Štátna škôlka vo Viedni

martinaali
26. aug 2021

Ahojte mamičky vo Viedni - Favoriten viete mi poradiť ako zahlasim dcéru do škôlky ako to tam funguje
nakoľko sa sťahujeme od septembra do Viedne ďakujem

zahrahmama
27. aug 2021

@martinaali potrebujes Meldezettel a od Ma10 Kundennummer

zahrahmama
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zahrahmama
27. aug 2021

@martinaali teraz som si všimla ze si pisala ze štátnu no tak to podla mna tazko dostaneš, strasne vela rodicov caka na štátnu 🤷‍♀️

martinaali
autor
27. aug 2021

@zahrahmama Áno ďakujem 🙂 ved keď nebude statna tak snáď aspoň niake miesto v súkromnej

martinaali
autor
27. aug 2021

@zahrahmama Keď sa môžem opýtať ty si vo Viedni?

zahrahmama
27. aug 2021
zahrahmama
27. aug 2021

@martinaali tam najdes urcite je tu dost v 10bz súkromných škôlok

martinaali
autor
27. aug 2021

@zahrahmama Kde v ktorom Bezirk? 🙂

martinaali
autor
27. aug 2021

@zahrahmama Áno viem videla som keď sme boli minulý týždeň vo Viedni že majú na dverách písané že príjmu deti ale tak od septembra ešte nechcem tak skôr od Januára aby sa dcéra trochu zaadaptovala s novým prostredím

zahrahmama
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zahrahmama
27. aug 2021

@martinaali v 10 bz si myslela nie?

martinaali
autor
27. aug 2021

@zahrahmama Sa sťahujete niekam inde? My máme byt na Zur Spinnerin pekne prostredie

martinaali
autor
27. aug 2021
zahrahmama
27. aug 2021

@martinaali ked vsetko bude ako ma tak ano chvala bohu... My sme na reumannplatz 🙄

martinaali
autor
27. aug 2021

@zahrahmama Áno tak nech všetko dopadne dobre pekný zvyšok večera a Ďakujem ze si sa mi ozvala 🙂

martinaali
autor
27. aug 2021

@martinaali Na tej ulici sme boli sa mi zdá ze market tam bol q tebe sa tam nepáči?

zahrahmama
27. aug 2021

@martinaali vobec sa mi tu nepáči od zaciatku ale tak musela som nejako prežiť 🤷‍♀️tak dufam ze uz bude vsetko dobre a odidem odtialto🙋‍♀️
Naozaj nemas zaco ďakovať ked viem poradim....
Kolko rocnu dcerku máš?

martinaali
autor
27. aug 2021

@zahrahmama Tak to áno potom keď sa človek necíti niekde dobre je to na hovby a idete mimo Rakúska alebo len iná časť
Dcéra bude mať v novembri tri a staršia 18 😂 A ty máš deti? Ako staré

zahrahmama
28. aug 2021

@martinaali dcera mala 2 v júli a syn 13...ale syn je teraz u starých rodičov 🙋‍♀️💪
Nie mimo zatial nie len do ineho bz...
Mozme aj ss.... Pekny víkend 🙋‍♀️🌼

vroni
28. aug 2021

@martinaali, 10. Bezirk je... No.... Jeden z tých kúskov Viedne, ktorý nemá najlepšiu povesť.... Hodne jemne povedané. Takže by som škôlku vyberala veľmi, veľmi opatrne. Určite ti tuto kolegyňa v ss posuška, prečo sa jej tam nepáči, aj keď ma pod nosom jednu z najlepších zmrzlinarni 😉

martinaali
autor
28. aug 2021

@vroni Áno tak určite všade sa niečo a niekto nájde co myslíš konkrétne že je tam veľa turkov? Tak my snáď iba 2 roky a potom už si nájdeme svoje bývanie kde v ktorej časti budeme chcieť bývať 🙂 a ďakujem za info

martinaali
autor
28. aug 2021

@zahrahmama Áno tak podobne vekový rozdiel medzi deťmi mame 😁

martinaali
autor
28. aug 2021

@zahrahmama Aj tebe pekný víkend ak máš whatsaap môžme tam si písať moje tc 0902135739

zahrahmama
28. aug 2021

@vroni chceš prinesiem ti aku mas rada? Pre teba vsetko💎🤷‍♀️😋no este ze ta zmrzlina tu je... Aj to ideme autom muz vyskočí rychlo kúpi a 🏃‍♂️🏃‍♂️🏃‍♂️🏃‍♂️🏃‍♂️potom doma ju zjeme....
Ako zo zaciatku ro nebolo take zle ked som videla ze tu zacali robiť pekny park tesila som sa ale ked uz bol hotový no koniec ako v prateri... Z malou som chodila von iba rano tam ked tam chodili len deti zo škôlky a potom uz nie.... No co mam povedať...🤷‍♀️

@martinaali ako mne cudzinci nevadia. len sa mi to tu nepaci vôbec kam idem tam vsetko preplnene detske ihriska,atd...
Tak radsej sa odtialto zdekujem... A moj muz duplom tu nechce byť 😬

martinaali
autor
28. aug 2021

@zahrahmama Áno samozrejme to aj mne bude vadiť no uvidíme 🙂

vroni
28. aug 2021

@martinaali, nejde o Turkov. Ide o istú sociálnu vrstvu, ktorá tam je veľmi husto osídlená. Nie každý, kto býva v 10. je socka, ale je ich tam niekoľkonásobok oproti iným bezirkom.
@zahrahmama, marhuľove knedle od neho sú nanapodobitelne... 😍😍😍

zahrahmama
28. aug 2021

@vroni to som este nejedla od neho 🤷‍♀️
A ano v tom co si pisala o socialnej vrstve s tebou súhlasím

martinaali
autor
28. aug 2021

@vroni Áno to viem ale tak vydržím to

vroni
28. aug 2021

@martinaali, ty určite, len si daj bacha so školkou, aby ti odtiaľ neprišlo dieťa s pestrou zbierkou vulgarizmov v 10 jazykoch (vrátane nemčiny) a nekulturnymi návykmi.

martinaali
autor
28. aug 2021

@vroni Tak to neovplyvním ale určite sa poobhliadam na takú škôlku ktorá má naj recenzie. Keď sa ta môžem opýtať ty máš dieťa v škôlke niekde tam na blízku alebo mi vieš dat typ?