Dobrý deň... chcela by som vás poprosiť o radu: má niekto z vás skúsenosti, prípadne vedel by niekto z vás o nejakej turnusovej práci pre ženy? Obe ovládame anglický jazyk na úrovni B1 a nemecký veľmi nie... pýtam sa na Rakúsko pretože je najbližšie, no mohlo by ísť kľudne aj o inú krajinu. V Rakúsku to asi možné veľmi nebude keďže neovládame nemecký jazyk, no prijali by sme turnusovú prácu aj v anglicky hovoriacich krajinách. Chcela by som len vedieť, či sú tu nejaké ženy ktoré takto pracujú dlhodobo pretože všetky turnusové práce čo sme zatiaľ našli sú určené výhradne pre mužov a jediným turnusom pre ženy na ktorý sme natrafili bolo len opatrovateľstvo.
Ďakujem za prečítanie a budeme rady ak sa s nami podelíte o vaše skúsenosti, každá rada bude pre nás cenná.
@rebrambora upratovanie v hoteloch určite áno, ale tam to je skôr sezónne a nie turnusovo, záleží od autorky či je ochotná ísť aj na pár mesiacov preč
@rebrambora ďakujem za vašu odpoveď. Tak ak je v niektorých prípadoch možné dostať sa aj na pozíciu ktorá je určená mužom tak určite vyskúšame.
@viky2612 najradšej by som na turnusy... Kvôli synovi, aby som ho vídala čo najviac aj keď budem pracovať ďaleko.
V dnesnej dobe bez nemciny nie... Turnusova je max opatrovatelky... A tam anglictina ti je zbytocna, spisovnou nemcinou pri starsich nepochodis, lebo nebudes rozumiet, postupne by sa to na teba nalepilo, ale bez nemciny si jednou nohou v base, lebo ak sa nieco stane, potrebujes volat sanitku alebo lekara a tam musis vediet... Este mi tak napadli tyzdnovky v nejakej vyrobe (ale aj tam aspon aku taku nemcinu treba, lebo aspon u nas jedna personalka robi vstupny test - nic tazke, ale uplne zaklady musia byt)...
@savannah28 prečo chces ísť preč robiť? Nie je lepšie si nájsť prácu u nás a radšej popri Tom príležitostnú brigádu? Odísť od syna, koľko má rokov?
@savannah28 v Prahe sa Au pair platia AJ 400 kc na hodinu(15,80) za opatrovanie deti ked su rodicia prec
Ja som sa kedysi davno prihlasila na poziciu pre muzov. Musim ale povedat, ze som na zenu silna a vytrvala co sa fyzicky tyka.
Co by sa v AT napriklad ked uz spominas dalo, je upratovanie v hoteloch.