Ahojte, s rodinkou plánujeme návštevu Viedne - vianočných trhov. Hľadáme preto ubytovanie, ale neviem v ktorej časti mám hľadať.
Najlepšie by bolo niekde v centre mesta, niekde pri hlavných trhoch, kde si vieme dať nejaký okruh.
Budeme chodiť pešo (nemáme problém pochopiť 10-20km), takže nám netreba byť v blízkosti nejakých spojov.
Stačí mi len nejaká ulica alebo oblasť, kde približne si to ubytko hľadať.
Ďakujem vám 🙏🏾
@martinmmartin, vianočné trhy su po celom meste, pred radnicou je len pasca na turistov, sú aj krajšie trhy a menej gycove a predražené.
@autorka, skuste hotel Strudelhof, je peso cca 15 minút od trhov pri starej nemocnici, Freyungu a aj od radnice. Zvyknú mávať fajn ceny a sú blízko centra aj keď nie priamo v starom meste. Viedeň zase nie je New York, ze by si mala 20 kilometrov vzdialenosti, ale keď pobehate uličky, budete mat toho v nohách dosť.
Tiež sa chystáme kedy plánujete ísť? Kedy sa oplatí?
Aj my sa chystáme ale teda peši nie, kúpili sme ten kernzone ticket (vlak+MHD, metro)
@vroni jasné, ja tomu rozumiem, ja som to skôr upresnila skrz to aby ma ľudia neposielali do hotela ktorý je síce ďaleko, ale má v blízkosti hromadnú dopravu. Radšej v centre a poprechadzame sa. A verte tomu že aj keď je malá, keď pobehame všetko, budeme mať v nohách veľa km 😅 boli sme takto v Budapešti kde sú tie trhy oproti Viedni sto a jedna a nachodených kilometrov sme mali extrémne veľa.
A ďakujem za hotel, pozriem to ;)
My sme boli na výlet vo Viedni v lete (nebolo v ten deň tak teplo), pochodili sme strašne veľa peši, no aj tak nie celú Viedeň...
3 dni ma nohy boleli
@marcellka32 asi nie ste zvyknuti. My na poznavacich dovolenkach bezne 20 000 krokov denne.
@onedaynick ale čo by, sme zvyknutí🙂 po Paríži som prešla peši 15 km, neviem koľko je to krokov 🙂
Nehovorím že mám denne takú vzdialenosť, ale na výletoch áno...no po Viedni cestujem už tak komfortne, už som ju peši prešla🙂
@onedaynick keby len 20 .. my mame rekord v Parizi 34 000 za den
Ahoj, my sme boli minulý rok ubytovani v tomto apartmáne, a boli sme spokojný. La Perla Vintage-Apartments. Auto sme zaparkovali do garazi, ktora bola cca 5 min. cesty, a pešo sme prešli večer aj trhy pri Schönbrunn. Za deň sme dali vyše 10km pešo. Ja v opatkoch, a 4 ročná dcérka v pohodicke. 😊
@luccija, aké chceš? Pred radnicou je to klasická gycova masovka. Freyung a Hof su male trhy (vedľa seba na dvoch susediacich námestiach) v najhistorickejsej časti mesta. Nádherné a najdrahšie. Umelecký trh je na Karlsplatzi, mne je najsympatickejsi, nie taký preplnený, majú aj program pre deti a pomerne humánne ceny (na viedenské trhy, no....) Krásny a zaujímavý je aj trh v uličkách na Spittelbergu. Tu sú však uličky úzke a aj par ludi spôsobí tlacenicu. Ale je asi najoriginálnejši. Príjemný rozlohou aj ponukou je trh v záhrade starej nemocnice (altes AKH), pozná ho najmenej turistov, takže tam býva aj menšia tlačenica na večer (ale stále dosť na to, aby si mala telesný kontakt s nepríjemné veľkou skupinou ľudí). Veľký a vzdušný je trh v Schönbrunne, v pozadí zámok a žiadna tlačenica znejú fajn. Žiaľ, je to otvorene priestranstvo a vietor je tam hodne nepríjemný, treba rátať s vrstvou oblečenia navyše. Trh v Pratri medzi kolotočmi je tiež taky iný, ale bez mučenia priznávam, ze som mu na chuť neprišla.
Keď chceš prejsť viacero trhov, také menšie sú v Belvederi (zámok a záhrady ako efektne pozadie), medzi múzeami (Mária-Theresia-Platz) alebo v Museunsquartier. To sú tie základné 🤣🤣🤣 Závisí od toho, co hľadáš. Male, veľké, alternatívne, s deťmi, bez, plne, prázdne (také nie sú) atď...
cela vieden ma polomer 10km a priemer 20 takze fanusik polmaratonu moze byvat kludne aj vo Schwechate.
Vianocne trhy su pred Rathausom