Vianočné trhy v Rakúsku

mst
11. dec 2024

Zdravím, idem si po radu, Rathausplatze parkovanie......

jana_eyre_2
11. dec 2024

@mst my keď ideme do Viedne kedykoľvek zaparkujeme v parkovacom dome na okraji mesta a do centra ideme metrom..

madeincssr
11. dec 2024

@mst nesiel by som autom do centra Viedne (mozno v NE, ale ani vtedy nie je istota, ze v danej zone je parkovanie naozaj zadarmo - jednotlive mestske casti (Bezirk) mozu mat svoje vynimky, najma tie viac centralne).
Najrozumnejsie je dat auto do niektoreho P+R parkovacieho domu (cca 4,50€/24 hod; listok si po zaparkovani zobrat so sebou, lebo pri navrate po auto si nim otvaras dvere pre pesich) a odtial sa presuvat MHD. Ked zvolis vhodne P+R parkovisko, moze to byt aj casovo rychlejsie, ako ked do centra pojdes autom.
Listky (jednorazove ci 24-hodinovy za 8€) kupis v automatoch v kazdej stanici metra.

madeincssr
11. dec 2024

Inak na trhoch pred radnicou je idealne byt o cca 9:30 po ranu, lebo popoludni (najma v PIA a SO) je to tam hlava na hlave a pretlacas sa davom ako v preplnenej elektricke. Ku niektorym stankom je problem sa vobec dostat.
Niekto hovori, ze pohodovejsie su vianocne trhy na velikanskom nadvori Schönbrunn-u. Tam by sa mozno v SO popoludni a v NE dalo aj kdesi zaparkovat bezplatne - idealne overit si GPS polohou na danom mieste vo viedenskej parkovacej appke.

luccija
11. dec 2024

@vroni mi vždy dobre poradila aj kde aké trhy su

kiki68
11. dec 2024

Odporucam tu podzemku velku, co je tam pri Rathaus, dalsia dobra podzemka hned oproti je ako je vstup smerom na Herrengasse. V tej som teraz parkla, ked som tam bola u lekara.

kiki68
11. dec 2024

Ako keby niekto ide cez vikend, tak sa da napr ako je Liechtensteinstrasse a tie ulice okolo a potom ist elinou/ busom na Schottentor a odtial je to kusok pesi ten Rathaus. Ale tam kde sa dalo blizsie je to teraz cele rozrypane, pred 2 tyzdnami som tam bola, he to uz dlhsie take, ze tie dobre fleky na parking su mediations

michaltat
11. dec 2024

@madeincssr Aj do Wien Mitte sa dá parkovať tuším 3 hodiny sú zdarma.V nedeľu je zadarmo parkovanie,najlepšie ísť ráno na trhy ..Potom aj pri Schonbrune sú podzemné parkoviská ,ale teraz sú plné často.Najlepsie je zaparkovať v 3 bez.okolo stadparku

michaltat
11. dec 2024

@michaltat Pozerám,že už to nie je zdarma na 3 hodiny
@michaltat

barb0renka
11. dec 2024

@madeincssr ano, suhlasim. V Schonbrunne nie je taky natresk ako na Rathause a aj parkovanie pri zamku je dostupnejsie, kedze je tam velke platene parkovisko. Urcite odporucam ❤️ Bola som tam teraz cez tyzden. Toho roku je tam aj korculovanie s pozicovnou. Trhy su krasne.