Žienky, aj vy klamete pri varení?
Ja som teraz robila bábovku, nemala som polohrubú múku, tak som šĺahla hladkú T650 .... vyšlo to 😂😁😂👍
@daniela2202 neklamem pri varení. Zvykla som improvizovať
@zmrzlinka2021 ja tomu hovorím klamať 😂😁😂 ...pozerám do formy a ešte si aj hovorím ... teraz ťa trošku oklamem 😂😂😂
To je upravenie receptu a nie klamanie.
@daniela2202 do pecenia pouzivam len hladku muku bez ohladu na to, co sa pise v recepte
Bezne improvizujem a upravujem si recepty podla seba alebo podla toho, co mam aktualne doma. Babovku peciem len z hladkej muky a vzdy sa vydari.
@bessie12 😊👍
@diewcatqoo 😊👍
Jasné že hej 😂
Pri varení si bežne prispôsobujem recept tomu čo mám doma, čo nám ako chutí, ako som naučená, vlastne sa vôbec nedržím receptov a všetko robím od oka... pri pečení takto improvizujem menej často 😅
Klamem vo velkom😄alebo teda maloco robim podla receptu
Ked som bola mladsia, nikdy som to nevedela pochopit u mamy, normalne som z zoho bola na nervy, ked som videla tie jej volne interpretacie receptov😂a teraz to robim sama
U nás doma sa tomu hovorí "podľa bulharskej konštanty - pí krát oko".😉😅
@suge 😁👍👍👍
bábovku som piekla už aj z hladkej, polohrubej ,ale dokonca aj z hrubej múky...mne sa vždy vydarí čo tam vlastne na to nevydarenie je....
pri hladkej múke je bábovka hutná, pri polloh. je hutná menej
@daniela2202
no ja ked tacnem klamat, tak to tak aj dopadne 😁 Muz tvrdi, ze pecenie varenie je chcemia a musi to sediet. Takze uz improvizujem len veeelmi malo 😂
@daniela2202 jasneeee. Naucila ma to teta! Napr 6r syn sa naucil obrblat vsetko, muz tiez preberavy. Do dneska nezistili ze do zemiakovych plqciek ide aj cibula 🤣🤣🤣, alebo ze do privarku pridavam aj tekvicu.
@daniela2202 hej, hlavne po vareni, ked sa ma manžel spýta, či som tentokrát šla konečne podľa receptu… a ja že jasneee😇🤣
@daniela2202 jasne, takmer vzdy 🤪
nevarím, nepečiem podľa receptov.....takže klamem vždy asi😀DDDD múku používam len polohrubú, výnimka na halušky - hrubú, ale keď nemám, tak dám akúkoľvek, keď mi vyjde polohrubá, nemám problém dosypať trochu krupice.....proste improvizácia
@svetlonos ja by som skor povedala ze alchymia 😄
No ja improvizujem neustale vo vsetkych receptoch alebo idelne ziadne ani nepouzijem. Moj muz je na nervy, pretoze vzdy sa stane, ze nieco vycarujuem takmer z nicoho, jemu to chuti a chce to znovu a ja netusim ako to znovu urobit.
Vlastne to carovanie ma bavi. Bezne varenie a pecenie je pre mna nezazivne. Este sa mi nastastie nestalo ze by som nieco vyslovene pokazila. Ale klamem naprklad deti. v receptoch nepouzijem cukor, ale trebars banan roztlaceny. Alebo dam do mixovanej polievky to co moc nelubia a len sa musim otocit ked mi to vychvalia ake dobre a ja sa smejem na tom, ze keby vedeli ani neokostuju. Je toho viac co im pretlacim pre ich dobro do jedalnicka tak aby o tom nevedeli lebo ak by bolo na nich jedli by len gumove cukriky a ciste cestoviny s hranolkami.Takze sem tam klamem a neustale improvizujem
Klamanie?trapneee
@daniela2202 No ja mam skor problem dodrzat recept, malokedy ho aspon trochu nepozmenim 🙂
Ja som za cely svoj zivot hadam este ani raz neupiekla ci uvarila uplne podla receptu.
Ked pytaju recept,poviem,co tam ako prave je,ale nabuduce to moze byt inak...
Ano , improvizujem, ak nemam hladku, dam polohrubu, miesto soli davam vegetu avobec varenie si vacsinou prisposobim podla seba a chuti...
Neklamem, improvizujem....
Klamete?