Ahojte, prosím vás vedeli by ste mi poradiť? Na nete som hľadala info ale náš prípad žiaľ nenašla. Ja a môj partner žijeme už vyše 15 rokov v lebensgemeinschafte. Keby jeden z nás odíde dostane ten druhý vdovský? Našla som len v prípade Ehe a eingetragene Partnerschaft. Ale eingetragene Partnerschaft bude lesba - lesba ,gay - gay nie? Alebo aj my môžeme to eingetragene Partnerschaft vybaviť? Alebo sa musíme na Magistrate aspoň zobrať? Neviete náhodou? Ďakujem Vám vopred za odpovede
@kiki68 a keď to urobíme v tom prípade dostaneme vdovské? Ďakujem
Na toto by som sa informovala, ci to nie je iba pre Ehe. A to je taky maler sa vziat na urade? Chapem, ze mozno on nechce, alebo Ty skrz ine veci a hlavne vyzivovaciu povinnost v pripade rozvodu. Alebo to financne mesacne dorovnanie ( v pripade rozvodu), ale inak to ma skor vyhody podla mna. Lebo mas myslim potom narok na viac veci, hlavne keby dojde na nejake horsie scenare.
@kiki68 prečítala som teraz pár článkov a tam sa píše ze pre ehe a eingetragene Partnerschaft je witwenpension
Pri aj eigentragene Partnerschaft mas narok na witvenpension , ta sa pocita podla vysky tvojho zarobku. Ak nechcete uzavriet manzelstvo, je to dobra alternativa ak by sa nedajboze nieco stalo.
@marlene áno ďakujem, už sme sa dohodli ze to urobíme. Potrebujem pár dokumentov a uz len dátum treba rezervovať 👍
Mozete mat eingetragene aj ako hetero