Aká je cena 3-kilogramovej torty?

18. okt 2022

Ahojte. Je tu nejaká cukrárka. Ktorá by mi vedela poradiť? Ako sa pohybujú ceny za cca 3-kilovu detskú tortu? Ďakujem

klarissa25
18. okt 2022

Záleží od lokality... a tiez od pouzitych surovín. Naša cukrárka berie 23e za kilo...

sandyan
18. okt 2022

Nasa stala 65eur. Cca 3 kg

klarissa25
18. okt 2022

Aj keď to bolo pred rokom...teraz to bude viac určite

autor
18. okt 2022

@sandyan To je celkom dosť.

nykkushka
18. okt 2022

To úplne vážne teraz pýtajú cukrarky 20 a viac euro za kilo 🤦🏿‍♀️🤨 wau.... Ja to len porovnávam ze my sme pred 6 rokmi dali 10e/ kilo na svadbu, už vtedy s nám zdalo 12e veľa 🤣🤣🤣.
Ale plne tomu rozumiem, pri cenách potravín, energií a robota to nie je ľahká....

dilino
18. okt 2022

To teraz tak pečú za také sumy. Všetko drahé suroviny teraz elektrická rúra, mixér, voda umyť riad naplniť korpusy upiecť. Teraz náplň akú chceš či ovocnú tak kompoty šľahačka, maslo do plnky ved jedno obyčajne maslo 3 eura. A teraz robota čas. To už teraz tak stoji tu za 1 kg pýtajú 23/24 eur. Ak je veľká a záleží a aj od naplné. Napríklad tvaroh mascarpone teraz na vrch ozdoby to piplačka. Takže okolo tých 60 eur si myslím že 3 kg je ešte dobra cena.

mandzula
18. okt 2022

Pokojne by som pocitala 20+ za kilo.

tosomja
18. okt 2022

My sme mali jednoposchodovu asi 20cm priemer, výška asi 20cm za 50€ na prvé sväté prijímanie.
Potom na rok dcérke tiež taký rozmer za 30€ ale od inej pani. A ešte jednu sme mali na 2roky synovi za 40€ tiež od tej istej pani. To všetko tento rok bolo. Všetko s čerstvým ovocím a bez fondánu.

dilino
18. okt 2022

@nykkushka s pred 6 rokov zdvihli ceny surovín, elektriky, plynu, vody, byť cukrárkou je drina takže áno pečú za také sumy. Ked stálo 1 kg torty 10 eur je už dávno preč. 1 Kg torty tu cukrárka domáca berie 25 eur. Takže áno išlo to hore. Kto to nikdy nerobil nevie čo je to. Keby pýtali za 1 kg torty 12 eur tak to sa jej nevyplatí. Ved na 3 kg tortu treba aj surovín. Autorka TY keby si mala upiecť hoci komu tortu tak koľko by si brala za kg torty.12-15 eur za kilo určite nie to by sa TI nevyplatilo pri dnešných cenách to mi ver. Ked píšeš že za 3 kg je suma 65 eur dosť to je tak akurát.

janka1011
18. okt 2022

Fuu no tie ceny sú fakt neskutočné, veď 3kg to je malá tortička a dať za to 60 - 70 eur je pre mňa neprijateľné. Preto si ja radšej upečiem sama, nič neni zložité na tom upiecť korpus a naplniť a takú tortu mám za 20 eur. Samozrejme, len pokiaľ je to pre nás na rodinnú oslavu. Myslím ale, že aj cukrárky už budú mať menej práce, málokto si už bude môcť dovoliť torty, radšej kúpi deťom za 70 eur darček z ktorého budú mať väčší osoh.

surama
18. okt 2022

Asi mesiac dozadu sme dali za cca 5,5-6kg tortu s fondanom 120 eur.

nykkushka
18. okt 2022

@dilino ako píšem, ja tomu plne rozumiem, niekoľko známych robí torty, krásne veľké a viem čo to obnáša. Viem prečo sú také ceny 😉 ale pre mňa je to dosť, dať za 3kg tortu (lebo to nie je moc veľká torta, možno tak pre 10-12 ľudí) 60-70€.

dkethe
18. okt 2022

Jedna vec su dvihnute ceny. Ina nekonecna chamtivost slovakov.
Do jednej 3kg torty dam mascarpone polkilove no nech 5€. Ovocie mrazene no nech 5€ polkilo. To su kvazi najdrahsie polozky.
Zvysne 2 kila s elektrikou za 50? Cosi . Gro tvori marza. Fuha 🤣🤣 obyc pekna, moderna torta od mamky na rd?? Keby dizajnerska cukrarka z 'dielne', tak dobre.

veronika3110
18. okt 2022

70€ v máji

cecilia29
18. okt 2022

Kupovala som za 50 aj za 65

gerfinka
18. okt 2022

@dkethe uf, veľmi skreslený pohľad na chamtivosť pri pečení torty. Ja sama pečiem len pre svoje deti a 2x som piekla aj pre kamošku n a predaj. Plnka nie je len mascarpone a cukor a ovocie. Tortu treba aj obtriet a niečím ozdobiť a je treba ju aj na nejakú podložku položiť. To všetko sa k cene torty pripočítava. A energie? A samotná práca? Keby si to tie žienky mali rátať na nejakú normálnu hodinovú mzdu, tak to by asi boli závratné sumy za torty. Ja čo som robila pre kamarátku pýtala som 45. Neviem koľko vážila, 4 korpusy, čiže 3x plnka, poter, ozdoby, podložka, len samotné náklady má vyšli na 25 bez zaratania energií. U nás na Slovensku skôr podľa mňa nevieme oceniť kvalitnú domácu ručnú prácu a výrobu. Všetko chceme len za čo najlacnejšie a samozrejme aby to bolo aj najlepšie.

autor
18. okt 2022

@dilino Vôbec netuším koľko by som pýtala. Keďže stým nemám skúsenosti.

klarissa25
18. okt 2022

@dkethe ty si cukrarka ? Ono to vôbec nie je také "jednoduche" ako si ty predstavuješ...

klarissa25
18. okt 2022

@gerfinka presne tak...

veronika3110
18. okt 2022

@dkethe pol kila mascarpone dávam akurát tak na tortovú formu do koláča, aby som nejedla čisté cesto.. ked si predstavím 3 kg tortu s polkilovým mascarpone, tak to ho tam zrejme ani nebude cítiť... mrazené ovocie sa tiež veľmi nepoužíva, lebo pustí vodu a všetko je potom rozmočené...
a zabudla si vypočítať cenu korpusov - múka, cukor, vajcia, kakao napr a tak... a to je len fakt minimum

autor
18. okt 2022

@veronika3110 Krásna. Ale ja by som chcela len také niečo jednoduché a jednoposchodové.

veronika3110
18. okt 2022

to ja len pre porovnanie výzor/cena... ale súhlasím, že to vyjde okolo 25€ na kilo určite... plus mínus pár eur...

emasss111
18. okt 2022

v lete som dala piecť tortu a 14€ stálo kilo....

autor
18. okt 2022

@veronika3110 Áno to mi je jasné že to bolo len na porovnanie.

autor
18. okt 2022

Aká by podľa Vás mohla byť cena za niečo takéto?

klarissa25
18. okt 2022

Podla foto nevidíš aká je veľká ťažká...a hlavne z akých surovín je urobená

autor
18. okt 2022

@klarissa25 Áno to viem.Ja len tak približne koľko by asi mohla stať. Nehovorím že chcem dat zrovna túto piecť.

dilino
18. okt 2022

no ved áno. Ale už je to teraz drahé .Ak by to malo byť čosi podobne tak určite by to bolo okolo 50 eur. Ked že by sa skladala s viacej cesta. A pipľačka.

autor
18. okt 2022

@dilino Tak nič iné mi neostáva len si zaplatiť za peknú tortu. Ako by som si mala z bombardovať kuchyňu Veď ozaj aj tie cukrarky musia z niečoho žiť.

dkethe
18. okt 2022

@veronika3110 mascarpone som vypichla coby najdrahsiu surovinu do plnky, samozrejme ze sa pouzivaju aj ine veci 🤦 (vsetko ostatne ~1€ na teglik).

Nie som cukrarka, no viem urobit luxusnu tortu blizkym. Mne sa nepaci, ako sa draha torta v tejto diskusii zvalila na 'ceny potravin'.
Lebo realita je, ze cukrarka si marzu dvihla 2*.

Autorka, pozri ytb, google. Tortu si vies urobit aj sama a vyjde ta max 25. Kludne napis spravu, poradim.