9-ročné dieťa je nonstop hladné

12. aug 2023

Mám 9 r dieťa a stále ho treba obskakovať od rána do večera. Od rána iné nepočujem ako že je hladný non stop, dnes ráno 2 vajíčka miešane, zelenina a pečivo. O hodinu znova on je hladný konečne si sadnem odpracem dám prať vykvačím od rána, povysavam, pozmývam urobim si kávu a už to je zas kriči doslova z izby on je hladný, on je hladný ja som nestihla ešte ani raňajkovať. Zoberie si sevendays rohlik, o hodinu znova obed je navarený aj dva to nechce on je hladný iné, dookola dookola , teraz som mala od včera z oslavy pizzu jeden kúsok reku ok je poobede, o 15 min ešte jesť ešte jesť on je hladný, ovocie nie, jogurty nechce, iba jesť, jesť každú chvíľu jesť na 100 x jesť, už bola dnes aj torta zo včerajšej oslavy nestači stále nestači, a večer je ďaleko ak dnes nejedol už 6 x tak ani raz a dookola mu prichystať a dať pod nos. Akože to kde sme?

melanta
12. aug 2023

Urobiť malému dieťaťu jesť nie je obskakovanie. Máme 10 ročného mužovho syna. Zje výdatné raňajky, mäsový obed a riadnu večeru. Desiata a olovrant misa ovocia, zeleniny, jogurty, smoothie. Smoothie si vie urobí sám, v rámci raňajok mu do misky len ovocie zeleninu nachystám. Jogurt si sám dá do misky a pridá musli a ovocie. Kúsok torty, trojuholník pizze zo včera, croissant zo sáčku, to nie je výdatná strava pre rastúce dieťa. Obed varím taký, ktorý viem že okrem mňa má rád muž aj dieťa.

bluemoon24
12. aug 2023

Tak 9r dite uz si snad dokaze nachystat jidlo samo ne? Samozrejme ne varit obed, ale jinak nevidim zadny duvod, proc by si nemohl nachystat sam. A jestli nechces, aby jedl nezdrave jidla, tak napln lednicku zdravejsimi variantami. Kdyz nechce, at neji. Kdyby mel vazne hlad, tak si da i jogurt a obed.

simca06022011
12. aug 2023

neobskakuj, u nas ranajky, obed chystam, pomedzi to ak je vazena hladna (a nie od nudy), da si ovocie, jogurt. A ziadne kyble, misy, normalne mnozstvo. A veceru robime spolu podla hladu. Dve vajcia a chleba by jej ale iste doobeda nestacil. To z dvoch vajec mi zje riadnu hrubu omeletu plnenu syrom, sunkou. A jest obed bude taky aky navarim, nevarim ale to co neznasa, to je jasne.
Podla mna otravuje a nudi sa, neexistuje aby 24/7 krical kadzu hodinu ze je hladny.. ja by som muzakricala spat ze jedol pred chvilou, nech si da vodu... mimochodom pije dost? nezajeda smad? alebo ho poslala, nech sa zdvihne a vezme si jablko;)

sense
12. aug 2023

7days rohlík nie je jedlo skôr sladkosť. A keď nechce obed navareny tak hladný nie je. Zrejme sa nudí a vymýšľa. Dieťa v tom veku už môže pomôcť pri upratovaní a aj natrieť si chlieb alebo zobrať ovocie. A takisto treba dbať aj na pitný režim.

tinkavvv
12. aug 2023

Tak ale ked nezje obed a je same blbosti, tak sa necuduj, ze je hladny.
Ziadne vyjednavanie, mas navareny obed, zjes obed alebo az dalsi chod - olovrant - napriklad ovocie, jogurt...

lauriik
12. aug 2023

No urcite by som mu dalsie jedlo chystala ked by obed nezjedol. Ja mam teda mensie deti ale toto neexistuje. Nechcu obed ok ale ked pridu za hodinu, ze su hladne tak ten obed znova dostanu. Zjedia poriadne ranajky, normalny obed a normalnu veceru. A medzi tym ak nieco chcu tak to si zvladnu zobrat aj sami (jablcko, banan, jogurt, musli s mliekom)

letfenixa
12. aug 2023

A prečo sa nenaranajkujes s nim? Synovi nachystas a sebe nie? Plus desiatu a olovrant si vie zobrať aj sám.

patka06
12. aug 2023

9 ročné dieťa nemusíš obskakovať, dokonca ti ani nemusí oznamovať, že je hladné.
Pripravíš raňajky, obed, veečeru. Medzitým si dokáže jedlo zobrať aj samé.
Myslím, že ho málo zamestnávaš a všetko robíš sama, potom sa nudí a vymýšľa s jedlom.
Po raňajkách ti pokojne môže pomáhať s upratovaním, varením obeda a pod.

nelca84
12. aug 2023

Nebudem riesit, ci si ma chystat jedlo sam alebo nie. Ale to co on zje je strasne malo na chlapca v tomto veku, puberta za rohom... ani sa necudujem, ze je stale hladny. Dat mu od hladu 7days a cakat ze ho to zasyti. Dovol, aby som sa zasmiala. Mam syna, uz ma 17, takze dobre viem ake naroky na jedlo ma taky pubertak. Priprav sa na hemendex z 5 vajec a min. 2 hlavne jedla denne.

deti95060810
12. aug 2023

to len sedí doma? však nech vybehne von za kamošmi, alebo niečo doma urobiť - aspoň povysávať také dieťa už dokáže...
takto asi len sedí a pozerá do mobilu...a vymýšľa...

pukanec123
12. aug 2023

Neviem my mame 8 ročného a ten by tiež nonstop jedol. Napríklad sa naobeduje, a to fakt že dospelacku porciu a za 20 minút on je hladný 😂 ale neviem v živote by má nenapadlo mat takú rekaciu že “to kde sme?”, veď to je dieťa vo vývine, o to viac chalan🤷🏻‍♀️ a to že ti nechce jesť navareny obed ale namiesto toho milión hlúposti, tak to už je na tebe čo mu povolis a čo nie🤷🏻‍♀️

zuzubb007
12. aug 2023

Snad 9 rocny si vie otvorit chladnicku ci skrinu a vybrat jest to vie aj moja 6 rocna, samozrejme ranajky, obed, vecera je normalna ostatne ked chce je jogurt, ovocie, keksik, tycinky vsetko si vezme a ano jedia deti normalne 15 x za den

vroni
12. aug 2023

Mam 9 ročného doma a tiež si niekedy pripadám, ze do neho "nahádžem" ako do suda a on je stále hladný. Dnes na raňajky zdofol praženicu z troch vajec k tomu zeleninu, potom zhltol makovku s maslom a dorazil sa jogurtom. O dvanástej sprasil tanier polievky a dvojitú porciu rizota, poobede si urobil toasty s nutelou a od sestry vysomroval popcorn (ten na panvici ešte nevie spraviť sam) a práve bol s nektarinou v pazure sondovať, co bude na večeru.... Keď to takto pôjde ďalej, o dva roky zlupne aj nás... 🤣🤣🤣

lonely66
12. aug 2023

necitam diskusiu, len sa zapojim. to, ze dieta "obskakujes" ohladom jedla, to je v poriadku, ma 9, nie je to 19-rocny chlapec, ktory si vezme sam. mozno niektore deti ano, niektore nie. toto by ma netankovalo. ale podla tvojho popisu sa napchava len kravinami. necuduj sa potom, ze je hladny. ovocie, zeleninu, jogurty, obedy, to nie. ale sladke hovadiny ano. tymto tempom sa dopracuje velmi rychlo k obezite a hladny bude stale. chybu si urobila niekde ty.
deti sa v tomto veku vedia vyhupnut aj rastovo, takze pokial by vela jedol, ale zdravych veci, nepoviem pol slova. ale u vas je stravovanie hore nohami

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
12. aug 2023

Nedavam mu od hladu 7 days , a tiež sa snažim aby mal dosť zeleniny počas dňa nap. K raňajkám na večeru, obed je stále navarený, on už nevie čo by od dobroty vymyslel, ovocie nechce máme vždy, ovocný šalat, krupicu, puding, mlieko, potraviny vždy, čo len chce , ale nie kazdu hodinu, ale ano to je doslova obskakovanie , urobim ranajky, uvarim obed aj večeru vždy , ale kazdu chvilu? Už mi ide hlava vybuchnúť, joj či som rada 😂 ze sa tu našli aj také kt. majú doma to isté, nevedela som si vysvetliť ako je možné toľko zjesť a či je to normallne, priste iba či je to normálne toľko ..

vroni
12. aug 2023

Podľa mňa je to úplne normálne. Jedine, proti čomu by som protestovala, je to nejedenie obeda. Kľudne sa ho spýtam, co mam variť, ale to potom aj zje. Aj kvôli sebe, iba by som sa vytočila, ak by som varila zbytočne.

persephina
12. aug 2023

Ked nechcel obed, asi az tak hladny nebol

autor
12. aug 2023

@lonely66 podľa mojho popisu som popis davala napr. dnes, kazdy deň ako aj vy mame aj my iné raňajky a navarené, do skoly má napr. desiatu pečivo maslo sunka syr salat paradajka, obložene, rozne na desiatu, dalsi box ovocny cucoriedky, jahody, hrozno, banan, jablka, kiwi, hociake ovocie, flasu vody, doma to iste, ale tam to zje lebo ine nema a doma snorí blbosti, aj ja mu dam bebe dobre rano, aj keksik, a 7 days mal naposledy asi pred pol rokom (vcera sme mali oslavu a sestra urobila darčekový kos kde dala jeden aj jeden 7 days, ten spakoval samozrejme dnes) aby to nevyznelo ze sa napchava iba sladkym a nezdravym, sme normalna rodina a mame aj na zdrave potraviny a tiež varim, mna zaujim ci je to v poriadku kazdu chvilu pytat a hladny hladny hladny …

autor
12. aug 2023

@melanta keď budeš mať svoje vlastné dieťa, tak sa potom opýtam nie len požičané, ale to pochopia iba tie kt. sú matky, že niekedy tá hranica je už obskakovanie, a zo strany detí využívanie, pre pohodlnosť alebo skúšanie rodičov.. ale len po hranicu kt. Určiš ty… mňa zaujimalo kolko krat je normalne za deň u 9-10 r. detí. Jedna vec je keď sa postaví a zoberie si, preto som napisala obskakovanie, pretoze je dosť veľky keď vie zobrať tablet vie zobrať aj z chladničky. Pripominam nie kazdy den je rovnaky mame uvarene , mame nakupené. Aj ovocie aj zeleninu a pod. ide skor o to, co este by som zjedol.,,

slavomira236
12. aug 2023

Toto zjesla dnes moja 6roxna: po prebudeni jogurt(to jedava kazde rano sama si vezme ked este spim vstava o 6stej) potom vstanem ja tak o pol 9tej mala oblizeny rozok o 11:30 zjedla hraskovu polievku s mrvenickou ,o 12:30 3buchty na pare(ostali od vcera) potom cca 15:00 cernicovy kolac(erobila som rano) s posypkou kusok a 2 struky kukurice varenej. Na veceru pytala cuketu vyprazanu tak prave jej robim k tomu zemiaky a uhorkovy salat. A este je banan momentalne

slavomira236
12. aug 2023

Inak moja 6rocna vela je a niekolko krat na den sa ma opyta co budeme papat a porcie zje vetsie ako 9rocny aj rychlejsie

tenerifka
12. aug 2023

mam dcery a nic take sa nedialo, jedli normalne, ale pamatam si, ze brat bol ako kyselina, a v puberte dokazal zbuchat cele kurca na obed, bolo to neskutocne financne narocne zivit ho, lebo tiez bol stale hladny a stale chcel len maso....tak sa priprav, ze o take 3 roky to bude ovela narocnejsie, mladeho pana nauc, aby si dokazal "normalne" jedlo pripravit aj sam, lebo budes naozaj otrokom, pokial stafetu neprevezme nejaka ina "zienka"

danica2711
12. aug 2023

mám už dospelé deti, z nich je jedna našťastie dcéra, takže takéto obžerstvo sa konalo len pri jednom kuse, synovi - na obed aj 3 porcie, pomedzi hlavné jedlá všetko, čo nebolo pribité... a chalan vysoký, štíhly, pravda je, že aj výkonnostne športoval, ale aj jeho kamaráti, čo nešportovali, žrali podobne, nepraj si vedieť, ako to bolo, keď sa k nám dovalilo zopár jeho kamošov, chladnička a špajza boli po ich odchode ako po nájazde kobyliek... Vlastne som sa zbytočne rozkecala, stačilo napísať - s chalanmi je to tak

lizwer
12. aug 2023

Toto isté ja mám s mojím menším synom bude mať za chvíľku 4 roky. Stále je hladný. Zje všetko, čo nezje jeho. Celý deň by niečo jedol len. Ja nechápem kde sa to všetko do neho zmestí. A to ešte okrem jedla mi vypije denne liter mlieka 🙈. O mesiac má 4 roky má 104 CM a 19 kíl. Ja už niekedy som na konci so silami. Takže úplne Ti rozumiem.

negymama
12. aug 2023

ja mam dvoch chlapcov vo vyvoji 12 a 14 rocny a to je neskutocne co zjedia. Ten starsi ma 14,5 roka a uz pomaly spomaluje rast aj jedenie, zato mladsi sa rozbieha...😝
Prazenica z 10 vajec pre dvoch. na ranajky,...cely den kvaria vyjedaju, zjedia aj obed, a do vecera kym oci nezavru len pocujem buchat dvere od chladnicky. Starsi zje len popri "olovrante" tri cokoladove ryze s mliekom, dvaja zjedia pol obrovskeho melona na posedenie, po dve vyprazane syry na veceru, za tym keks, po dve banany, ... pred spanim. Oriesky ani neratam...ked vylozim 200 gramov- zjedia, ked pol kila- zjedia. My teraz pri 4 detoch od 12 do 19 rokov vydame neskutocne vela penazi za stravu.

negymama
12. aug 2023

a od obezity maju daleko, chudi, samy sval... vsetko spalia, rastom pohybom, chodia na dzudo 3x do tyzdna. Plus korcule, bicykel. mlasi 12rocny ma ledva 32 kg, starsi 14,5 rocny 53-54kg.

macekovam
12. aug 2023

A postavou je aký? Ma aj nadváhu? Možno by bolo dobre vylúčiť ochorenie štítnej žľazy alebo prítomnosť parazitov. Alebo je z nudy?

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
Zobraz