Vstup do Rakúska - očkovaná osoba

2. aug 2021

Dobrý deň, ak som zaočkovaná, stačí mi pre vstup do Rakúska iba covidpas (a následne pri návrate na SK registrácia v ehranici)? Na stránke ministerstva SR som našla, že stačí iba ten, ale článok je z polovice mája, tak neviem, či to je ešte aktuálne. Všade do okolitých krajín chcú aj nejaké vyplnené potvrdenia, tak mi to moc nejde do hlavy, že by do Rakúska chceli iba covidpas. Poprosím osobné skúsenosti. Ďakujem pekne

halci
2. aug 2021

Co viem, treba mat covidpass a aj sa zaroven zaregistrovat na ehranica a na hraniciach sa tym preukazete.

gabrielkaa
2. aug 2021

Mne sa zdá , že keď je splnené to ich 3G tak netreba nič, ani sa registrovať. Pokial je buď test, alebo potvrdenie o ockovani či prekonaní choroby, tak sa netreba registrovať . Iba v prípade aj by ste prišli z krajín s vysokým rizikom

katren
2. aug 2021

my sme boli v stredu v Cechach a stacil nam iba covidpass a kvoli sk registracia na ehranica....nesli sme na dlhsie ako 24hod, vtedy nepotrebujes nic tam....skor sk ma vela podmienok a sledovani oproti ostatnym krajinam...

ivkazba
2. aug 2021

Áno, presne ako píšeš, do AT aktuálne iba covidpass, nič iné ak ste zaočkovaní. A naspäť registrácia na ehranica. Ak pôjdeš opakovane, nemusíš ehranicu znova vypĺňať.

gabrielkaa
2. aug 2021

Samozrejme myslela som, že registráciu v AT netreba. SK vyžadujú registráciu.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
2. aug 2021

Ďakujem krásne

lopka1313
2. aug 2021

Chodim denne. Ako pisu, do AT staci covid pas a doklad totoznosti. Naspat covid pas (scanuju), doklad totoznosti a e-hranica (staci sms). Ja mam pre istotu vsetko v papierovej podobe, lebo mobil sa mi casto vybija :D na oboch stranach obcas kontroluju, obcas uvidia a mavnu rukou, obcas ani nestopnu (ak ideme autom). Zalezi od konkretneho colnika, ide o namatkove kontroly (aj ked intenzivne).

sovica
2. aug 2021

Aktualizácia na stránke MZV SR je z 23.7.2021. Registrácia na vstup do AT nie je potrebná, ak spĺňaš podmienku 3G. Ak si zaočkovaná, stačí Ti potvrdenie v NJ alebo AJ.
https://www.mzv.sk/cestovanie_a_konzularne_info...