Prosim dievčatá cukrárky potrebujem poradiť keď chcem robiť tortu podobnú ako na obrázku aká je to poleva ?to dávate normal čokoládu alebo sú to nejaké polevy ?keď sú aj farebne ružové modré atd.nieco ako na obrázku?chcem synovi upiect tortu ja amatér a neviem .a ešte keď valkate fondán čím ho podsypavate aby nelepilo?ďakujem za rady
Ale toto na fotke je torta bez fondanu...naked cake poriadne uhladeny a ganache s bielej cokolady ako drip, zafarbeny... tam treba davat pozor na temperovanie cokolady alebo kupis rovno hotovy drip. A ked ides farbit cokoladu, musi to byt potravinarske farbivo rozpustitelne v tukoch, vela bezne predavanych v obchode v tukoch rozpustna nie je. Tak aj toto no dozriet. Ziadna veda to inak nie je.
@anjelicek26 ďakujem krásne presne toto som hľadala názov drip🤭už mi našlo všetky možné farby dakujem
Hlavne teda ja pri bielej mám zasadný problém odhadhnúť množstvo čokolády, smotany aby bola tak akurát 😀 Mne biela poleva takto na tortu asi ešte ani raz nevyšla 😀
@lolita555 Biela čokoláda,je aj biela čokoláda na polevu.Zafarbiť sa dá potravinárskym farbivom dosť jednoducho.A fondán podsýpam buď práškovým cukrom,alebo škrobom.