zdravim vsetkych,
mam uz asi 3 tyzdne cpol cukety v chladnicke a chcela by som z nej urobit placky - vyzera aj vonia uplne nezavadne, ale predsa len sa chcem spytat, ci nemate niekto skusenost so skladovanim cukety v chladnicke takuto dobu? dakujeem
@denita161 ak je tvrdá, nenahnitá, tak sa nrboj. Cuketa vydrží dlho.
3 tyzdne pol cukety? Ja by som nejedla... Plesne na otvorenej strane...
@denita161 no ked sme ju mali celu este nenacatu vydrzala dlho.. ale ked sme z nej ukrojili tak nevydrzala zas tak dlho..
Nenacatu možno tak dva týždne vydrží, ale ak bolo z nej odkrojene viac ako tri dni by som veru nejedla, tam už je na carach bakterii
@denita161 cukety, tekvice mozes jest aj po niekoľkých týždňov, keď nejavia známky plesni(škvŕn), keď nie je mäkká, nahnita. Ja som dcere na jesen nakupila veľké nestriekane cukety a ešte v decembri som jej z nich varila. Môj otec je Vs profesor prednášajúci predmety typu: princípy uchovy potravin, je aj vedec(potravinar) vzdy mu volám, keď mám takúto otázku a povedal mi, že nie je problem.. keď ľudia nemali chladnicky, cukety zakopávali do zeme a tiež tam nejakú dobu vydrzali..
Ak nie je makka alebo chytena podla mna hej. Ako ak jej nic nie je, tak by sa patrilo ju nejak pripravit a nevyhodit. Ako placky su podla mna dobrym napadom, kedze tam bude aj poriadna tepelna uprava
my ju zvykneme drzat v špajze do dvoch tyzdnov...nemala by byt mäkká,gumová...