Vdovský dôchodok - Rakúsko

29. júl 2024

Ahojte, prosím vás vedeli by ste mi poradiť? Na nete som hľadala info ale náš prípad žiaľ nenašla. Ja a môj partner žijeme už vyše 15 rokov v lebensgemeinschafte. Keby jeden z nás odíde dostane ten druhý vdovský? Našla som len v prípade Ehe a eingetragene Partnerschaft. Ale eingetragene Partnerschaft bude lesba - lesba ,gay - gay nie? Alebo aj my môžeme to eingetragene Partnerschaft vybaviť? Alebo sa musíme na Magistrate aspoň zobrať? Neviete náhodou? Ďakujem Vám vopred za odpovede

kiki68
29. júl 2024

Mozete mat eingetragene aj ako hetero

autor
29. júl 2024

@kiki68 a keď to urobíme v tom prípade dostaneme vdovské? Ďakujem

kiki68
29. júl 2024

Na toto by som sa informovala, ci to nie je iba pre Ehe. A to je taky maler sa vziat na urade? Chapem, ze mozno on nechce, alebo Ty skrz ine veci a hlavne vyzivovaciu povinnost v pripade rozvodu. Alebo to financne mesacne dorovnanie ( v pripade rozvodu), ale inak to ma skor vyhody podla mna. Lebo mas myslim potom narok na viac veci, hlavne keby dojde na nejake horsie scenare.

autor
29. júl 2024

@kiki68 prečítala som teraz pár článkov a tam sa píše ze pre ehe a eingetragene Partnerschaft je witwenpension

marlene
25. sep 2024

Pri aj eigentragene Partnerschaft mas narok na witvenpension , ta sa pocita podla vysky tvojho zarobku. Ak nechcete uzavriet manzelstvo, je to dobra alternativa ak by sa nedajboze nieco stalo.

autor
25. sep 2024

@marlene áno ďakujem, už sme sa dohodli ze to urobíme. Potrebujem pár dokumentov a uz len dátum treba rezervovať 👍