vyuzivame ju malo

ichbinich
6. okt 2022

Moja ma tzv. crisp platnu a teda ku nej patriacu funckiu, to je super. AJ kolace som v nej piekla 😀
Mam aj gril, a na funkcie gril plus mikrovnlka su nakypy raz-dva hotove. To uz vyuzivam pomenej, lebo ked, tak teraz peciem naraz aspon 8 porcii. Ale pred rokmi ako stundentke mi to super vyhovovalo.
V robote sme mali taku, co mala aj teplovzdusny ohrev, teda sa tam dali upiect/dopiect tie male bagetky a tak. To bolo super, za tou mikrovlnkou mi je luto 😀
Ale najviac vyuzivam klasicky ohrev, to je pravda 😉 😀

autor
6. okt 2022

@katica06 aky mas typ prosim?

katica06
6. okt 2022

Asi Whirlpool, ale mám ju už viac ako 10rokov, musím sa pozrieť keď budem doma

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ichbinich
6. okt 2022
hefo
6. okt 2022

Ešte za mladi sme doma mali nejakú mikrovlnku s veľa super truper funkciami, ale asi nikdy sme ich nepoužili. Odkedy mám ženu a vlastnú domácnosť, máme najlacnejšiu mikrovlnku s mechanickými ovládačmi (vlastne som ju kúpil ešte skôr, tak už má tak 13 rokov) a stačí to, lebo v tom len zohrievame jedlo z chladničky. Dokonca by som nepotreboval ani nastavenie času, vždy to otočíme na koniec stupnice a zapíname/vypíname otváraním dvierok.

Podľa mňa keď má človek slušnú plnohodnotnú elektrickú rúru, nijaké extra funkcie mikrovlnky sa tomu nevyrovnajú. Tie by som nechal akurát tak do garzóniek, intrákov a podobných obmedzených priestorov.

katica06
6. okt 2022
katica06
6. okt 2022

Je s obloh zadnou stranou asi sa už nevyrába