Baby prosím vás keď je v recepte strúhanka, je jedno aká? Netreba ju upraviť? Chytím nasypem? Ešte som to nerobila len som to raz mala a veľmi mi to chutilo. Ďakuje vám 🙂
Kľudne aj neupravená, ona nasiakne šťavou a cukrom z náplne. Môžeš ju nahradiť aj krupicou.
Som ani nevedela ze do štrúdle ide strúhanka 🙈, aspoň teda u nás sa nikdy tak nerobila
strúhanka má za úlohu "vypiť" vodu z jabĺk..
ja postrúham rovno na vyvaľkané cesto rožok...
robím aj vaľkanú štrúdľu...
nikdy som struhanku do strudle nedala, naco? vsak jablka predtým ako ich tam dam vyžmýkam cez sitko. necham ich stievt od stavy ...
Strúhanku nedávam, použijem radšej mleté orechy a jablká mierne vyžmýkam.
Struhanka je len na nasiaknutie prebytocnej tekutiny, ktora by ti roztrhala strudlu. Akakolvek dalsia uprava struhanky je len chutova uprava (oprazena, osladena, skorica, neviemco, ...).
Babka pekávala ťahané aj vaľkané štrúdle ale, stúhanku nikdy nedávala. Kamoška pridáva nadrvené detské piškóty.
Ja vzdy oprazim na masle s olejom, osladim a pridam skoricu. Ak mas, mozes pridat aj mlete orechy alebo mandle. A jablka krajam na platky, potom nie je taka mokra ako zo struhanych.