Ahojte,
na narodeniny som dostala vstupenky do Haus des Meeres - dom mora vo Viedni. Rozmýšľam, ze by sme to spojili s vianočnými trhmi, kedže som o trhoch vždy snívala 😊. Vo Viedni sme ešte nikdy neboli. Viete mi poradiť ubytovanie na jednu noc v blízkosti? Aj ktore trhy sa oplati vidiet, a ako sa na ne dostaneme? Prípadne niečo zaujímavé v okolí pre 4 ročnú dcérku. Ďakujem 🤗
@sima338 ďakujem za typ. Ubytovanie je nám v podstate jedno, keďže je to len na jednu noc, a tak ako pises, keďže ideme s malou, tak ju samu nechať nemôžeme aby sme išli napriklad sami do wellnessu. A kúpať sa a wellness chodievame často, takže tu to nie je podmienka. Skôr by som chcela byť viacej vonku a len večer sa prísť vyspať a ráno opäť niečo pochodit a domov. Hlavne aby to bolo čisté, útulné, malo to WC, sprchu...
@lenicka298 Jasné, úplne ťa chápem, brala by som to rovnako. Hlavne nech máte pekný a príjemný výlet. Viedeň je krásna, je tam veľa čo vidieť!
@lenicka298 hlavne rataj s tym , ze haus des meeres je plnka cez vikend ale ze riadna.....
boli sme,
vstupovali sme hned rano medzi prvymi, pohodicka, chodi sa z hora smerom dole... pri vystupe po 2,5 hodinach (3) bol vonku rad, stalo sa a cakalo..... pri rybickach dole (co objedaju kožu stalo cez 50 ludi)..... asi o mesiac boli kamarati a povedali detto.....
@sima338 no snáď sa nám podarí vidieť toho co najviac.
@lucik194 no preto rozmýšľam, ze by sme išli radšej cez týždeň. Lebo stráviť pol dna niekde v rade ...
@lenicka298 urcite chod cez tyzden, vikend je masaker😱
@darkswan ďakujem za radu 😊
@lenicka298 Vieden ma tak perfektne prepracovanu mhd, ze mozes ist prenocovat aj na opacny koniec mesta za normalnu cenu a do centra sa dostanes za par minut. Na Sacher a Bristol zabudni. Tie prachy mozete vyuzit lepsie. Klasicke gycove trhy su pri radnici, skombinovat s korculovanim ich ale nemozes, kedze korculovanie zacina az v polovici januara, to je uz zasa davno po trhoch. Krasne trhy su pri zamku Schönbrunn. Ak by vam bola zima, v centre je prirodovedne muzeum. Je super! Vo Viedni je toho na pozeranie az az....ale idete len na 2 dni, tak sa pomotajte len po centre. Aj ked...bohvie ako to bude tento rok s vyzdobou a osvetlenim....
@lenicka298 ja by som možno ešte ubytko pozrela nejaké airbnb, keď len na prespatie jednu noc a žiaden wellness alebo špeciálne podmienky nehľadáte 🙂
@jenn7 super, ďakujem veľmi pekne. Zamok Schönbrunn ma tiež láka už dlhšie, tak uvidím ako sa to bude dat všetko zladiť. Keď sa to neda stihnut vsetko, ale som rada, ze aspon na jednu noc som vyjednala. 😀 Lebo chlap chce ísť len na otočku 🤨 A áno, uvidíme aká bude ta výzdoba a to osvetlenie 😏
@vkatush No mne ide hlavne o tie trhy večer, to osvetlenie, atmosféra. ( ak tento rok svetlá budú). Do wellnessu chodíme casto. Teraz sme nedávno boli na vikend na chate so súkromným wellness, takže tento krát bude stačiť aj bez. Už by toho bolo aj veľa na jeden deň.
Vianocnu vyzdobu uz vesaju.
Na Stefanplatz-Graben uz visi.
Tu byvaju aj velmi pekne tradicne trhy.
A urcite ist pozriet trhy na Freyung-dostanes Sa tam napr. zo stefanskeho namestia minibusom 2A
Najväcsie a take najfrekventovanejsie trhy byvaju pri radnici-tam potom bude i to klzisko.
Ak chcete vidiet vianovnu vyzdobu urcite prejst celu Ringstrasse-tie Hotely maju uzasne zdobenie.
Napr.elektricka D ide cely okruh,a pri radnici mozete vystupit a tam uz ist Peso.
Ako idete do Viedne?
Vlakom,autom?
Kludne Sa pytaj,zijem tu...Co viem,poradim
@osky Ďakujem, skúsim to všetko popozerať, a keď tak ti napíšem o bližšie info. 😊 Pôjdeme autom. Chcela by som zavčasu ráno vyraziť z domu, ísť do toho Hauss des Meeres, a potom už voľný program, niekde prespať, raňajky, niečo opat pochodit, a večerom sa vraciat späť domov.
@lenicka298 ahoj aké ubytko ste nakoniec mali. Tiež sa chystáme ale tak leto/ jeseň a hľadám vhodné ubytko 😉
@eva233 ahoj, nakoniec sme boli v apartmáne La Perla Vintage-Apartments. Boli sme spokojný. Cca 5 minút pešo odtiaľ bol parkovací dom za 7€/deň, a zámok Schönbrunn tuším 1-2km. To sme sa prešli pešo. Tiež rozmýšľam, že by sme išli v lete opäť, tak ubytko by sme dali rovnaké 😊
Najlepšie trhy sú tie v centre v bezirku 1, tam býva aj klzisko pre deti, to je super pre dcérku, tam je Viedeň najkrajšia, celkovo centrum mesta, prejsť sa tam, trhy, pochodiť uličky, vieš tam popozerať aj obchody, popr. aj niečo kúpiť, keby chceš. Čo sa týka hotela, neviem, aký máš budžet, tak veľmi nechcem radiť, lebo je to len jedna noc, ale ja tam v centre milujem Sacher hotel, Bristol, ale to skôr ocenia dospeláci ako pár, s dcérkou niečo iné.