Dobrý deň, potrebovala by som poradiť ohľadom zrušenia rodinných prídavkov z At. Od januára pracujem na Svk , Živnosť som zrušila, úrady sú informované ale aj tak mi stále chodia rodinné prídavky z At a už aj zo Svk. Má niekto podobný problém, ďakujem
No nic. Odkladat nabok, oni si to vypytaju naspat. A maj nejake potvrdenie, ze si im to dala vediet.
@rahimvand pošli im to poštou
@rahimvand môžete mať uložený mail o ukončení živnosti. Tento treba poslať na Finanzamt postou. Finanzamt mail nemá. Pripojiť krátky list, že teda vám zaniká nárok na FBH. A samozrejme, peniaze si odkladať steranou, keď vám nepatria, budú ich žiadať spať.
@eternity24 super,takto som postupovala, pošta, mail - niečo som našla a aj som volala, všetko už začiatkom januára, a to ma prekvapuje ,že stále to nezrusili , každopádne ďakujem za odpoveď
@rahimvand, danovy urad nie je práve rychla a flexibilna institucia. Takze predpokladam, ze niekedy od juna stopnu pridavky a v decembri 2029 ti poslu vydieracsky list, ako mas okamzite, zlodejka jedna hnusna, navalit naspat vsetko, co ti chudák oklamany stat v dobrej viere vyplatil. Danovy urad je v skutocnosti taka Sipkova Ruženka, ktora sa budi tesne pred okamihom uplnynutia premlcacej lehoty a ma spôsoby esesackych velitelov. Prijemna institucia. 🤢
@rahimvand ešte ma napadlo, že mám telefónne číslo na oddelenie, ktoré sa priamo zaoberá FBH pre Slovenky. Na telefónoch sú veľmi nápomocné ženy, ktoré sa aj vyznajú. Takže vás nebudú prepájať cez 4 ľudí. Skúste tam vysvetliť vašu situáciu, či vám nepošlú rýchlejšie vyrozumenie o pozastavení.
@eternity24 ďakujem
@vroni ty to vies tak uzasne popisat😂😂😂 sa tu rehocem
Zavolat na Finanzamt ...